3,4 milliós forintos veszteséget hozott össze a Hunguest Hotels 2022-ben. Az adózás miatt pedig rögtön mínuszba fordultak a számok: az adózás előtti nyereség 3 millió forint volt, azonban 6,5 millió forintot kellett befizetniük  – írja a hvg.hu.

Mészáros Lőrinc hitelt vett fel Mészáros Lőrinctől – Egyik zsebéből a másikba pakolja a milliárdokat
Kép: TV2

A vállalat többségi tulajdonosa az Opus Global, amely Mészárashoz köthető, pontosan 99,99 százalékos a részesedése, a maradék 0,01 százalékos tulajdonrész a tapolcai önkormányzaté.

A számok azért is okoznak meglepetést, mert a járvány sújtotta évben, 2021-ben is több pénzt sikerült termelnie, mint 2022-ben. Akkor még összejött 96 millió forint profit. Az árbevétel nagyot nőtt, 14-ről 26,5 milliárd forintra, de az anyagköltség csaknem triplájára ugrott – 2,8-ról 8,2 milliárdra –, a bérekre és más személyi juttatásokra pedig 5 helyett 7,8 milliárd forintot kellett költeni.

A beszámolóhoz csatolt dokumentumból kiderül, hogy a cég az államilag támogatott Kisfaludy programban négy év alatt kilenc szállodáját újítja meg.

A papírokból továbbá az is kiolvasható, hogy a NER szuperbankjába beolvadt MKB-tól 6 millió euró hitelt vettek fel úgy, hogy havi törlesztőrészletek helyett az adósságot a cég osztalékából kell fizetni, ami viszont most nem volt.

A szintén az MBH alá került Takarékbanknál 11, az MFB-nél 11,5, az OTP-nél pedig 12,8 millió euró hitele van a cégnek, a legnagyobb hitelt viszont az Erstétől vették fel, a

46,2 millió eurós keretből eddig 39 millió eurót, vagyis 14,4 milliárd forintot hívtak le.

Forrás: HVG, Hírklikk

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Báránykáim megszavaztátok, ha jó a gázszerelőd 600 millió osztalék Ándikának'. Legyetek ti is "bátorak" kapjátok be minden este azt amit Ándika', mustár is jár hozzá.
twitter.com/janos_hary/status/1663960523648516096/photo/1
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Ez a Mészáros a férfinem és az értelem karikatúrája. Ha Várkonyi bebújik az ágyába, meg is érdemli. Biztosan nagyívű beszélgetéseket is folytatnak, irodalomról, filozófiáról, történelemről. Várom, hogy szerepeljenek egy realityben Andika és az ő gázszerelője címen.
Dr. Proktor
@Nyírfa: Egyszer csak véget ér a gázmenet...
Shiikari
@Maccska: legaláb mi skizofrének tarcsunk össze
kereső
Ezek a hitelek fogják bedönteni a magyar pénzügyi rendszert.
A témához tartozik, hogy mészáros 3,2 milliárd osztalékot vett fel abból a vasút épitésre szakosodott cégéből, amely a MÁV szerint is, "véletlenül kifelejtette" az acélt a vasbeton talpfákból.
Nyírfa
@Dr. Proktor: 09.11

Már az is gáz, hogy létrejöhetett.
Istenakinincsen
Lőrinc lesz a következő Nagy ŐŐŐŐ a Tv-2 műsorában vagy Andika?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.