A magyar kormány tagjai az elmúlt hetekben ismét számos alkalommal megsértették az állam vallási semlegességének az elvét – írja közleményében a Magyar Ateista Társaság.

"Orbánék nemzetközi emberi jogi normákat sértenek: Számos alkalommal vétettek az Alaptörvény ellen" – Közleményt adott ki a Magyar Ateista Társaság
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A közlemény szerint az ateistákat és nem vallásos polgárokat kirekesztő és sértő nyilatkozatokat tettek közzé:

Varga Judit szerint a kormány minden nap azért dolgozik, hogy Európa keresztény legyen, ami a jövő évi magyar EU-elnökség fényében nemzetközi szinten is aggodalomra ad okot.

Felhívják a figyelmet arra, hogy még az Alaptörvény szerint is "Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek", azaz a Magyar Állam és képviselői sem Magyarországot, sem Európát nem tehetik kereszténnyé.

Szijjártó Péter szerint már kiskoruktól el kell kezdeni magyarnak és kereszténynek nevelni a gyerekeket, annak ellenére, hogy Magyarország is ratifikálta az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét, amely leszögezi: "az Egyezményben részes államok tiszteletben tartják a gyermek jogát a gondolat-, a lelkiismeret- és a vallásszabadságra."

Navracsics Tibor pedig közölte, "a magyar állam és a minket Európához kötő kereszténység a magyarság lételemét jelentik", amivel kizárja a magyarságból a nem keresztény állampolgárokat.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint az ateizmus az ellenséges ideológia egyik ismérve, ami honvédelmi kontextusban akár fizikai fenyegetésként is értelmezhető.

Felszólítjuk a kormány tagjait, hogy tartózkodjanak a nem hívő és az ateista magyar állampolgárok kollektív megbélyegzésétől, és tartsák tiszteletben a magyar és nemzetközi emberi jogi normákat.

Forrás: MTI-OS

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Két felfogás létezik a jogról hogy miért van.Az egyik az hogy a jogszabályokat , a törvényt azért hozzák hogy azokat betartsák, a szerint éljék az emberek az életüket.A másik változat pedig az, és ez utóbbit gyakorolja a magyar állam is, hogy a jogszabályok azért vannak, hogy azokat az emberek megkerüljék, állandóan kiskapukat keresve nullázzák le a törvények társadalmi hatását.Az lenne az elvárható, hogy legalább azok akik a jogszabályokat hozzák azok tartsák be azok rendelkezéseit és mutassanak példát a közönséges állampolgároknak a törvények tiszteletéből, megtartásából!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
@Philip Marlowe: De mgis, semmi az a magyar köröstény elnevezéshez képest ! Ha beszartál, akkor már mindegy, ugatva röhöghetsz ezen is !
Nessy
Orbánék döntik el, melyik vallás, vallás, melyik egyház, egyház ! Jelenleg a kormány által favorizált egyházak milliárdokat kapnak az államtól, közpénzből. Ha megtetszik nekik egy önkormányzati iskola, óvoda, egyéb ingatlan, ingyen az egyházaké lehet. Ennyit a saját Al
izéke
"Arra, aki a békediktátum gyászos emlékét nem tiszteleti, ugyanolyan büntetést szabnának ki, mint aki nyilvánosan tagadja a nemzetiszocialista, kommunista rendszerek bűneit. "Ez az idiótaság netovábbja a tihazátoktól,utolérjük é.koreát,aki nem sír örömében ha latja a vezírt,elviszik. Itt meg azt aki nem sír ha Trianont említik...csakazértis leszophatja szájert az összes nagy hazafi
csak úgy....
@Philip Marlowe: ne röhögj, 0rbán is ateistából vedlett át kereszténnyé!
Németh István
Az ateisták klubbja szar tróger társaság pontosan ők sértenek emberi jogokat ezt az egész hülye bandát ki kell nyírni! Valószínű, hogy a kersztes lovagok idejében az őseik valami egérlukba bujkáltak így maradtak fenn! Kírtani még most sem késő őket >> kártékony állatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.