2022. január 31-én országszerte 20 ezer tanár vett részt a pedagógusszervezetek kétórás figyelmeztető sztrájkján. Ez volt az első országos tanársztrájk, amit később továbbiak követtek – írja a 24.hu.

Szintet lépett a hazudozás az Orbán-közmédiában: Ismét hírt hamísított a hírhamísító

Az eseményekről Debrecen önkormányzati fenntartású televíziója is beszámolt, amely rendszeresen használja az MTVA nyersanyagait különböző riportokhoz. Így a sztrájkoló testneveléstanár, Borsos Tamás nyilatkozatát is közölték, akivel a tiltakozás napján a köztévé készített interjút.

Az M1 riportjához úgy vágták meg a pedagógus nyilatkozatát, mintha elégedett lenne a fizetésével, holott ennek épp az ellenkezőjéről beszélt.

A debreceni televízión közölt nyilatkozatában a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusa elmondta:

Feleségemmel nagyon sokszor téma mostanában a méltánytalan fizetés. Gondolkodunk, a jövőbe tekintünk, gondolkodunk külföldben. Azt halljuk barátoktól, rokonoktól, akik kinn dolgoznak, tanítanak, hogy jóval a többszörösét keresik az itthoni fizetésnek. Ez nagyon bosszant és frusztrál bennünket.

Az M1 2022. január 31-ei híradójában „A tanárok többsége nem sztrájkolt” címmel közölt riportot. A bemondó rögtön az elején elmondta, kevesebb mint a tanárok ötöde vett részt a sztrájkban, majd kapcsoltak két iskolát, ahol az összes tanár felvette a munkát. Az egyik intézmény igazgatója azt is elmondta, hogy a béreket másfél éve rendezték, tehát nincs ok a sztrájkra.

A sztrájkoló Borsos nyilatkozatának csak azt a részét  vágták be, ami illeszkedett a közmédia narratívájához. A riportba bekerült szöveg így hangzott:

Most van egy egzisztenciánk. Mi pedagógusok, így együtt, nem panaszkodunk olyan szinten a fizetésre, mert így boldogulunk, a hiteleinket tudjuk fizetni, a gyermekeinket el kell látni, nem kell félnünk a holnaptól.

A kiemelt idézet azt a látszatot kelti, mintha Borsos általában a pedagógusokról beszélne, ám ezzel szemben mindössze annyit állít, hogy mivel szintén pedagógus felesége is dolgozik, legalább nélkülözniük nem kell.

Azzal kezdtem, hogy mivel a feleségemmel mindketten tanárként dolgozunk, közösen valahogy elboldogulunk, nem kell egyik napról a másikra élni, de ha a jövőbe tekintünk, nem látjuk, hogyan tudunk továbblépni, csak ha külföldre megyünk. Rettentően frusztráló így az élet. Ezt a részt már kivágták az adásból. Azt is elmondtam, hogy az emberi méltóságunkat sérti a jelen helyzet, és gyakran megalázó helyzetben érezzük magunkat a gyerekeink és a szüleink előtt

– nyilatkozta az esetről a pedagógus a 444-nek. Hozzátette: később magát hibáztatta, amiért jóhiszemű volt a köztévével, és megpróbált árnyaltan fogalmazni. Elmondása szerint „lerombolták a mondanivalóját”, ami miatt kollégái előtt is magyarázkodnia kellett.

Forrás: 24.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Már annyiszor mondtam: a maffiózókkal szóba sem kell állni. Ha valamit mondasz nekik, addig manipulálják az elmondottakat, amíg azt nem hozzák ki, amit ők szeretnének.
A legtisztább, hogy elkerüljük őket, mint a leprásokat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
akik lopnak,csalnak azok miért ne hazudozzanak,hamisítsanak? én azokat nem értem, akik ezek elött térdreborulnak és harsányan dicsöitik öket! - vagy már mindenki shikari kategóriáas?
Béla333
Már annyiszor mondtam: a maffiózókkal szóba sem kell állni. Ha valamit mondasz nekik, addig manipulálják az elmondottakat, amíg azt nem hozzák ki, amit ők szeretnének.
A legtisztább, hogy elkerüljük őket, mint a leprásokat!
Aki Én
Akiknek csinálják, nem is értik mi történik.
Sajnos még mindig sok az elbutított, befolyásolható @Shikaratyi: és @ómidióta: féle agyhalott.
Horizont
Az egyetlen IGAI ellenzéki Hadházy Ákos :

"A múltkor azt írtam, hogy értem, miért mutatta a fiam a középső ujját az M1 hírhamisító szerkesztőjének, de helytelen volt beintenie. Nos, újra kell gondolnom ezt, és az érzékeny lelkületű hírhamisítók kedvéért a következő három hónapban minden nap konkrét példákkal fogom bemutatni, miért volt igaza a fiamnak. Minden este be fogok mutatni egy-két kirívóan manipulatív és elfogult tudósítást az előző esti híradóból. És két-három olyan témát is fel fogok sorolni a független sajtó anyagaiból, amelyeknek az úgynevezett közmédia híradójában is ott kellett volna lennie, de a cenzorok nem engedték adásba."

