Pénteken ballagás.

Index: Viselkedésük miatt kitiltaná több roma diákját saját ballagásukról az iskola
Fotó: Pixabay

A VIII. kerületi Losonci téri Általános Iskola igazgatója azzal büntetné meg öt roma származású végzős diákját és szüleiket, hogy nem vehetnek részt a pénteki ballagási ünnepségen.

Az iskola tantestülete szerint a roma tanulók olyan szinten sértették meg a házirendet, hogy nem maradt más eszközük, csak a kitiltás, de a tankerület még ezt a fegyelmező eszközt is kicsavarta a kezükből.

További részletek az Index cikkében!

Forrás: Index.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
@jáger laszló: Ez egy álkérdés, ugye? Gyere ide lakni a nyóckerbe, oszt az érdeklődésed ki lesz elégítve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Na és mit vétettek a roma diákok és szüleik hogy a nebulók már nem is ballaghatnak!!??
Csak érdeklődve kérdezem az igazgató urat!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
@jáger laszló: Ez egy álkérdés, ugye? Gyere ide lakni a nyóckerbe, oszt az érdeklődésed ki lesz elégítve.
rokker33
Büdös cigányok sehol sem tudnak viselkedni. Kikell rúgni úgyis a börtönbe végzi az összes nem tanulni járnak be csak a családi pótlék miatt...
jáger laszló
Kedves jesz nincs szándékomban lakóhelyet változtatni, ergo az kíváncsiságom így kielégítetlen marad úgy tűnik!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
szép új világ
Nem tudják szegények, hogy kell viselkedni egy ballagáson, hiszen ők az elsők a családjukban akik eljutottak idáig.
SÍva
Nagyon érdekes, hogy ezek az aktivisták csak ilyenkor avatkoznak közbe! Amikor a dolgok elfajulnak akkor persze sehol nincsenek!
SÍva
Azt elfelejtettem, hogy Bősz Anett is betekinthetne néha az iskola mindennapjaiba! Esetleg hosszabb ideig tartózkodhatna ott, hogy megtapasztalja mit is kell elviselnie a gyerekeinknek és tanárainknak! Talán még ő is kaphatna egy két pofont, hogy észhez térjen!
Nessy
@szép új világ: De év közben kellett volna viselkedniük. Az, hogy képtelenek páran betartani a hazirendet, és ezzel a többi normálisan viselkedő, tanuló roma gyereknek is ártanak, nem csak maguknak, a . szülők bűne is. Hamarabb verik meg a tanári, mint a saját renitens csemetéjüket.
nemkati
@Nessy: A gyereket nem verni kell, hanem nevelni. A 18 évest meg pláne nem lehet verni - képes és visszaadja. :))
A bajok nyilván nem a ballagási évben, hanem évekkel előbb keletkeztek. Persze, hogy egy gyereket a tanár hogy tudna elfogadható viselkedésre tanítani, ha otthonról másfajta felfogást hoz, azt a tanári képzésnél kellene elsajátítani. Elég reménytelen küzdelemnek látszik.
vacsi
@nemkati: Nem mondod, hogy ezek 18 évesek?! Általános iskolások, és valóban engem is érdekelne, hogy mit követhettek el - de nyilván súlyos dolgokat, ha a ballagásról kitiltották őket! Mindenesetre, a többi tanuló helyében én nem vennék részt a ballagáson, ha ezek ott lesznek...
nemkati
@vacsi: Ja, tényleg, általánosból ballagnak. Azért némelyik lehet akár 16 éves is, és van köztük akkora is, mint a gardróbszekrény. Olyat én nem vernék meg. A kicsit meg sajnálnám.
Nessy
A gyerekek nevelése pici korban kezdődik, elsősorban a csaladi minta alapján. Tehát itt is elsősorban a szülőket kellene "megnevelni", ha lehetne, és egyáltalán lenne, aki megpróbálná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.