A Medián és a 21 Kutatóközpont reprezentatív felmérése alapján kiderült, hogy a meghosszabbított lakógyűlés elérte a budapestiek ingerküszöbét – írta meg a 24.hu.

A fővárosiak maguk akarnak dönteni a Budapest problémáiról

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A 24.hu beszámolója szerint túlnyomó többség támogatja Karácsony Gergely kezdeményezését, az első Budapesti Lakógyűlést. Az akciónak segíthetett az a tény, hogy a főpolgármester ellen kormányzati médiakampány zajlott, amelyet május közepén a budapestiek 71%-a észlelt.

A budapestiek nagy többsége pozitívan fogadja az ötletet, hogy maguk dönthessenek a főváros problémáinak megoldásáról. A Fidesz szavazóinak fele, valamint az ellenzéki tábor túlnyomó többsége (87%) osztja ezt a nézetet.

A meghosszabbított lakógyűlésen négy kérdésről lehet szavazni:

Mennyit lenne igazságos befizetnie Budapestnek az állami kasszába?

Fizessék-e ezt a pénzt vissza, vagy spóroljanak a BKV-n?

Fizesse-e ki a kormány azt a pénzt, amit a Lánchídra ígért?

Engedélyezzék-e az autóforgalmat a Lánchídon?

A megkérdezettek 35%-a úgy véli, hogy Budapest érdekét leginkább szolgálná, ha az autósok is használhatnák a Lánchidat, azonban 58% csak buszoknak, taxiknak és bicikliseknek engedné meg ezt. Áprilisban a két álláspont közel volt egymáshoz. Májusban az ellenzéki tábor 76%, a bizonytalanok 62%, a Fidesz szavazóinak pedig 28%-a zárta ki az autósokat. Áprilisban ez az arány csak 13% volt a kormánypárt támogatóinál.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
'A fővárosiak maguk akarnak dönteni a Budapest problémáiról " Még szép , hogy ők akarnak dönteni , miért kinek kellene ? Az ő életerük 24 órában , értékeik ingatlanjaik adják a főváros jellegét , ott van a munkahelyük , a legtöbb adó onnét folyik be az államkasszába . lehetne az érveket még bőven sorolni !
Péter2
@Péter2: Amit még kifelejtettem , a múltkori cikk mikor Karácson ellen uszított a söpredék fidesz írtam is , hogy evvel csak jót tesznek vele ,népszerűbb lesz , jött is az elborult agyhelyű fidesz hívek kommenteje erősítve a fidesz beteges vízióit , hát tessék , nekem lett igazam , vissza lehet olvasni ! Ja akiknek nem inge ne vegyék magukra , a többit meg csak szorítsa fulladásig . !
jáger laszló
Szerintem a bp-nek tetszik,hogy Lánchíd nem autópálya!!
Szerintem így is marad!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
human
Szerintem Budapest túl van terhelve autókkal. Az a forgalom már sok ahhoz az úthálózathoz. A probéla gyökerét az autósok szerintem direkt nem akarják felfögni, mert valahol ők is tudják, hogy csak egy megoldás létezik erre. A forgalom ritkítása. Az autóról pedig nem akarnak lemondani. Annyi mentségük lehet, hogy nem is kapnak hihetően megvalósítható és elfogadható alternatívát. Mert az szerintem is kevés, hogy egyszerűen csak legyen kevesebb autó. A helyzeten nem változtat, hogy nem bír el annyi autóst a város.
Egyébként vezetek és biciklizek is, még mielőtt biciklis lobbival lennék megvádolva. Én csak azt mondom, hogy ismerjük fel a problémát, értékeljük ki objektíven és legyen rá megoldás. Ha homokba dugjuk a fejünket csak rosszabb lesz a helyzet.
Nessy
@Philip Marlowe: Tudtommal a kormány még az ígért 6 milliárdot sem fizette ki. Ha emlékeim nem csalnak, nem ez az egyetlen híd a Dunán , van még jó pár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.