hadhazyakos.hu/hirado-2023-junius-4/?fbclid=IwAR3Zq19HqFr9v001WOMikZ4WXADf_2Jsw47aCcHjI0t1VuXX5m_WaFStHOo

Köszönöm neki !!!
Toller Béla
Tényleg nem szabad a fidesz és a banda intelligencájában igazságérzetében, vagy valamiféle alapvető erköcsiségében hinni. Ezek dőre feltételezések, haszntalanok ! Abból csinálnak hülyét, aki emberszámba veszi őket. Nem tudom, egy rendszerváltás után mihez fogunk kjezdeni velük ? Itt most 1990 ismétlődik, itt már állam és népellenes cselekedetkről van szó, polgári törvények áthágásáról !
csipetke
Tóni hazugsággyára most kapott milliárdokat, nehogy elakadjon a 3 millió birkának szánt hazugságfolyam.Perek százait nyerik orbán mocsármédiája ellen,általában pénzbüntetéssel,amit közpénzből fizetnek,és helyreigazításra is kötelezik őket,amit két apró sorban közölnek a lap alján,amit a kutya se olvas el..Jól ki van ez találva..
verőce21
Érdekes, innen a sarki kenyérboltból is elment az egyik eladó kislány Bécsbe egy éve, egy ottani kenyérboltba eladónak, és nemrég visszajött, mert nem éri meg Bécsben dolgozni azt mondja...!

Üzenem a tanárházaspárnak, jól tették, hogy nem indultak neki a nagyvilágnak munkát vállalni, csak egy csalódástól kímélték meg magukat...!
Aki Én
@verőce21: Azért egy pármillió magyarnak sikerül boldogulni külföldön.
Annak az egymilliónak is, aki a gazdád miatt ment el.
Még a gyerekvállalási kedv is bőven a hazai fölött van.
Ne a néhány életképtelen lúzert állítsd szembe milliókkal.
Legalább magadnak ne hazudj.
csak úgy....
@verőce21: úgy látszik nálatok veröcén csak buta sarki lányok vannak, persze ök passzolnal hozzátok, ütödött faxikhoz!
a tanár házaspárnak meg ne üzengess,biztos vagyok benne,hogy több eszük van mint neked!
Menőmanó
@verőce21: Hahahahaha. Ezt még te se hiszed el kretén.
Menőmanó
Nem véletlen, hogy Hadházy csak élő adásba lenne hajlandó bemenni a közpénz tévébe, de olyanba valahogy nem akarják behívni. Még olyat találna mondani, amitől a hívknél is leesne a narancs szemellenző.
verőce21
@Menőmanó: @csak úgy...: van itt a blogon is számítástechnikus, aki Angliából jött haza...! :)

