Szerdán 17 órára sajtótájékoztatót hívott össze David Pressman a budapesti amerikai nagykövetség épületébe, ezen bejelentette, hogy az orosz alapítású, budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank több vezetője is felkerült az amerikai szankciós listára – számolt be róla a HVG.

Orbánék az orosz háborús gépezetet pénzelik, az USA nem fél lépéseket tenni – Magyar is felkerült az amerikai szankciós listára

A budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bankkal kapcsolatos szankciók

Nyikolaj Koszov, a Nemzetközi Beruházási Bank elnökét, Laszlóczki Imrét, a magyar alelnököt valamint Georgij Potapovot az intézmény kormányzótanácsának elnökhelyettesét érintik.

A HVG beszámolója szerint az USA arra kérte többek között Magyarországot, hogy

vegyék komolyan Oroszország jelenlétét.

Magyarország ezeket az aggályokat nem vette komolyan, pedig az MNB is ágált az orosz kémbank ellen.

Aggasztó a magyar vezetés kapcsolata az orosz vezetéssel a háború ismeretében. A gazdasági együttműködés az orosz háborús gépezetet pénzeli.

A bejelentés azt mutatja, hogy az USA nem fél lépéseket tenni a biztonság érdekében.

A lap a felvette a kapcsolatot a Külügyminisztériummal ám egyelőre nem válaszoltak.

Bővebb részletek a HVG írásában olvashatóak.

Forrás: HVG

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
És ez a "gonosz magyar" nem képes belegebedni "jóakaró jenki szövetségese" proxiháborújába!? Na, ne má'!
Tunes1106
@m73: Imádd csak a yenkiket igaz hogy az oroszok 40 évig voltak nálunk , de németek 65 éve vannak megszállva. Nem nagyon akarózik kitakarodni onnan , pedig már pedzik a parlamentben hogy pusztuljanak haza az atom fegyvereikkel együtt! MKás normális országok már utat mutattak volna neki, nem az a feladat6a hogy egy kormányt bíráljon ! Nézzél szét a világban a drága yenki barátaid vergődnek , vége van a fedezetlen dollár uralomnak , nemsokára új háborút fognak kirobbantani valahol mert mikor szarban vannak mindíg ezt teszik! Nyald a seggüket nyugodtan jó párszor cserben hagyták a szövetségeseiket, mint a te román fajtád!
Tunes1106
@m73: nyasgem komcsi proli menj a fletó haveroddal harcolni ukrajnába
Tunes1106
s@m73: Imádott nyugatod el intézte nekünk trianont is+, olvass 56 ról. Nekem a barátom apukája mesélte az orosz ejtőernyősök azt kérdezgették hogy merre van suez. Évek múltán került kezembe egy könyv 56 ról 56 egy erődemonstráció volt a suezi válság miatt. Rajtunk mutatták meg az oroszok hogy bármit megtehetnek. Amerikában elnök váltás volt a régi elnök már nem tehetett semmit az új még nem. Keresd meg a könyvet Elfelejtett forradalom a címe nagyon tanulságos könyv. A forradalom kitörése előtt már az orszáhatáron voltak a ruszkik 56 csak ürügy volt a támadásra!
Tunes1106
@m73: Olvass kicsit 48 ról is hogy világosodj! Az imádott nyugatod mek.niif.hu/06800/06897/html/1109.htm
Tunes1106
@Shikari: Líbiába is vitték a demokráciát imádott nyugatiak. Azért szép dolgot hiúsítottak meg a rohadékok!! Büdös yenki imádó köcsögökkel. De ezek nem látnak a színfalak mögé annyira fosbuk harcosok! www.youtube.com/watch?v=8eIBjPkkOm8&t=74s

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.