Közzétette éves jelentését a Hintalovon Alapítvány. Ebből az is kiderül, hogy rekord kevés gyerek született idén márciusig.

Évtizedes hanyagság érett be: Szörnyű lehet gyereknek lenni Magyarországon egy gyermekjogi jelentés szerint

Illusztráció: Pixabay.com

Közzétette éves gyermekjogi jelentését a Hintalovon Alapítvány, a számok pedig szomorú képet festenek arról, milyen ma Magyarországon gyereknek lenni.

A legelkeserítőbb adatok talán ezek:

- 400 ezer gyerek él alékoholista szülőknél;

- Veszélyeztetettként 110,7 ezer gyereket tartottak nyilván;

- 103,7 ezer gyerek nem fért hozzá háziorvosi ellátáshoz;

- A magyar tizenévesek között átlag feletti a dohányzás és az alkoholfogyaztás;

- A médiahatóság internetes jogsegélyszolgálatához 2021-ben 5508 bejelentés érkezett, ezek közül négyből három gyermekpornográfia miatt.

Azt is írják, a KSH 2022 első negyedévére vonatkozó adatai azt mutatják, hogy tavaly januártól márciusig összesen 19 688 gyerek született. A modernkori statisztikai nyilvántartás bevezetése óta egyszer sem született húszezernél kevesebb gyerek az első negyedévben.

2022 nem is új dolgokat hozott, hanem csak tisztán megmutatta a hosszú évek (időnként évtizedek) negatív trendjeinek eredményét

– fogalmaz az alapítvány közleménye. A következményekkel szembesülünk most, miközben az okok és a kiváltó tényezők a múltban húzódnak – vagy évek óta tartó halogatások miatt most csúcsosodtak ki.

A most elkészült kiadvány a hetedik ilyen jellegű munkája a Hintalovon Alapítványnak.Kiemelik, idén nagyon kevés adatból és feltűnően kevés kutatási eredményből dolgozhattak

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
A hatalom nem hiába szervezi már a vendégmunkásokat. Gyerek is kevés van, a nagyja meg értelmetlen is lesz, mert az oktatás a béka segge alól kacsintgat.
Szép jövő.
Ki fogja a képviselő urak és kedves családjuk nyugdíját (is) megtermelni? A vendégmunkások? Ebben ők hisznek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisGenyo2
A hatalom nem hiába szervezi már a vendégmunkásokat. Gyerek is kevés van, a nagyja meg értelmetlen is lesz, mert az oktatás a béka segge alól kacsintgat.
Szép jövő.
Ki fogja a képviselő urak és kedves családjuk nyugdíját (is) megtermelni? A vendégmunkások? Ebben ők hisznek?
Peller Anikó
Magyaragyák! Készítsetek minél több gyereket, mert kelleni fog a húsdarálóba.

Ha mindenkivel hajbakapunk előbb-utóbb valakinek csak eszébejut lerohanni magyarországot.

Csak a fidesz,

(rohaggyon meg)
pacal
Asszem épp itt az ideje, hogy viktorovics orbaneszku egyik reggel ébredéskor egy levágott lófejet találjon az ágyában...
jáger laszló
Ez csak 1 statisztika
And akkor mi a javaslat,hogy 50%al több gyermek szülessem!
Ja arra nem tudják a +oldást!!!??
A +oldás pedig 1XŰ
Több gyereket kell csinálni , vállalni,felnevelni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Menőmanó
Ezek szerint mégsem annyira hülyék a magyarok, hogy ennek az oktatás, és egészségügy nélkül maradó nyomorult diktatúrának gyereket csináljanak. Inkább megszülik a hanyatló, éhenfagyott nyugatnak.
KisTehen
nyugaton kivégzik a gyerekeket ... és náluk van a gond?

