Hiába várták a mentőt, a családnak kellett kórházba vinni Gálvölgyi Jánost. A Mentőszolgálat később azt nyilatkozta, hogy a színész nem volt közvetlen életveszélyben, de a döntést vizsgálják. Gálvölgyi János jelenleg kórházban ápolják, lélegeztetőgépen van mélyaltatásban.

Ahogy szerdán mi is megírtuk, miután rosszul lett Gálvölgyi János, hozzátartozói mentőt hívtak hozzá, de végül inkább maguk vitték kórházba a 74 éves színészt, aki a Semmelweis Egyetem Klinikájára került, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták.

A művész felesége, Judit a Blikknek is megerősítette a hírt. Elmondása szerint hiába hívták ki a mentőket, több mint egy óra várakozás után sem érkeztek meg.

Gálvölgyi János lánya az RTL Híradójának arról számolt be, hogy hiába hívtak mentőt, a riasztás után fél órával még nem indult el a kocsi, ezért inkább maguk vitték kórházba a színészt.

Miután a családnak kellett kórházba vinni a mentők helyett Gálvölgyi Jánost, vizsgálják, hogy szakmailag megfelelő volt-e a mentésirányítók döntése – Rózsa György felháborodott

Fotó: RTL

Vizsgálják, hogy szakmailag megfelelő volt-e a döntés

A hvg.hu a riasztás ügyében megkeresre az Országos Mentőszolgálatot, amelynek szóvivője Győrfi Pál azt írta, hogy

A hívást fogadó mentésirányító a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet 2-es prioritási kategóriába sorolta (az 1-es prioritás jelenti a közvetlen életveszélyt, amely azonnali mentőriasztást von maga után). Mivel a bejelentő nem a beteg mellől, hanem egy másik településről telefonált, ezután a mentésirányítók telefonon felhívták a beteg mellett tartózkodó hozzátartozót annak érdekében, hogy pontosíthassák, kiegészíthessék a beteg aktuális állapotára vonatkozó információkat. A mentőegység indításakor a hozzátartozók a hívást lemondták, más járművel kórházba szállították a beteget. A mentésirányítók szakmai döntésének megfelelőségét vizsgáljuk.

Az RTL Híradója úgy tudja, hogy Gálvölgyi János állapota stabil, de lélegeztetőgépen van. A Fidelio kulturális portál egy a művészhez közeli forrásra hivatkozva azt írja, hogy kezelőorvosai tüdőembóliát diagnosztizáltak a színésznél.

Rózsa György: Nagyon félek, és szorítok azért, hogy ne legyen semmi komoly baja

Rózsa György és Gálvölgyi János évtizedek óta barátok. A televíziós legenda most az Indexnek elmondta: nagyon fél, és nem akarja elveszíteni a barátját.

Nagyon félek, és nagyon szorítok azért, hogy ne legyen semmi komoly baja. Erős ember. Már sokfajta betegségből szerencsésen felállt, mindig ő győzött. Győztes típus. Remélem, most is így lesz

– fogalmazott Rózsa György. 

A lapnak is elmondta:

mélyen felháborította, hogy a mentőszolgálat nem ment ki azonnal a helyszínre. Ez azért is ijesztette meg, mert vele is megtörténhetne ugyanez, ha hasonló helyzetbe kerülne.

FRISSÍTÉS – 11:46

Kórházban ápolják Gálvölgyi János színművészt, állapota súlyos, de stabil

Kórházban ápolják Gálvölgyi János Kossuth-díjas színművészt, állapota súlyos, de stabil – tájékoztatta az MTI-t a család csütörtökön délelőtt.

A közlemény szerint Gálvölgyi Jánost május 10-én, szerdán délelőtt a család szállította kórházba, miután súlyos légzési panaszok léptek fel nála. Kiemelték, hogy a SOTE klinikáján gondos orvosi ellátásban részesül. Hangsúlyozták, hogy a színművész állapota súlyos, de stabil.

Mint írták, amennyiben Gálvölgyi János állapotában változás állna be, tájékoztatni fogják a közvéleményt. A színművész a közeljövőben tervezett előadásait lemondja.

Forrás: hvg.hu, rtl.hu, Index

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
A kettesre nem mennek ki mert nem súlyos az egyesre meg azért nem mennek ki,mert minek.mire kiérnének meghal.A krvnytk vót má.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
Azért kíváncsi volnék, ha a Kovács bácsi a sarokról él át ilyet, vajon lenne-e belőle cikk...

@kulabombaafityiszre: "az egyesre meg azért nem mennek ki,mert minek.mire kiérnének meghal"
Ezt hol olvastad?
"Nem vip ellátás hanem miden embernek tisztességes ellátás kellene."
Jaj, ez nagyon szép és bölcs volt, írd fel, nehogy elvesszen, és védd le a jogokat, mielőtt minden szembejövő pólón ezt láthatod, mint okos és szép gondolatot.
"Amíg viszont az egészségügy,oktatás helyett A lopás miatt baromságokra verik el a pénzt addig ez nem megy. "
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2200025.tv
Menőmanó
Ha valaki csak fuldoklik az nem ok a sietségre, az ketteske, ráér. Ezek normálisak?
Aki Én
@Maccska: ,,Nem adják a fideszesek a kórházi VIP-ellátásukat
A Fidesz-KDNP képviselői megmentették politikai vezetőik kiváltságát. Míg az ellenzék arra tett kísérletet, hogy megszüntesse az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátását, addig a kormánypártok elutasították az erről szóló MSZP-s javaslatot a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén."
,,Kórházi VIP-ellátást kapnak mostantól a nemzet sportolói és színészei"
,,a Nemzet Színésze címet viselők és a velük egy háztartásban élő házastársuk, élettársuk, valamint
a Nemzet Sportolója címet viselők és a velük egy háztartásban élő házastársuk, élettársuk is bekerült a kórházi VIP-tagok közé.
A Honvédkórházban a honvédelmi, rendvédelmi alkalmazottak és a vasutasok (illetve hozzátartozóik) mellett eddig a védett személyek (köztársasági elnök, miniszterelnök, külpolitikáért felelős miniszter, legfőbb ügyész, házelnök), az Országgyűlési Őrség, illetve a Corvin-lánc Testület tagjai, valamint közeli hozzátartozójuk volt jogosult az ellátásra."
Aki Én
@Namely: Egyrészt naponta vannak ilyen hírek Kovács bácsival a sarokról, másrészt Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, egy milliók által kedvelt közismert ember, ha ez nem volna elég, te buta suttyó!
Vagyis nem olyan nulla csicska, mint te.
Húúú, de nagy ökör vagy te, és nem félsz bizonygatni.
Nessy
Tény, hogy kisebb port ver fel , ha Kovács bácsihoz későn érnek oda a mentők! Viszont így reflektorba fénybe került, hogy minden "siker jelentés" dacára, azért vannak még hibák és hiányosságok! Az "természetes", hogy hazánk nagyjainak jár a VIP ellátás. Ha valamelyikbe keresztebe áll egy flátusz, mentő helikopter indítanak! Ennek következtében fogalmuk sincs a valós problémákról! Akinek van, azon szájkosár van, nem nyilatkozhat! Szakadjon rá az ég erre sok hozzánem értő, az egészségügyi rendszer még nűködö részeit is szétverő kétlábúra!
kulabombaafityiszre
@Namely: ma, 13:27
Irónia a krvnyd,De te ezt nem értheted a krvnyd.Különben meg szóltam hozád írtam neked valamit a krvnyd.Tehát kussolhatsz irányomba,de ezt már egy-két fideszes batomnak is leírtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.