Helyreigazítás: a 2023. május 31-én »Gennyesre keresi magát a trafikokon a dohányzásellenes Lázár János« címmel megjelent cikkünkben azt a valótlan tényt állítottuk, hogy Lázár Jánosnak jövedelme, bevétele – méghozzá jelentős – származik a dohánytermék-kiskereskedelemből, illetve részesül az Országos Dohányboltellátó Kft. osztalékából. A valóság ezzel szemben az, hogy Lázár Jánosnak semmilyen bevétele vagy jövedelme nem származik sem a dohánytermék-kiskereskedelemből, és semmilyen módon sem részesül az Országos Dohányboltellátó Korlátolt Felelősségű Társaság bevételeiből, osztalékából

Helyreigazítás Lázár Jánossal kapcsolatban

A dohányzásellenes Lázár jól keres a dohányosokon is. Forrás: Facebook

Korábbi cikkünk:

Lázár János még kancelláriaminiszterként vezényelte le a dohánykereskedelem teljes átalakítását. A trafikhálózat ellátására egyedüliként jogosult Országos Dohányboltellátó Kft. rekordméretű, 8,3 milliárd forintos adózott eredményt hozott tavaly. A tulajdonosok 8,1 milliárd forint osztalékot fel is vehettek áprilisig – írja a 24.hu.

A privilegizált cég 51 százalékos tulajdonosa a Lázár János jelenlegi építési és közlekedési miniszter hódmezővásárhelyi gazdasági holdudvarához sorolt id. Sánta János érdekeltségébe tartozó Tabán Trafik Zrt., a kisebbséget pedig a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. jegyzi. Az osztalék kifizetésével nem várták meg az áprilist, előlegként a Tabán Trafik 3 milliárdot, a BAT 1 milliárdot már korábban felvett.

A dohányboltellátó monopólium 2015-ös alapítása óta már több mint 36 milliárd forint nyereséget hozott, és abból közel 34 milliárdot haza is vihetett a Tabán Trafik-BAT duó.

Id. Sánta János 2016-ban 7,2 milliárd forint becsült vagyonnal jutott az leggazdagabb magyar vállalkozók közé, legutóbb már 40 milliárdra tették a családi cégcsoportja vagyonát. Birodalmát közben a dohányiparról kiterjesztette a naperőművekre és az agrárszektorra is.

Tavaly a cég 8,8 milliárd forint koncessziós díjat fizetett be az államnak, ami jóval több az egy évvel korábbi 3,5 milliárdnál. A 9 százalékos társasági adóval számolva 794 millió lett volna a befizetni való, az adókedvezmény levonása után azonban csak 571 milliót kellett utalnia a büdzsének.

Forrás: 24.hu
Fotó: Facebook

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ja, legális, adózott jövedelme valószínűleg nincs. De Lánczi András óta (is, Völner, stb...) tudjuk, hogy működik a NER.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...nem kell dohányozni...és tönkremegy Jani...
balos
Mivel ezt az üzletet a mindenki annyit ér jános bonyolította hát a benne kereső bűn és nertársainak sikeres mielőbbi megboldogulást kívánok "szeretettel"!
jesz
akinek nincs semmije, az annyit is ér...magamra ismertem.
Lepényleső
Gennyesre,- hát ezért ér mindenki annyit,- amennyit is ér,-a publikummal legalább is egyszer ezt közölte?
nemkati
Ja, legális, adózott jövedelme valószínűleg nincs. De Lánczi András óta (is, Völner, stb...) tudjuk, hogy működik a NER.
AMORÁLISOK
pro és konra igy kéne a kisembereknek is gazdagodni ja a politikusokat tőmve arra már se nem kerül se nem jutt. lásd pedagógusok meg a középfoku óvónők hisz ilyen képzés csak dajka beosztásra jogosit. reggeli tizórai épület külső belső takaritása az aprónép le felöltözésekor segit max sétára mint kisérő akkor a képzés a foglalkoztatásokra beballag pintér vagy a váci krumpliosztós BM államtitkár? meg azok a politikusok akik évek óta az óvisokkal fotózkodtak, némi vélasztási kegyekért ajaj haladunk a kőkorszakig ?1870 ben pedig már volt óvonőképzés akkor ??? FRÉDI és BÉNI a két kőkorszaki szaki mehetnek Óvóbácsinak is.
C_3PO
Akkor mint 51%-os tulajdonos... nem keresi magát...
nemkati
@Horizont: Utólérted a Sánta kutyát? :)))
Félix
Ilyen embertől bocsánatot kérni? Nevetséges! Ezen az alapon javaslom Rózsa Sándor rehabilitációját! Ő legalább csak a gazdagoktól lopott! Nem úgy mint Orbán,Lázár és a többi gazember!
jesz
pár nappal ezelőtt a Kossuthon lerántották a keresztvizet a Propellerről...saccperkábé 3-4 percen kresztül rohasztották a téves kritikáit, meg a rossebb tudja mit...meglepett a hír, mert a Propellert még nem hallottam ekézni...a rosszcsontok valami rossz fát tettek a tűzre...a hír csak egyszer lett bemondva, tehát nem nagy durranás a dorgálás.

Akkor is ez a kedvencem.
justhpeter
@Félix: Rózsa Sándor Lázárhoz képest a kereszténység mintapédája volt, ő legalább már kora gyerekkorától ismerte tízparancsolatot, a tetű Lázár még nem is hallott olyan emberről, aki látott valaha tízparancsolatot.
NKF
Etessétek anyátokat! Pl:sem németországba,sem Ausztriába nincs nemzeti dohánybolt csak veszel egy csomag cigit és kész!Boltban ,bezinkútnál,stb!A Lajtán túl ilyen egyszerű!
csak úgy....
@Horizont: kuka ez a @NKF: ,nem érti ha nincs soros a mondatban! :)
Peller Anikó
Ahha, párdon gennyes, akkor most már sánta lett a mészaros.
dr. prédikátor
tokmányorrú lézer jankó!!! lopsz te sunyiba is!!! gennyes faszfej!!!
csipetke
Van ember,aki azt hiszi,hogy annyitisér jankónak nem fűződött anyagi érdeke a dohánybizniszhez? Mert az egy idióta..Sajnos ezeket a fonódásokat akkor lehetne 100%-ig bizonyítani, ha erről papír is lenne. De lázár annyira nem hülye...
Csizmás Kond
...gondolom azért mindenekellenére továbbra is nagyonokosnak és mindentudónak érzik magukat az itt Janira öklendező beírók...
Másoló
helyreigazítás minek a ner gennyes média mindenkit mocskolhat baszódjatok meg
Eladott Ország
A strómanok országában márt tudjuk ki hogyan gazdagszik és azt is melyik román cigány a leggazdagabb az országban. Luzerjankó' mi is szeretnénk helyreigazítást, amolyan 8 napon túl gyógyulót. Te is csak egy nyomorult gerinctelen szarzsák vagy a bandában! Nincs két fideszes!
jesz
a helyreigazítás már hem hír, csak a gennyesre keresés...az hihetőbb..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.