A Párbeszéd tiltakozik a Budavári Palotanegyedet érintő új kormányjavaslat ellen, mondván a budaváriak nem akarnak folyamatosan "építési területen" élni.

Tordai Bence: "Azt hiszi a Fidesz, hogy bármit megengedhet magának"
Fotó: Facebook videó / Tordai Bence

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd I. kerületi polgármestere szombaton, a pártja Facebookon-oldalán is közvetített sajtótájékoztatón elmondta, a parlament előtt van egy törvényjavaslat, amely szerint a kiemelt kormányberuházásoknál – így a budai Várnegyedben zajló építkezéseknél is – nem kellene figyelembe venni azt a fővárosi rendeletet, amely alapján ha egyszer felbontották az utat, akkor öt évig nem lehet újra felbontani.

Rámutatott,

a fővárosi rendelkezés nem engedi, hogy megtörténhessen az, ami most meg fog, hogy a Palota utat tavaly is felbontották, idén is felbontják, és talán jövőre is fel fogják, emiatt az embereknek "építési terület közepén kell élniük".

Emlékeztetett arra, hogy korábban már az Országgyűlés által elfogadott törvényekkel engedélyezték a kiemelt beruházások esetén az engedély nélküli fakivágásokat és a járdák elkerítését is.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselője szerint ez a történet megmutatja a Fidesz hatalomgyakorlását. Rámutat arra, hogy "a helyben lakók érdekét semmibe véve, az önkormányzat, illetve a megválasztott polgármester érveit letaposva hogyan nyomják végig a saját akaratukat" – fogalmazott.

Azt hiszi a Fidesz, hogy bármit megengedhet magának, és egészen addig meg is engedhetnek, amíg a nép azt nem mondja: elég

- hangsúlyozta.

A társelnök kiemelte: a jövő évi önkormányzati választáson az I. kerületi választópolgárok dönthetnek, hogy egy, az ő érdekeiket képviselő polgármestert választanak, vagy egy olyat, aki a központi hatalom akaratát nyomja át rajtuk.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A fideSS nem azt "hiszi"..., hanem bármit megtehet ebben az országban. Nagy tévedésben vagy kedves Bence!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
@Philip Marlowe: majd nyüszítve menekültök..az a pár hülye TEK-es kevés lesz...a " kárpátok géniuszát " a securitate védte...azt mégis elhasalt a fal előtt...ez lebegjen a szemetek előtt...
izéke
A birka magyarokkal BÁRMIT megtehet orbán,ha holnap belép putyin oldalán a háborúba,azt is Gyurcsányra és MTP-re kenné és az akol boldogan bégetve menne a vágóhídra mindenét feláldozva a hazug lózungokért,míg gazdijuk hátulról dirigálna. Bezzeg egyik szar politikus sem állna az élre,a hős katonai vezetőkről nem is beszélve. Undorító lett ez az ország,megérdemel minden csapást.
kereső
A fideSS nem azt "hiszi"..., hanem bármit megtehet ebben az országban. Nagy tévedésben vagy kedves Bence!
jáger laszló
Miért?
Mert nem szól rá a házmester!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Németh István
A tordai bencét, a hadházit és a közvetlen geciket azonnal sittre vágni állam elleni felforgató tevékenységek szervezése, ösztönzés, károkozások végett! Az, hogy képviselők ez nem jogosítja fel őket az államelleni csőcselékek felbújtására, hazugságokal és aljas indokból! A gyurcsányt már elzavarták - menekülnie kellett Vácról! Ezeket összefogni és bebaszni a kóterba , hogy kicsit formálódjanak - a gyurcsányt a kóter pincéjébe a dobrev hazaáruló kurvával - és az okozott károkat megtérítettetni akár az ingatlanjaik elvétele útján! Ez a hülye kormány nem tudni meddig vár, de ha nem tesz a nemzet nyogalma érdekálben akkor tényleg menjen a picsába!
ÉS EZ NEM VICC!
gina
Sajnos mindent megtehet ez a maffia banda , amig elmebeteg primitiv iskolázatlan idióták a hiveik
ómió
Nem, efftársak! Ezt a "bármit" ti gondoltátok!Főleg még a szemkilövetésetek idején!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.