A locsolóknak jön az égi segítség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a túlnyomóan borult időt követően napközben egyre jobban szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap.

Tavaszias idő lesz húsvétkor, egy-két helyen viszont eshet is

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Késő délután határozott felhőzet-csökkenés veszi kezdetét. Elszórtan fordulhat elő eső, délután elsősorban már csak a Dunántúlon eshet, majd estére ott is megszűnik a csapadék. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 8 és 14, késő este 1, 6 fok között alakul.

Vasárnap este általában derült vagy kissé felhős lesz az ég, de párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Hajnalra északkelet felől megnövekszik a felhőzet, akkor az ukrán határszélen kisebb eső is előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Hétfőn az előrejelzés szerint általában több órára kisüt majd a nap, de északkelet felől egyre nagyobb területen megnövekszik, majd a délutáni, esti órákban felszakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben az északkeleti országrészben, majd a Dunától keletre szórványosan máshol is eleredhet az eső, zápor. A Dunántúlon kisebb a csapadék esélye. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet többnyire -2 és +4, a maximum 12 és 17 fok között alakul.

Forrás: met.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
13-16 fokkal tényleg nagyon tavaszias lesz az idő.
Terminátor
Meteurológusok!
Ha most nem találjátok el,
akkor végetek van,
mondta O1G!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.