Ennyire futott a pártköztpontan, miközben Budapesten több ezer fős tüntetés volt a kormány ellen.

Fidesz: a baloldal miatt nem keresnek 800 ezret a tanárokA diáktüntetés résztvevőinek egy csoportja és rendőrök a demonstráció végén a Fidesz Lendvay utcai székházánál 2023. május 19-én. Korábban a tüntetők a Kossuth Lajos térről, a Parlament mellől indulva az Oktogonhoz vonultak. Ezúttal is a pedagógusok bérének haladéktalan emelését és az őket érintő úgynevezett státusztörvény teljes tervezetének azonnali visszavonását követelték, megerősítve a "7igenes" országos népszavazási kezdeményezésben foglaltakat. MTI/Koszticsák Szilárd

A baloldal politikusai havi 5-6 millióért akadályozzák, hogy a pedagógusok 800 ezret kereshessenek – reagált a Fidesz a pénteki budapesti tüntetésre az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben azt írták: a kormánypártok teljes mértékben egyetértenek azzal, hogy a pedagógusok bérét emelni kell.

"A pedagógusok már rég megkaphatták volna a fizetésemelésüket, ha a baloldal nem áskálódik a saját hazája ellen és Magyarország már megkapta volna a neki járó uniós forrásokat"

- fogalmaztak.

Mint írták, most az a baloldal fűti a tüntetéseket, amelynek politikusai havi 5-6 millió forintos fizetésért bevallottan azért dolgoznak Brüsszelben is, hogy a magyar pedagógusok ne kapják meg a béremelést, és ne kereshessenek 800 ezer forintot.

A magyar baloldal brüsszeli képviselői – név szerint Dobrev Klára, Molnár Csaba, Arató Gergely, Gyöngyösi Márton, Cseh Katalin, Donát Anna, Rónai Sándor, Ujhelyi István – havi 5-6 milliós fizetésükért azzal vannak elfoglalva, hogy a magyar pedagógusok ne kereshessenek 800 ezer forintot – olvasható a kommünikében.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegény hazám
"Fidesz: a baloldal miatt nem keresnek 800 ezret a tanárok"
Szinte hihetetlen, hogy milyen erős ez a baloldal. Itthon képtelenek a malacot bezavarni a disznóólba, de az EU-ban minden győzelem az övék.
Idehaza csak annyit sikerült elérniük ugyan, hogy a zsírosbödön védelmét szolgáló rendvédelmi erők igen jelentős fizetésemelést kapjanak, mert az állam pénzét a pedagógusoktól, az egészségügyiektől, úgy tűnik átirányították a karhatalomnak. A baloldal néhány képviselője meg teljesen megvezeti az EU-t. Meggyőztek mindenkit az átkozott Brüsszelben, hogy nem szabad a pedagógusok bérét növelni. Mintha ott születne a költségvetési törvényünk. Ez igen, ez egy komoly erő. Ráadásul nemzetellenes hazaárulók, akik rárontottak saját népükre. Sajnos nagyon sok még mindig az olyan hülye magyar, aki habzsolja ezt a sok idétlen ökör szöveget, és fingja nincs a társadalom az állam működéséről. Ők a birka tábor, akik úgy bégetnek ahogyan a malac akarja. A kisebbség. Az ökrök, a nagy többség, akik tétlenül szemlélik, hogy legelőiket a birkák felfalják. A maradék a normális Magyar, akik a legelő szélén szenvedik el tehetetlenül, ahogyan elsüllyed a szenny mocsarában hazájuk.
Én eddig azt hittem, legalábbis az én aktív időmben még úgy volt, hogy a munkatársaim bérfejlesztését évről-évre a Magyar Állam a beszedett adókból, döntésemet elfogadva, bennem megbízva, garantálta az alaposan átgondolt parlament által megszavazott a költségvetési törvény alapján.
Ja, most háborús helyzet, meg egyszemélyi irányítás van. Csak az az egy személy igen rossz döntéseket hoz. Egy személyében hozza azt, amiért felelőséget vállalt amikor elfogadta a parlament ráruházott döntését. Ennek az eredményét ellőbb-utóbb viselnie kell.
Az hogy ez a bérfejlesztés mikor változott meg ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Tessék mondani 13 éve nem jobboldali, fidesz kormány van kis hazánkban?? Esetleg a pedagógusok munkáltatója a unió, csak egyik fél sem tud róla?
csipetke
Hogy nem ég le a bőr a pofájukról. Valszeg csak a birkák nem tudják,hogy az uniónak semmi köze a pedagógusbérek emeléséhez,mert azt az állami bevételekből kell megoldani. Most lett volna rá pénz, ha csak a százmilliárdokkal több bevételt nézzük,ami az orbán-infláció miatt elszabadult árak miatt, az Európarekorder ÁFA miatt folyt be a kincstárba. Csak orbánnak fontosabb volt 340 milliárdot ajándékba adni a debreceni akksigyár amúgy is kőgazdag tulajdonosának,megvenni a vodafont,(saját Pegazus) óvodákat építtetni,felújítani külhonban, külhoni focicsapatnak 2.3 milliárd,és lehetne folytatni oldalakon kersesztül,hogy hova sz@rja el orbán a pénzünket. És Brüsszelre mutogatnak, hogy nem szakad rájuk az ég...
simmering73
@Maccska: 6:23 Mint a hőn szeretett kormánypártod, mikor ellenzékben volt. Teljesen felesleges ilyenekkel égetni magadat, mégha gondolkodásra képtelen is vagy.
csipetke
@Maccska: 06:23 Tizenévvel ezelőtt orbán pont ugyanígy kérte az eu-t, (akkor még ellenzékben) hogy ne utalják az eu-s pénzeket,mert ellopják. Akkor? Pedig ebben az országban soha,senki nem lopott még el annyi közpénzt,mint orbán,és a falkája...Ha az a pénz az egészségügyre,vagy az oktatásra,és egyáltalán, a haladásra fordítódik, akkor most az ország nem a bányászbéka segge alatt van Bulgáriával egyvonalban. Bár már ők is beelőznek ebben-abban, és eurójuk is lesz,mikor mi még mindig itt fogunk szívni a sz@rt se érő forinttal...
gina
Nem unalmas??? minden Soros, Gyurcsány, és az EU hibája, ennyire beteg és proli ez a kormány és bandája, mi köze az EU s pénznek a fizetésekhez?? ja hogy ellopta a zsiros cigány és bandája,, de nem kell az EUs pénz, ezt hirdetik mindig... hahahahaha

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.