Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában mondta el szokásosan agresszív stílusában véleményét az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának budapesti látogatásáról.

Szijjártó Péter nem bírta tovább: Ukrajna és Horvátország gátlástalan

Szijjártó Péter szemmel veri Zelenszkij ukrán elnököt. Forrás: Facebook

Szijjártó szerint "hungarofóbiában" szenvedő delegáció járt Budapesten, olyan emberek, akik ki nem állhatják Magyarországot, és nem hiszik el, hogy a magyarok képesek érett, felnőtt döntést hozni az országuk jövőjéről. Ráadásul a delegáció tagjai be akartak avatkozni Magyarország szuverenitását képező ügyekbe – szemlézte a Blikk.

A Magyarországnak járó európai uniós pénzekkel kapcsolatban a miniszter azt mondta, ő hisz abban, hogy minisztertársai tárgyalásai sikerre vezetnek, de nincs könnyű dolguk, tekintettel arra, hogy a nemzetközi, liberális, mainstream Brüsszel nem tudja megemészteni, hogy a magyarok maguk hoztak döntést a saját jövőjükről, és hogy Budapesten az emberek akarata alapján egy jobboldali, nemzeti, patrióta, kereszténydemokrata kormány van, amely minden külső nyomásgyakorlás ellenére sikeres.

Világossá kell tenni, hogy Magyarország jövőjéről kizárólag a magyarok dönthetnek és nem Brüsszel – hergelte tovább hallgatóságát a fideszes diplomácia vezére.

Szijjártó Péter azt is elpanaszolta, hogy Horvátország – kihasználva a háborús helyzetet – "gátlástalanul" az „európai piaci mérték sokszorosára” emelte a tranzitdíjat, és ugyanígy tett Ukrajna is. A magyarok már így is nagyon magas árat fizettek egy olyan háborúért, ami nem az ő háborújuk, és a kirobbanásához semmi közük, így jogos elvárás lenne, hogy a továbbiakban ne a magyar emberekkel akarják megfizettetni ennek a háborúnak a még magasabb árát – zokogta Petiminiszter.

Szijjártó Péter Ukrajna európai uniós csatlakozásáról úgy nyilatkozott, Magyarország csak akkor adja támogatását, ha látja, hogy érvényesülnek azok a garanciák, amelyek a magyar nemzeti közösség jogainak biztosításáról szólnak, azaz ha a kárpátaljai magyar közösség visszakapja azokat a jogait, amikkel már rendelkezett.

Forrás: Blikk
Fotó: Facebook

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Brühühü...emelték a horvátok a tranzitdíjaaaaat!
Mi csak az oroszoknak szeretünk ötszörös árat fizetni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@teuton: Már elnézést, de nem tudlak és nem is akarlak megcáfolni...
("Maccska: Agyhalott barom!")
teuton
@Maccska: Na latod analfabeta, most EGY DOLOGBAN igazat mondtal! "Mindennek annyi az ára amennyiért el lehet adni." Tehat NEKTEK bunkoknak a hazug tolvaj kolostormalacoc is "el lehet adni", aki a maffiatarsaival a ti penzeteket lopja! Egyebkent pedig közlöm, hogy a külföldi elelmiszert a TESCOban is dragabban veszed, mint külföldön. Tehat szereted! De akkor miert fikazod???
kereső
Ha azt hiszed pjotr, hogy a horvátokat, ukránokat érdekli a véleményed, akkor nagyon tévedsz. Ennyi(ke).
simmering73
@KisTehen: @teuton: -nak. Természetesen. Igaza van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.