A "szervezett bérmunkás-import" megszüntetését, ezáltal a hazai bérek védelmét sürgette hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Orbánék igent, a Jobbik nemet mondana a megélhetési bevándorlásra
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A politikus azt szorgalmazta: csak akkor lehessen harmadik világbeli munkaerőt szerződtetni egy állásra, ha a cég igazolni tudja, hogy hazai dolgozó átképzésével nem tudta betölteni a pozíciót.

Pártja korábban bemutatott, magyar munkavállalói kvóta bevezetésére tett javaslatát felidézve azt szorgalmazta: csak azok a cégek kaphassanak vissza nem térítendő állami támogatásokat, amelyeknél tíz százalék alatt van a külföldi munkaerő aránya.

A Jobbik-Konzervatívok közösége nemet mond a megélhetési bevándorlásra, bevándoroltatásra – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, felvetve azt is, hogy ágazati minimálbérrel kellene gátat vetni a hazai fizetések lemaradásának.

Arról beszélt, a kormányzat évek óta alacsonyan tartja a hazai béreket és a forint árfolyamát, emiatt pedig százezrek vándoroltak a kontinens nyugati részébe, jobb megélhetés reményében.

A politikus szerint a kormányzat semmit nem tett e folyamat megfordítására, miközben "büntető típusú, brutálisan magas adókkal" sújtja az országban élőket; példaként az áfa 27 százalékos mértékét hozta fel.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A fidesznek eltökélt szándéka a bérek alacsony szinten tartása, mivel a maffiaállam és Mészáros stróman a legnagyobb munkáltató. Nos ezért kell nekik a bérmunkás import. Egy velejéig rohadt, mocskos, tróger bűnbanda! "Mert mi kevesebbel is beérjük", mondotta köteles' Kövér Laca, hargitai medencés, tornyos luxus villa tulajdonosa, de ez őkelmére nem vonatkozik.
youtu.be/updqPjodd9w
csak úgy....
@Maccska: és mi a különbség,akkor is csak külföldi, más "kultúra"akit se te se a fidesz eddíg nem akart! - ti szerettek segget csinálni a szátokból?
Eladott Ország
@Maccska: ma, 15:05 ♦☺ A magyar emberek nem élősködni mennek Németországba, hanem azért, mert Orbanisztánban a munkájukból nem tudnak megélni, csak azok, aki Orbán seggét nyalják a meleg szarig b+, a qrva anyádat, te szarházi fideszes barom! Elfogyott a munkaerő, ennyi, de a helyzet egyre rosszabb lesz ezt garantálja nekünk a maffiaállam!
csak úgy....
@Maccska: tibim, remélem fölcsinálják a lányaidat és akkor a ferde agyú apósnak lesz kettö ferdeszemü veje, akikkel együtt rizsázhat! :)
@Maccska: a kurva anyád az élösködö ringyó és az idióta kölke, aki itt éli le az életét mint te, te munkakerülö tetü! :) a havi jövedelmem több, mint amit te évente összevakarsz, te magyarokon élösködö buta tetü! :)
ómió
És Z. Kárpát efftárs szerint a béremeléssel már mindjárt a munkaerő is sokkal több lesz!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.