Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes villámgyorsan benyújtotta a rendeleti kormányzást lehetővé tevő, kétharmados törvényt.

Tovább trükköz a háborús veszélyhelyzettel Európa békegalambja, a Fidesz

Orbánéknak nem igazán fekszik a parlamenti egyeztetés. Forrás: Facebook

Semjén módosítása értelmében, az orosz-ukrán háborúra hivatkozva újabb 180 nappal meghosszabbítanák a háborús veszélyhelyzetet. Ez az Orbán-kormánynak lehetővé teszi a parlament kiiktatásával történő rendeleti kormányzást, bármilyen, a háborút kicsit sem érintő ügyben is – írja a 24.hu.

Az orosz barátaik által Ukrajna ellen indított háború kapóra jött a fideszeseknek, hiszen így a koronavírus lecsengésével új „vészhelyzetre” hivatkozva folytathatják a minden egyeztetést mellőző, rendeleti kormányzásukat.

Az általános indoklás szerint a fideszes kormány tavaly májusban egy rendelettel az egész országra háborús veszélyhelyzetet hirdetett. Később a fideszes többségű Országgyűlés törvényben hatalmazta fel a kormányt, hogy a veszélyhelyzet idején hozott rendeletek hatályát meghosszabbítsa, ám a törvény november 1-jén hatályát vesztette.

Életbe lépett az Alaptörvény kilencedik módosítása, amely a különleges jogrenddel kapcsolatos szabályokat átalakította, a kormány pedig új veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A veszélyhelyzet az Alaptörvény kilencedik módosítása szerint csak 30 napra hirdethető ki, de parlamenti felhatalmazással a kormány azt meghosszabbíthatja, a különleges jogrendben rendeletet alkothat, amellyel – sarkalatos törvényben meghatározottak szerint – egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

Korábban az Országgyűlés egyszer már rábólintott a veszélyhelyzet 180 napos meghosszabbítására, a mostani javaslat ismét erre hatalmazná fel a fideszeseket.

Forrás: 24.hu
Fotó: Facebook

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csaba Zsolt
Ööö a 2/3 már túl macerás neki,a NER-be már csak az alattvaló csicskák vannak.
Ő már egy másik síkon mozog.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@ómió: Te tényleg nem értesz meg semmit vagy direkt félreértesz mindent!
Milyen béke? Ukrajna adja meg magéát és hagyja elcsatolni területének negyedét?
ómió
@Dr. Proktor: Én nem értek meg semmit!? Miközben annyit nem bírtok felfogni, hogy tűzszünetet kéne hírdetni, leülni tárgyalni, valamiféle megállapodásra jutni!? Vagy efftársilag az öldöklés "sokkal felüdítőbb"!? Aha! Amellett, persze, hogy benn ültök egy fikcióban, hogy az ukránok legyőzhetik az oroszokat! Nem kéne már felébrednetek!? Ukrajna már rég eljátszotta az elcsatolt területeit - háborúzhat, akár szent bunkó napig is, akkor is! Pár százezer halott efftársilag "felüdítőbb" lenne!? Ennyire "megértő" idióták vagytok!?
Nessy
@ómió: Mit tippel, hogy ha elküldik a Kremlbe a "békehatározatot", megváltoztatja a pár nappal ezelőtti véleményét Putyin , miszerint nincs béke tárgyalás, csak az ultimátumainak az elfogadás esetén?
Dr. Proktor
@ómió: Nem vonom kétségbe szellemi képességeidet, ami ugyebár konvergál a nullához, de azért felhívnám figyelmedet hogy az azonnali béke Ukrajna számára területeinek ötöde elvesztését jelenti valamint a lehetőséget a ruszkiknak hogy erőre kapva még több területet raboljanak...
Ja és ha megkérhetnélek titeket, measterséges unintelligenciákat, akkor ne komcsizzatok senkit mikor egy komcsi seggét nyaljátok ezerrel!
ómió
@Dr. Proktor: Nem az "azonnali béke", te mínuszos IQ-ju faszfej, hanem az azonnali tűzszünet! Tudod, az, ami közben le lehet ülni tárgyalni, valamiben megegyezni! Aztán, ha ez végképp nem megy, akkor, az öldöklést még mindig folytathatják! Amúgy, tűzszünet közben, ami az állások lemerevedését is jelenti, miközben a felek árgus szemmel figyelik egymást, hogyan lehet "még több területet rabolni"!? Hazudd már meg nekünk! És még te makogsz itt "szellemi képességről" meg "unintelligenciáról"!? Amúgy, a tetves komcsiságotokat kire vélitek már visszavonhatatlanul ráhazudottnak!? Internacionálé-éneklés közben is ennyire intenzíven szabadulnátok már tőle!?
Dr. Proktor
@ómió: Te vagy a minuszos IQ iskolapéldája! Milyen tűzszünet, milyen béke te agymosott? Olyan öt nemzetközi szerződés amit a ruszkik nem tartottak és nem tartanak be?
Hát ki hisz ezeknek? Normális ember nem az biztos, így te is hiheted...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.