Ferenc pápa hivatalos búcsúztatás után vasárnap elutazott Budapestről, gépe nem sokkal délután hat óra után szállt fel a Liszt Ferenc-repülőtérről.

Ferenc pápa elutazott Budapestről, nem történt semmi rendkívüli esemény a látogatása alatt

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A katolikus egyházfő háromnapos apostoli látogatást tett Magyarországon.

A pápát a repülőgépnél Novák Katalin köztársasági elnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint magyar egyházi vezetők és mintegy száz, vatikáni és magyar zászlókkal felsorakozó önkéntes búcsúztatta.

Korábban Novák Katalin államfő saját kezűleg készített sós stanglit adott át búcsúzóul a Szentatyának.

Ferenc pápa magyarországi látogatása rendben, rendkívüli események nélkül zajlott le – közölte a pápalátogatás biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vasárnap késő délután az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint vasárnap 18 óra 8 perckor a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről felszállt Ferenc pápa repülőgépe, ezzel hivatalosan véget ért a Szentatya magyarországi apostoli útja.

Azt írták: a háromnapos látogatáson több százezren találkozhattak Őszentségével, a legtöbben a vasárnapi Kossuth téri szentmisén vettek részt.

Az operatív törzs köszönetet mondott a Szentatya személyi védelmét ellátóknak, a rendvédelmi szerveknek, az egyházi és állami közreműködőknek és szervezőknek, valamint az önkénteseknek, a zarándokoknak és a látogatóknak, hogy hozzájárultak Ferenc pápa apostoli útjának sikeréhez.

Tudatták: a Ferenc pápa magyarországi apostoli útjának biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs befejezte munkáját.

Forrás: mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Éljen 2023 május1
a munka ünnepe!!!
1úttal a munkások.dolgozók ünnepe
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
A zsebek hál isten jól megtömve!A vármegyei uraknak!A csuhások is elégedettek a kitartó "tisztjükkel a karmel-ittából!
Pálinkás Pál
az volt a rendkívüli hogy a vénember ezzel a látogatással kicsit még rásegített a rezsimre...szégyenkezhettek katolikusok,...
ómió
Viszont - jól láthatóan - cseppet sem volt efftársi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.