Ukrajna budapesti nagykövetségének sikerült három ukrán hadifoglyot Magyarországról Ukrajnába szállítania – írja Oleg Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő a Facebookon.

Három ukrán hadifoglyot sikerült hazaszállítani, megszólalt az ukrán külügyi szóvivő
Kép: Twitter

Oroszországból állítólag az Orosz Ortodox Egyház és a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, állítólag Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közbenjárására  Magyarországra szállított ukrán hadifogoly történetében újabb fordulat jött.

Hétfőn Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter többek között azzal vádolta a magyar kormányt, hogy

csak azért szállították a kárpátaljai hadifoglyokat Magyarországra, hogy Orbán Viktor megmutassa, ő minden magyarok védelmezője.

Erre reagált ma Szijjártó Péter külügyminiszter, ugyanis szerinte „ukrán kollégánk ma ismételten hazug vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt és Magyarországot”, és „ha bármilyen kétsége vagy kérdése van, tudja hogy tud elérni”.

Most Oleg Nyikolenko külügyi szóvivő azt írja, hogy

ukrán diplomaták az érintett ukrán hatóságokkal együtt továbbra is aktív intézkedéseket tesznek az Oroszországból Magyarországra hurcolt többi ukrán honvéd hazahozatalára

A „Hadifoglyokkal való Bánásmód Koordinációs Parancsnoksága” idóközben egy képet is közzétett, melyen állítólag az Ukrajnába hazatérő hadifoglyok láthatóak:

A külügyi szóvivő korábban arról beszélt, hogy a Magyarországra szállított ukrán hadifoglyoktól megtagadják, hogy az ukrán nagykövetséggel kapcsolatba lépjenek, és a rokonaikkal folytatott kommunikációjuk is harmadik felek jelenlétében zajlik. 

Forrás: HVG

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Na kellett ennek a hülye kormánynak , diplomáciai bonyodalmakba kevernie magát egy olyan országgal, amelyik háborúban áll ! Ezek egytől egyig , nem normálisak !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Na kellett ennek a hülye kormánynak , diplomáciai bonyodalmakba kevernie magát egy olyan országgal, amelyik háborúban áll ! Ezek egytől egyig , nem normálisak !
jáger laszló
Gondolom ennek a 3 ukránnak is Semjén nyújtott humanitárius segítséget hogy hazakerüljenek!!??
Ha nem akkor tévedtem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
Van itt országimázs. Ez a kormány az enyves kéz és a dilettantizmus megtestesülése.
bencemacska
Én azt olvastam valahol, hogy az ukránok a 11 emberből 3-ról tudtak, hogy hadifogságba esett. Nyolcat eltűntként tartottak nyílván.
Honnan tudta a magyar ME-helyettes, hogy ők is foglyok? Igaz, hogy nem is tudnak magyarul? Lehet, hogy azokat engedték haza?
Számomra ez nagyon SÖTÉT!
izéke
@Shikari: tánforgó,,,ugye fajmagyarka? Törni te magyart?
Pálinkás Pál
@Péter2: nem baj, remélem az ukik zokon veszik, és gondoskodnak róla...
kereső
@Maccska: 07:10 Szjjártó azt mondta, hogy a foglyok kiszabaditásához semmi köze nincs a magyar államnak. A magyar államot a kormány képviseli , mint végrehajtó hatalom. Akkor most miről beszélsz? Legalább te ne hazudtold meg kormányodat. Bűzlik ez az egész- úgy ahogy van.
És miért is kéred számon az itt kommentelőkön azt a 11 ezer hadifoglyot, akiket a ruszkik tartanak fogva, és nem ők. Miért nem a magyar kormányon kéred számon, hogy szólitsa fel az orosz föderációt terrorista akciójának befejezésére, húzza haza a belét Ukrajnából, ne folytasson terrorista akciókat azokon a területeken, amelyek nem az ő fennhatósága alatt állnak-a civil lakosság ellen. Miért nem a magyar kormányt szólitod fel, hogy a "béké"-t hirdető plakátjait Moszkvában helyezze el, orosz nyelven?
Te ruszki bérenc, narancsos moszkovita . Te mázas cserépedény.
ómió
"Oszt'", mehetnek megint a frontra!? "Nooormááááliiis"!?
bencemacska
Ez egy aljas emberkereskedelem! Nem hiszem, hogy a 11 ukrán katona tudja, miért szabadult!
Szvsz. ők tudtukon és akaratukon kívül egy ócska manipuláció részesei. Ők helyettesítik a 30 aranyat!
Aki nem tudná, az ő Magyarországra küldésükkel fizetett Kirill pátriárka a saját vagyonának az OV által történő mentesítéséért.
Pálinkás Pál
@Maccska: kussolj te buzi ruszkibérenc...miért is vannak fogságban, ki kezdte a háborút, te nemzethy tetű..?...remélem elintéznek titeket

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.