Most reagáltak a vádakra, állítják, hogy megindultak a kifizetések.

Megszólalt a kormány, miután kiderült, hogy 500 napja késnek különböző kifizetésekkelMTI/Máthé Zoltán

Ahogyan mi is megírtuk, a hazai vállalati hitelezésnek két államilag támogatott hitelprogram a fő motorja az elmúlt hónapokban, ezek a Széchenyi Kártya program és a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram. Azonban több bank és pénzügyi vállalkozás bevallás alapján a kormány késik a fizetésekkel, nagyjából 500 napnál tartanak a leghosszabb késedelmek, vagyis több mint másfél éves csúszásban van a minisztérium. Erre reagált most a Gazdaságfejlesztési minisztérium – szúrta ki az index.hu.

Közleményükben leszögezték: különös tekintettel arra, hogy a hazai kis- és középvállalkozások adják a foglalkoztatottak döntő részét és több millió család megélhetését biztosítják, a kormány elkötelezett a szektor versenyképességének fokozása, a kkv-k megerősítése mellett. Ezt szolgálja a Széchenyi Kártya Program is.

Nagy Márton minisztériuma úgy fogalmaz, hogy a Széchenyi Kártya Program és költségvetési támogatása – a kormányzati hitelprogramok egyik zászlóshajójaként – példátlan mértékben, részben a világjárvány, részben pedig a háború által okozott szankciók és infláció eredményeképpen előálló hitelbefagyás negatív hatásainak csökkentése érdekében a megelőző évekhez képest többszörösére emelkedett.

A Széchenyi Kártya Program idén január 1-jével az önálló tárcaként létrejött Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) feladat- és hatáskörébe került. A tárca mindenekelőtt leszögezi, hogy a tőle telhető legrövidebb határidővel megteremtette a program továbbműködtetéséhez és felgyorsításához szükséges feltételeket.

Ezek alapján kiállításra és a kormány honlapján közzétételre kerültek a program kedvezményezettjei részére kibocsátott csoportos támogatói okiratok, és megindultak a kifizetések a támogatásokat megelőlegező pénzügyi intézmények részére. A támogatói okiratok kiállítása folyamatos, a korábbiakhoz képest lényegesen felgyorsult, a kifizetések pedig ütemezetten zajlanak. Idén idáig nagyjából 20 milliárd forint került a program keretében a pénzügyi intézmények részére kifizetésre, és ez a szám folyamatosan növekszik.

A minisztérium mind a Bankszövetség tagjait, mind a pénzügyi vállalkozásokat folyamatosan tájékoztatja a Széchenyi Kártya Program csoportos támogatói okiratainak kiállításáról, a kifizetések előrehaladásáról és ütemezéséről – zárják a közleményüket.

Forrás: index.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mikor kiderül a szélhámosság próbálnak menekülni, de ez már nem fog menni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Remélem sok fitymasz szavazót qrtak át,,,,( egészségükre ) ,,a többieknek részvétem..
nemkati
A kifizetések másfél éve késnek, ez meg azzal szédíti a népet, hogy a Széchenyi Kártya Program idén január 1-jével az önálló tárcaként létrejött Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) feladat- és hatáskörébe került, és így gyorsulnak a kifizetések.
Ki a francot érdekel, mi hova kerül? 13 éve kormányoznak, sakkoznak a pozíciókkal, feladatokkal, mégse jutnak egyről a kettőre.
jáger laszló
Van ahol már 500 napja késnek a kifizetések
Erről már beszélnek,ami nem kerül pénzbe. Hát itt tartunk.
csak ennyi
barátilag
J.L...
AMORÁLISOK
@Peller Anikó: kóser slomó vágóhidakba meg a csődbement vő haverjainak mentésére. Pedagógus meg ahogy a misepénzt szedik--ből éljenek meg? olyan isten fizesse meg- isten fizesse meg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.