Elvi kérdés, hogy ha egy ország, mint Ukrajna, pénzügyi támogatást vár tőlünk, akkor tanúsítson tiszteletet, és ne tegye feketelistára a vállalatainkat – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a katari gazdasági fórumon kedden.

Ha szükség van a pénzre, akkor ne szankcionáljanak minket, üzente meg Orbán Viktor Katarból azzal kapcsolatban, hogy Magyarország blokkolja az Ukrajnának szánt félmilliárd eurónyi fegyvervásárlási támogatást. Az ügy előzménye, hogy az ukrán kormány feketelistázta az OTP Bankot, mert az ukrán kormány szerint a bank oroszországi leánya kedvezményes hitelekkel támogatja az orosz hadsereget.

Ha szükségetek van a pénzünkre, tanúsítsatok tiszteletet, és ne szankcionáljátok a vállalatainkat!

- hangsúlyozta a magyar kormányfő arra a felvetésre válaszolva, hogy Ukrajnában egy magyar bank működését korlátozzák.

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött Ukrajnának: "Tanúsítson tiszteletet, ne szankcionáljanak minket!"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) felszólal a katari gazdasági fórumon Dohában 2023. május 23-án. Balról John Micklethwait, a Bloomberg főszerkesztője. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az orosz-ukrán háborúról Orbán Viktor ismét elmondta a szokásosat: nem az a fő kérdés, ki támadott meg kit, illetve meg kell nézni a realitást, a körülményeket, hogy a NATO nem tud csapatokat küldeni, és ezek fényében látszik szerinte, hogy Ukrajna nem nyerheti meg ezt a háborút a harcmezőn.

Ezért mielőbbi tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, hogy emberéleteket mentsenek.

Szerinte elkerülhetetlen az oroszokkal való egyeztetés, hogy hosszabb távon is garantálni lehessen Európa biztonságát.

Először tűzszünet, aztán jöhet a biztonsági architektúra kidolgozása Európa számára

- mondta Orbán Viktor.

Orbán szerint egyébként Európa lehetséges jövőjéről két iskola van, az egyik a United States of Europe, ami nem tetszik neki, mert nem akarnak egy birodalom tagja lenni, megtartanák a nemzeti szuverenitást. A másik iskola inkább szuverén államok szövetsége lenne, ez sokkal jobban tetszik Orbánnak – írja a 444.hu.

Forrás: MTI, 444

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@sgl: Normális ember már a nyálát sem piszkolja be ezzel a "geczivel"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@sgl: Normális ember már a nyálát sem piszkolja be ezzel a "geczivel"!
Pálinkás Pál
remélem az ukik küldenek hozzá pár azov - gárdistát...
CsipkeRózsa
A vállalataink védjék meg magukat, nem a kormány bosszú-politikája a válasz!
Nessy
Ez az állandó tisztelet követelés már beteges Orbánnál meg külügyérünknél! Miközben ők sértőek, és tiszteletlenek mindenkivel, kivéve Putyint, meg ahol éppen fogadják őket.
Nessy
@CsipkeRózsa: Az OTP nem is kérte a segítségüket, mert csak ártanak vele.
Nyírfa
Most nagyon vulgáris leszek: leszarom, mit akar Orbán. Undorodom tőle, a mentális szennyétől a ragadós kezéig, tetőtől talpig, kívül, belül.
A tiszteletet az ukrán népnek adom, mert ők érdemlik meg, téged, Orbán pedig Hága elé citálnálak, ha megtehetném. Bár megtehetném!
A hős harcos Katarból üzenget, annak is utána kell nézni, mit kavar már megint.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Katarban gáz van, Orbánnak kell a katari gáz.
csak úgy....
bexarás , a békés kódis oktatja a háborus kódist és tiszteletet követel...,ennek a faxinak nincs bör a pofáján!
kereső
hvg.hu/gazdasag/20230523_OTP_ukrajna_feketelista_szijjarto

Ebből a cikkből kiderül, ki mindenki van rajta azon a listán- európai uniós tagállamok magáncégei! Egyik sem "követel" tiszteletet magának ezért, és erre hivatkozva nem blokkolja a uniós támogatást Ukrajnának. Csak mi- a tejbetökök tesszük ezt!
justhpeter
Orbán nemsokára félrebillent fejjel fog járni, hiszen minden megmozdulásából és megszólalásábl látszik hogy elborult at elméje.
kulabombaafityiszre
Nektek tisztelet.Egy darab szar többet ér mint ti.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 14.36

