Elvi kérdés, hogy ha egy ország, mint Ukrajna, pénzügyi támogatást vár tőlünk, akkor tanúsítson tiszteletet, és ne tegye feketelistára a vállalatainkat – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a katari gazdasági fórumon kedden.

Ha szükség van a pénzre, akkor ne szankcionáljanak minket, üzente meg Orbán Viktor Katarból azzal kapcsolatban, hogy Magyarország blokkolja az Ukrajnának szánt félmilliárd eurónyi fegyvervásárlási támogatást. Az ügy előzménye, hogy az ukrán kormány feketelistázta az OTP Bankot, mert az ukrán kormány szerint a bank oroszországi leánya kedvezményes hitelekkel támogatja az orosz hadsereget.

Ha szükségetek van a pénzünkre, tanúsítsatok tiszteletet, és ne szankcionáljátok a vállalatainkat!

- hangsúlyozta a magyar kormányfő arra a felvetésre válaszolva, hogy Ukrajnában egy magyar bank működését korlátozzák.

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött Ukrajnának: "Tanúsítson tiszteletet, ne szankcionáljanak minket!"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) felszólal a katari gazdasági fórumon Dohában 2023. május 23-án. Balról John Micklethwait, a Bloomberg főszerkesztője. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az orosz-ukrán háborúról Orbán Viktor ismét elmondta a szokásosat: nem az a fő kérdés, ki támadott meg kit, illetve meg kell nézni a realitást, a körülményeket, hogy a NATO nem tud csapatokat küldeni, és ezek fényében látszik szerinte, hogy Ukrajna nem nyerheti meg ezt a háborút a harcmezőn.

Ezért mielőbbi tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, hogy emberéleteket mentsenek.

Szerinte elkerülhetetlen az oroszokkal való egyeztetés, hogy hosszabb távon is garantálni lehessen Európa biztonságát.

Először tűzszünet, aztán jöhet a biztonsági architektúra kidolgozása Európa számára

- mondta Orbán Viktor.

Orbán szerint egyébként Európa lehetséges jövőjéről két iskola van, az egyik a United States of Europe, ami nem tetszik neki, mert nem akarnak egy birodalom tagja lenni, megtartanák a nemzeti szuverenitást. A másik iskola inkább szuverén államok szövetsége lenne, ez sokkal jobban tetszik Orbánnak – írja a 444.hu.

Forrás: MTI, 444

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@sgl: Normális ember már a nyálát sem piszkolja be ezzel a "geczivel"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Nyírfa: Orbán Viktor, majd aláhúzta: Katar kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtó ország, amely jelen van a világ minden részén. „A béketáborhoz tartozik, abban érdekelt, hogy az orosz–ukrán háború minél hamarabb lezáruljon, és hajlandó is a béketárgyalások közvetítésében szerepet vállalni” – emelte ki a magyar kormányfő.

Megállapodtunk energetikai együttműködésben, mi is vásárolunk majd gázt innen, több lábon állni mindig jobb, mint egyetlen lábon. Egyetértettünk az infrastruktúra fejlesztésében, a reptérfejlesztésben, a kommunikációs ipari terület együttműködésében, sőt még a mezőgazdaságban is kötöttünk megállapodásokat.
Havanagi
@Nessy: Ez a "tisztelet" maffia protokoll.Ő a geci Don.
kereső
@Havanagi: Csak még gyúrúje nincsen, amit csókolhatnának az elébe járulók.
Nyírfa
@kereső: @CsipkeRózsa: Köszi, lányok, azóta én is utána néztem, Ahogy a Roszatommal akarta megvetetni az RTL-t, úgy most a katariakkal próbálkozilk a reptér megvételére, de ebből sem lesz semmi, mert nem eladó.
Az már a méltóság utolsó morzsáinak is az elvesztése, ahogy tukmálja magát mindenkire, fellép mint tárgyaló fél, pedig csak kunyizik, és esdekel, hogy szponzorálja már valaki, mert már nem tudja betömni az éhes szájakat, és így akár a sajátjai ássák meg a sírját. Azt hallottátok, hogy az orosz oktatási miniszter különös halált halt? Mostmár egészen biztos vagyok abban, hogy Orbán az életét menti az oroszok melletti harcos kiállásban.
Lepényleső
Mennyire kemény az,aki azzal keménykedik akit éppen vernek?
Adott esetben a kemény legény kiáll-e majd élére "seregének",
vagy mint gyáva tetű menekíti rongyos életét amíg a többi,
akár teljesen ártatlan is issza levét keménykedésének?
Ezek a körülmények nem mintha minden nap itt lennének?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.