Mert mindenütt jó, de legjobb otthon...! :)
csak úgy....
@verőce21: ki az,ha szabad kérdeznem?! - vagy megint a hasadra csaptál?
csak úgy....
@verőce21: mindenütt jó, de te nem vagy otthon...! :)
tothjani
Romániában pedig összefognak a tanárok és legalább 100 ezer tanár sztrájkolt, de itt a Birkák békésen ellegelésznek, hiszen tavasz van nő a gaz.
Horizont
@tothjani: Lengyelországban pedig 500 ezren tüntettek a kormány ellen. És Szerbiában is.
Csak mi vagyunk ilyen nyomoroncok.
Namely
@Horizont: "Csak mi vagyunk ilyen nyomoroncok. "
kint voltál a tüntetéseken?
Horizont
@Namely: Nem. De neked nem fogom elmagyarázni miért nem és azt sem mikor mennék ki.
Namely
@tothjani: szerinted miért nem megy ki itt annyi ember? (én tudom, de kíváncsi vagyok, te tudod-e)
Namely
@Horizont: ezt szeretem benned, hogy nem hazudsz, megmondod az igazat (ezért fogad el ezért egy hatalmas, virtuális virágcsokrot).
DE: ne nyomoroncozz le másokat, ha ők sem mentek.
Namely
@Horizont: csak elrontottam :D
"ezért fogad el ezért "="fogadj el ezért"
Horizont
@Namely: Értő olvasás??? Magamat is nyomoroncoztam baszki.
A csokrot köszi. Nem szoktam hazudni. Ami szívemen a számon.
Menőmanó
"A kormányzat továbbra is a hazugság politikáját folytatja, nincs egy őszinte szava sem az emberek felé - emelte ki ***** ***** . Hangsúlyozta: a kabinet egyetlen erőfeszítése az, hogy a saját felelősségét és hibáit leplezze, és a rossz kormányzás árát az emberekkel fizettesse meg. Ez a politika a csőd felé vezet - tette hozzá. Elfogadhatatlan az a politikusi érvelés, amely nyavalyog, másra mutogat, és azt magyarázza, mit miért nem lehet megtenni - hangsúlyozta.
Nincs Európában még egy olyan nép, amely olyan békésen tűrte volna mindazt, amit a kormány művelt az egészségüggyel, az oktatással, a nyugdíjasokkal, a szociális ellátással és a családokkal.
A magyar az sokkal béketűrőbb nép, fát lehet vágni a hátán.
Arra van szükség, hogy az emberek egyértelműen kinyilvánítsák a véleményüket, ne fogadják el, hogy a kormány semmibe veszi őket, hogy az a korábban, a választáskor kötött megállapodást egyoldalúan felrúgja, és hogy kétszer fizettessék meg velük ugyanazt. A demokrácia nem a négyévenként leadott voksokról, hanem a folyamatos részvétel lehetőségéről és a kormánnyal szembeni népakarat érvényesítéséről is szól."
Ki is mondta ezeket? @verőce21: kapsz egy hangszórót ha megmondod.
Namely
@Horizont: akkor mi a kommented értelme? Mit akarsz mondani?
"Mekkora nyomoronc aki nem megy ki, ja, én sem." Megoldás? Sajna tényleg nem értem.
Nessy
Értelmes ember több oldalról tájékozódik! Az igazság néha köztük van. A királyi tv. azért kapja közpénzből a milliárdokat, hogy félre tájkoztassa a köznépet. Aki elhiszi a híreiket, megérdemli.
ómió
Most, viszont, Borsos efftárs "totál elégedett" lehet a fizetésével, hiszen a saját korruptbolsi brüsszeli efftársai "fekszenek keresztbe" az emelésének!
namihami
A lendület...az viszi szegényeket!
Biztos leállnának és csak az igazat, a színtiszta igazat (Isten őket úgy(!!) segítse), de az a qrva lendület, az tehet a dologról!
verőce21
@csak úgy...: "...te nem vagy otthon...!"? - te nem vagy magadnál, világéletedben egy haza- és nemzetáruló féreg voltál...!
Horizont
@Namely: 11:36
"Csak mi vagyunk ilyen nyomoroncok."
Most ezen mi a faszt nem értesz???
Ne zsibbasszál már a hülyeségeddel.
Elég türelmes voltam veled, de ennyi volt.
csak úgy....
@verőce21: mondom,hogy hazudni tudsz és szeretsz is! - a nyelveden meg ott lógnak még az mszmp.-s, kgb.-s szarfoszlányok! :) - nálatok a nyalás egy családi tradició!
csak úgy....
@Horizont: ez a namely gyerköc csizmás kond fészekalja lehet, süsü mint az öreg rühes...
verőce21
@csak úgy...: Mindez egy örökös hazaáruló, hazug, buta seggfejtől...?
csak úgy....
@verőce21: már megint hazudsz, persze te mást nem is tudsz! :)
verőce21
@csak úgy...: Te csak egy hazug Paraszt ...?
verőce21
@csak úgy...: Te egy valódi fasiszta, nemzetvesztő féreg vagy...!
csak úgy....
@verőce21: már megint hazudsz, persze te mást nem is tudsz! :)
Namely
@Horizont: egyszerűen nem értem, mit akartál mondani.
Nyomoroncnak nevezel mindenkit, aki nem ment ki, köztük magadat is. Akkor tehát úgy érzed, hogy ki kellett volna menned, másképp nem neveznéd magadat sem nyomoroncnak.
Ha úgy érzed, hogy ki kellett volna menned, akkor miért nem mentél ki?
Ha erre objektív okod volt, akkor nem vagy nyomoronc, ha pedig nem ilyen okod volt, akkor pedig nem értem a szócséplést, mert akkor pont nincs megoldás, hiszen te, bár tudod, hogy rosszat teszel ezzel, egy nyomoronc vagy.
Csak ennyi.
:D
Horizont
@Namely: te mindig ilyen nyakatekert vagy? Nehéz lehet a családodnak ...
Felesleges lenne neked bármit kifejtenem, megmagyaráznom, mert nem fogadsz el és be semmit.
verőce21
@csak úgy...: Te egy igazi fasiszta, magyargyűlölő, nemzetvesztő féreg vagy...!
jáger laszló
Semmi új!!
Ezt már +szoktuk
Várjuk hogy valami új figurát mutatnak be a közmédiában
csak ennyi
barátilag
J.L.
Namely
@Horizont: már hogyne fogadnék be. Ha van mit. :)
Horizont
@Namely: ez az, számodra bármi is SEMMI ami nem a te véleményedet tükrözi.
Namely
@Horizont: ez mintha inkább rád lenne jellemző :)
pl Hadházy esetében világosan leírtam, hogy mi egy parlamenti képviselő feladata, és hogy nem azt csinálja. A te válaszod? Hogy Hadházy egy hős és igenis dolgozik.
Akkor most a fenti megállapításod kire jellemző?
Horizont
@Namely: Hol írtam, hogy Hadházy hős. Idézz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok