Szijjártó Péter arról számolt be, hogy Magyarország fogja vezetni az európai ranglistát az elektromos akkumulátorok gyártásában.

Megosztó bejelentést tett Szijjártó Péter – Van, aki sír, van, aki nevetSzijjártó Péter/Facebook

A jelenleg zajló beruházások nyomán Magyarország fogja vezetni az európai ranglistát az elektromos akkumulátorok gyártásában, így nélkülözhetetlenné válik ebben a stratégiai fontosságú iparágban, ami garancia a gazdasági növekedés fenntartására – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Úgy véli, hogy az elmúlt három évben kétszer is teljesen a feje tetejére állt a világgazdaság, de ez sem tudta lelassítani az autóipari forradalmi megújulásának visszafordíthatatlan és hosszú távú folyamatát.

Leszögezte, hogy a kormány mindent megtett ezen cél érdekében, és ezek az erőfeszítések eddig sikerrel jártak, amiben a keleti nyitás stratégiája is kulcsszerepet játszott, miután a szektorban létrejövő beruházások jelentős része Ázsiából érkezik.

Ide tartozik a sok negatív visszhangot kapott debreceni akkumulátorgyár is, ami miatt heteken át demonstráltak a város lakói.

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy a magyar autóipar termelési értéke tavaly nem csupán átlépte a 10 ezer milliárd forintos lélektani határt, hanem 12 ezer milliárd forinttal hatalmas rekordot döntött. Ez tizenkét év alatt három és félszeres bővülést jelent, s 2023-ban újabb 33 százalékos növekedést jegyeztek fel, miközben az ágazatbeli exporthányad továbbra is 90 százalék felett van – közölte.

Közölte, bár a lakosságszámát tekintve Magyarország csak a 95. helyen áll a világban, az elektromos akkumulátorok gyártásában a negyedik a globális rangsorban, és ha lezárulnak a jelenlegi beruházások, akkor feljön a második helyre.

"Így tehát az elektromos autóiparban az európai ranglistát mi fogjuk vezetni, mivel a kínaiak vezetik a globális ranglistát" – jelentette ki. A miniszter arra is kitért, hogy hazánk világszinten már most is 14. helyen áll az inverterek exportjában, és a most bejelentett beruházással tovább fog javulni ez a pozíció.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ezek közveszélyes barmok! A hülyemagyar maffiahívőknek elévülhetetlen szerepük van abban, hogy a szavazataiknak köszönhetően megy teljesen tönkre az ország...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Sz..Péter:Vissza a szocializmusba!Már megint az acél országa leszünk! Ha bele döglötök is!
simmering73
@KisTehen: Olyan eccerű vagy Bimbó. A fakocka hozzád képest ördöglakat.
justhpeter
Attól tartok Qqbercinél van az igazság.
jáger laszló
Szíjjártó most az akkuba szerelmesedett bele mint anno a Covid LNS tablettákba illetve korábban a lélegeztető gépekbe!!
Én óvnám attól,hogy túlvállalja magát ,mert még belebukhat a túlzott gyártásba...
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
"Mielőtt visongva és tapsikolva csatlakoznék Szijjártó Péter határtalan boldogságról tanúskodó üdvrivalgásához – Európa-bajnokok leszünk akkumulátorgyártásban -, hangot adnék kételyeimnek. Mert a libsik már csak ilyen ünnepgyilkosok. Van nekünk elegendő vizünk, energiánk, alapanyagaink és munkaerőnk (hogy kedvünk van-e, azt meg kellene kérdezni az érintett települések lakóitól) erre? És szükségünk vajon van-e rá? Szijjártó ugyan azt hangsúlyozta, hogy ránk fog szorulni egész Európa, sőt, reményei szerint az egész világ, amennyiben nem lovon óhajtanak járni, de talán nem lenne baj a másik oldalról is megszemlélni a dolgot. Arra gondolok egészen pontosan, hogy az ilyen fejnehéz gazdaság nem életveszélyes? Nem csak a tudjukkik szorulnak ám ránk, hanem mi is ki leszünk szolgáltatva a tudjukkiknek. Ha a gazdaságunk jórészt az akkumulátorgyártásra épül, mi lesz a mezőgazdasággal, mi lesz a többi szektorral, és főként mi lesz akkor, ha gondolnak egyet a külföldi tulajdonosok, és máshová viszik a gyáraikat, netán feltalálódik valami olyasmi, ami ezerszer jobb az elektromos autóknál? Akkor mennyi idő alatt dől be a mi gazdaságunk?"
kolozsvaros.com/rovidek/rankszorulas-elott/
kereső
Nekem csak egy kérdésem van pjotr! Az egészséges-és élhető környezet/ természeti élő környezet/ tekintetében hányadik helyen állunk most, és hányadik helyen fogunk állni akkor, amikor nagy álmotok, az akkumlátor nagyhatalom megvalósul?
Bocsi, még egy kérdés- miért nem használja ki az ország azokat a természet adta lehetőségeket- varga judit után szabadon: Amikor a Jóisten megteremtette Magyarországot- , áldásokat, amelyekkel ez az ország rendelkezik: a jó termőföld, a napsütéses órák száma, a felszini vizek relativ bősége- amelyek egyedülálló izvilágot/zamatot adnak az itt termesztett zöldségféléknek, gyümölcsöknek. Itt van-rendelkezésre áll, még csak le sem kell fizetni érte kinai kommunistákat- csak egy ici-pici befektetés kellene hozzá, annyi elég is lenne , amennyit beleinvesztáltok az akku gyárakba a fentieket tönkre téve véglegesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.