Az anya egy bekapcsolt hősugárzó közvetlen közelében magára hagyta egy hónapos alvó babáját.

A Debreceni Törvényszék 2023. április 28-án előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, aki egy bekapcsolt hősugárzó közvetlen közelében magára hagyta egy hónapos alvó babáját.

Az előkészítő ülésen az ügyész ismertette a vádiratot, továbbá beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottal szemben mértékes indítványt tett a büntetés tartalmára vonatkozóan.

A vádlott beismerő nyilatkozatot tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott.

A bíróság végzésében elfogadta a vádlott tárgyalásról lemondó nyilatkozatát.

A törvényszék a nőt bűnösnek mondta ki gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében, ezért őt – a mértékes indítvánnyal egyezően – 2 év fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ügy lényege szerint egy Hajdú-Bihar vármegyei város egyik házában a vádlott 2022. március 11-én 7 óra körül felkelt, majd megetette az egy hónapos csecsemőjét.

Ezt követően az alvó sértettet letetette az ágyra, majd kislány közvetlen közelébe tette a magas hőfokra állított és bekapcsolt hősugárzót.

A szobában más fűtési lehetőség nem volt.

A nő ezt követően anélkül, hogy a házban lakó egyik férfinak szólt volna, a gyermeket otthagyta és elment egy ismerőséhez, ahonnan haza akarta vinni a másik két gyermekét, akik ott aludtak.

A vádlott a házba 8 óra körül ért vissza, ekkor azt vette észre, hogy a csecsemője nem mutat életjelet. A nő ekkor kiabálni kezdett, majd karjába vette a sértettet és átszaladt vele egy másik épületbe, ahol a nővére lakik és tőle kért segítséget.

Ezt követően telefonon értesítették az Országos Mentőszolgálatot, a vádlott testvére a bejelentés során azt mondta, hogy gyermeket megharaphatta egy patkány.

A mentők rövid időn belül a helyszínre értek, azonban az egy hónapos csecsemőt már nem tudták újraéleszteni.

A büntetőeljárás adatai szerint a vádlott gondatlan magatartása következtében a sértett az alsó végtagjainál a testfelület mintegy 13 %-ára kiterjedő részben másodfokú, valamint helyenként már harmadfokú égési sérülést szenvedett, és az égési sérülés okozta sokszervi elégtelenség miatt elhalálozott. Az égési sérülés és a sértett halála között ok-okozati összefüggés állapítható meg.

Az idejekorán érkező szakszerű orvosi segítséggel a sértett élete nagy valószínűséggel megmenthető lett volna.

Dr. Virágh Pál bíró az ítélet rövid indokolása során elmondta, hogy a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, beismerte a bűncselekmény elkövetését és öt kiskorú gyermekről kell gondoskodnia. Súlyosító körülményt a törvényszék nem tárt fel.

A bíróság ítélete jogerős.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: cigánynak hösugárzó? fideszes szavazó a szentem ,éppen úgy mint te!
pacal
Kínhalállal halt meg egy csecsemő!
Szemet szemért, fogat fogért, lelket lélekért...
Hősugárzó elé tenni a nőt 24 órára - ez a jogos ítélet! Ha túléli, az az ő baja.

Gondatlanságból? A szándékosság fel sem merült? De tényleg?
Nincs igazság a Földön, de nem ez a legnagyobb baj...
namihami
""Anya""!?!?!?!
Miért nem rögtön ""ÉDESANYA"? Így, csupa nagybetűvel!
szegény hazám
Félelmetes butaság. Ez nem szándékosság, nem szándékos gyilkosság volt, hanem ostoba anyai aggodalom, mely tragikusan végződött. Először arra gondoltam, hogy máglyára vele, de akkor még nem tudtam a többi porontyról. Azokkal mi lesz, ha még ez az ökör sem marad nekik. Olyan ez mint egy eldobott szaros pelenka, csak annak egy nagyon súlyos változata. Hiába no. Van olyan népcsoport akiken még a több évszázados együttélés sem képes kellő mértékben pozitív irányban változtatni. Ennek mi is okai vagyunk. Ők segítség nélkül képtelenek a primitívség miatt a társadalmi beilleszkedésre. Több olyan embert foglalkoztatok akik nem az idén barnultak le. Büszkén vallom megtanítottam a kézmosást nekik. Aki nem mosott kezet nem kapott bort abban a körben. Ma már első dolguk kezet mosni, még tán otthon is ezt teszik. Csak lassan tudok előre haladni, de azt fáradhatatlanul teszem, és vallom, hogy nagyon sok jó előnyös tulajdonságuk van, de az érzékenységük miatt ez nehezen aktivizálható náluk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.