Igen, egyrészt a gáz, de mi van akkor, ha a gázügylet - ha van egyáltalán ügylet - csak fedősztori.
Tudtommal az EU is érdeklődik a katari gáz iránt.
Hú, de nyakon kéne ragadni már ezt az embert!
kereső
Tudjátok, hogy mit sem értek? Ment a mantra annor, hogy Gyurcsány nem a parlamentben mondta el az "öszödit"(egyébként elmondta, csak a káromkodások és qrva ország nélkül), orbánnál meg fel sem böffen, hogy miért tusványoson, katarban, a türk tanács ülésén-és a még számtalan más helyen elmondott- az ország szempontjából sorsdöntő agymenéseit miért nem a parlamentben mondja el??? Hiszen a a NATO csatlakozás ratifikálása , az a parlament hatásköre! (lenne), Miért van ez igy???
Clavigo
Mit lehet ezen a Szartartályon ,meg a Kondáján tisztelni ?
Alfa
te barom szarházi keresztény-fasiszta korrupt orbán, a tiszteletet ki kel érdemelni, nem követelni...
apád nem tanította meg veled?
ti szart érdemeltek nem tiszteletet ...akasztófára kerűltök a kecskebaszó híveitekkel egyetemben
NKF
Ez a köcsög pojáca menjen a kurva anyjába! Követel örökké minden országtól!
Milyen alapon?Az amcsik dumálnak neki,ö meg egy seggfej!
namihami
Mert az már mégsem járja, hogy ő kikövetelné a tiszteletet és az a sok libsi/komcsi/brüsszelita/stb az Úristennek nem hajlandó a Viktorunknak gazsulálni! Majd addig fogja mondani nekik, amíg el nem éri! Hasonló sikerrel, mint az eddigi 10 alá nem írt (idehaza--a csordának), de azért mégiscsak parafált szankciós listához! Hiába látta a sok fideszbarom, az akkor sincs aláírva---hiszen az Isten azt mondta, hogy nincs!
De a hazai imádóknak majd bejelenti a slepp, hogy a Vezér mégis kiharcolta(!!!) a nekijáró---minimum alázatos --tiszteletet!
Edebácsi
Tiszteletet az az elnök érdemel, aki mindent megtesz hazája agresszor elleni védelme érdekében. Az viszont nem, aki ebben nem támogatja.
Egyébként nem vall valami nagy bölcsességre a magyar kormány magatartása, ezek után mit várhatnak az ukrán vezetéstől a kárpátaljai magyarok?!
csipetke
Orbán keményen megdolgozott azért,hogy a világon sehol nem tisztelik, de legalább mindenhol utálják...
csipetke
@csipetke: Mellesleg az OTP valami olyasmit nyilatkozott,hogy ők politika-mentesen intézik ezt a dolgot. Akkor nem világos,hogy az orbán-falka miért acsarog ezen.Ha már rájuk is szólnak,hogy ne ugassanak bele mindenbe,de ők mégis kéretlenül keverik a sz@rt. Máshoz nem is értenek
balos
A geci,vajh miért nem ezt az ukrán parlamentben mondja?Ahhoz sem mer már kiállni,hogy az Ország fővárosában mondjon hála imát,hogy még nem varrták disznó bőrbe!
kereső
@Nyírfa: tegnap 15:03 Repülőtér...
Nyírfa
@kereső: 09.04

Bővebben? Nézzek utána? :)
jáger laszló
O1G tiszteletre tanítaná Zelenszkiéket!!??
Jó hogy már nem jó erkölcsre ,etikára,barátságra...Méghogy az O1g!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: "Katartól remél segítséget Orbán Viktor a ferihegyi repülőtér megszerzéséhez"

rtl.hu/gazdasag/2023/05/23/orban-ferihegy-repuloter-vasarlas-katar
kereső
@Nyírfa: Orbán Viktor, majd aláhúzta: Katar kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtó ország, amely jelen van a világ minden részén. „A béketáborhoz tartozik, abban érdekelt, hogy az orosz–ukrán háború minél hamarabb lezáruljon, és hajlandó is a béketárgyalások közvetítésében szerepet vállalni” – emelte ki a magyar kormányfő.

Megállapodtunk energetikai együttműködésben, mi is vásárolunk majd gázt innen, több lábon állni mindig jobb, mint egyetlen lábon. Egyetértettünk az infrastruktúra fejlesztésében, a reptérfejlesztésben, a kommunikációs ipari terület együttműködésében, sőt még a mezőgazdaságban is kötöttünk megállapodásokat.
Havanagi
@Nessy: Ez a "tisztelet" maffia protokoll.Ő a geci Don.
kereső
@Havanagi: Csak még gyúrúje nincsen, amit csókolhatnának az elébe járulók.
Nyírfa
@kereső: @CsipkeRózsa: Köszi, lányok, azóta én is utána néztem, Ahogy a Roszatommal akarta megvetetni az RTL-t, úgy most a katariakkal próbálkozilk a reptér megvételére, de ebből sem lesz semmi, mert nem eladó.
Az már a méltóság utolsó morzsáinak is az elvesztése, ahogy tukmálja magát mindenkire, fellép mint tárgyaló fél, pedig csak kunyizik, és esdekel, hogy szponzorálja már valaki, mert már nem tudja betömni az éhes szájakat, és így akár a sajátjai ássák meg a sírját. Azt hallottátok, hogy az orosz oktatási miniszter különös halált halt? Mostmár egészen biztos vagyok abban, hogy Orbán az életét menti az oroszok melletti harcos kiállásban.
Lepényleső
Mennyire kemény az,aki azzal keménykedik akit éppen vernek?
Adott esetben a kemény legény kiáll-e majd élére "seregének",
vagy mint gyáva tetű menekíti rongyos életét amíg a többi,
akár teljesen ártatlan is issza levét keménykedésének?
Ezek a körülmények nem mintha minden nap itt lennének?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.