ezek idióták
pacal
Novák "Joker" Katalin családpolitikája megbukott!
CsipkeRózsa
@pacal: A ló ártatlan, ne az ő fejét vedd.
Nessy
@KisTehen:16.32 Maga nem normális!
Sakk Matt
@jáger laszló: Hajrá! Az "én részemet is" megszülheti az asszonyod P
De értelmes ember ide nem nemz/szül biorobotokat!
Shikari
Szépen leírták a munkakerülő, drogos, börtöntöltelék, mélyszegénynek nevezett állatok családi jellemzőit!
Clavigo
@Shikari: Már majdnem megsajnáltalak,,te gyökér.
Clavigo
@Shikari: Minek vándoroltál ide,,oláh migráncs.? Miért nem keletre mentetek ? A családi szamár húzott Nyugatra..te agyatlan.?
Kapanyél
Ez azért van, mert általában a gyerekek kilencedik hónapra születnek, tehát nem márciusra, hanem szeptemberre! Remélem így már érthető! :)))
Shikari
@Clavigo: Mi magyarok szopatjuk az idegen fajtátokat, taknyos! :-))))))))))))))
Clavigo
@Shikari: Reggel állj neki imádkozni a
Gazdaállatodért...,,addig sem csórsz,,more .
Shikari
@Clavigo: Takarodj a fajtádhoz patkány!
Clavigo
@Shikari: DDDDXDDDXX... :):) te biiiiiiirka migráncs...:):)
Nessy
@Shikari: Ez kell a gyerekek kiszolgáltatottságának megoldásához?
Szerintem egy jól működő gyermek védelmi rendszer, gyerek pszichológus, szakember gárda jobb lenne. Valamint működő gyermekorvosi ellátás az alaellátástól a szakellátásig. A gyermekvédelmi törvénynek becézett homofób jogszabály, pont a lényeget,a gyermekek létező problémáinak a valós védelmét nem biztosítja !
Shikari
@Nessy: A gyemekvédelem problémáinak a megoldásához a munkakerülő, börtöntöltelék, drogos, deviáns, erőszakos szubkultúra felszámolása kell. Az a bajok 90 százalékát azonnal orvosolná. A maradéknak pedig a jelenlegi ellátó rendszer még sok is lenne!
A bűn, a telepek, a vérfertőzés és a törvényen kívüliség azonnali felszámolása. Mi normálisok szívesen segítünk a karhatalomnak!
Juhász István
Kevés a CSOK, a BABAVÁRÓ HITEL stb. Egy gyereket fel is kell NEVELNI, és ezzel tisztában is vannak a potencionális SZÜLŐK. Mire szüljenek utódot ? Lesz majd a gyereküknek jó iskola ? lesz- e orvosi ellátásuk ? főleg a falvakban... majd mehetnek baj esetén- ha van autójuk 50-100 km.- re fekvő VÁROSBA , persze IDŐPONTKÉRÉS után egy orvosi vizsgálat reményében ? No meg aztán szülni sem szabad ám csak úgy AKÁRMIKOR... megvannak a kiirt időpontok. A kórházaknak be kell tartaniuk a rendet, hétvégén nincs ellátás. Én már túl vagyok a gyermekprojekten, de ha érintett lennék, én is alaposan átgondolnám, érdemes- e ma Magyarországon szülni ?
Nessy
@Shikari: Az nem zavar, hogy az esetek jó része olyan esetekben történik, ahol évekig nem derül ki a probléma, mert kívülről rendezett, anyagilag probléma mentes családnak tünnek.? A fiatalok drogozása ijesztően növekszik, az olcsó szintetikus drogok miatt. Drog prevenció nem létezik, szakember nem világosíthatja fel őket az iskolában, mert még nem váltásra búzdítana. Majd a "család", ahol a szülők néha két helyen is dolgoznak, és a gyerekekre jut a legkevesebb idő. Ellátórendszer meg itt,ott akad, de ha ez az ámokfutás tovább tart az egészségügyben, az is eltűnik.
Shikari
@Nessy: Istenem, hogy mennyire nem a valóságban élsz, az megdöbbentő.
Tisztázzuk! Minden évben van rendezett családok esetében is gyermekvédelmi probléma, veszélyeztetés, abuzálás, stb.
Viszont tipikusan a mélyszegénynek mondott munkakerülő, drogos, bűnöző horda gyerekei adják a legtöbb munkát. Tele vannak velük a nevelő otthonok, hihetetlen mennyiségű állami gondozott kerül ki onnan és persze a bűnözés gyerekkorban megjelenik náluk tömegesen. Ha ezt a szubkultúrát végre a helyére lehetne tenni, a bajok 90 %-a megoldódna!
Nessy
A jelen drog problémái, adatai mást mutatnak. Az orvos ismerőseim is másképp látják,de biztos nem jól látják! Tudod,ha valaki idős, még nem jelenti azt, hogy demens, nincsenek barátai, gyerekei, és már egy másik dimenzióban él! De legyen néked hitted szerint!
csak úgy....
@Shikari: tibim,te egy szellemileg mélyszegény családból származol,magadban hordozva örökre a tölük örökölt ócska,tudálékos,buta géneket!
Sakk Matt
@Mirabilis: Sötét NER csicska vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.