L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját, korábban kultúráért felelős államtitkárt a Libri MCC általi felvásárlásáról kérdezték.

Páros lábbal szállt bele L. Simon László Orbán Viktor kiskedvencébe

L.Simon szerint nincs itt semmi látnivaló. Forrás: Facebook

A fideszes szerint nem aggályos ez, ő pozitívan áll a történtekhez, szerinte az új helyzet segítheti a független könyvkiadókat – mondta az ATV-nek.

L. Simon szerint a pánikolók csak nagyon kis szeletét teszik ki a könyvpiacnak:

Mondjuk ki nyíltan: nem az én könyvem, nem Krusovszky Dénes könyve, nem Peer Krisztián könyve, és nem azoknak a szépirodalmi szerzőknek a könyvei határozzák meg a könyvpiacot

– mondta L. Simon László, aki szerint ami történt, az szimplán üzlet.

L. Simon abszurdnak nevezte a feltételezést, hogy az MCC-t tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke, Orbán Balázs (aki egyben a miniszterelnök politikai igazgatója is) határozná meg, mely könyvek kerülnek a Libri boltok kirakatába.

L. Simon azt is megjegyezte, hogy a Libri Csoporthoz tartozó szerzők közül sokan rendszeresen pályáznak a Nemzeti Kulturális Alaphoz közpénzre, könyvkiadási támogatásra:

Azok a szerzők, amelyek most nagyon aggódnak, valójában állami támogatás nélkül még ebben a piacorientált csoportban sem tudják megjelentetni a könyveiket

– mondta.

Forrás: ATV
Fotó: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Na jó, de azért nem hülyültünk meg annyira, mint te gondolod ! Lehet az írókat támogatni poitikai kényszerítés és érvényesített elvárások nélkül is ! Pusztán a magasabb erkölcsi értékek képvieletében ! Biza, vannak ám ilyenek ! Egyébként, még mielőtt pápa szobrait faraghatta volna, Michelangelo is éhen halt volna ! Nem volt cigánymeggy ültetvénye ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
Orbán Balázs kiskedvencet nem lehet kiütni.Kell a pohosnak ,mert végre valaki még nála is kisebb és az szó szerint fel néz rá.Ott kell,hogy tartsa maga mellett,mint egy akkut.
Toller Béla
Na jó, de azért nem hülyültünk meg annyira, mint te gondolod ! Lehet az írókat támogatni poitikai kényszerítés és érvényesített elvárások nélkül is ! Pusztán a magasabb erkölcsi értékek képvieletében ! Biza, vannak ám ilyenek ! Egyébként, még mielőtt pápa szobrait faraghatta volna, Michelangelo is éhen halt volna ! Nem volt cigánymeggy ültetvénye ...
Eladott Ország
L. Simon egy tehetségtelen szarkupac, aki azért mert feltették a NER polcra egyből lekvárnak képzeli magát. Végignéztem ezt az "interjút". Most azt hagyjuk, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója miért úgy néz ki mint a frissen fürdetett hajléktalan. Az a kioktató hangnem, az a mellébeszélés, az pökhendi cinikus kinyilatkoztatás amit ott, a kérdésekre nem válaszolva, elővezetett, megérne egy-két emberes seggberúgást. Lemállott róla az emberarcú fideszes máz a másodperc tört része alatt. Mindig majomnak nézett ki nem embernek. Ha pedig megszólalt sütött abból a butaság. Tele van a fidesz másodvonala felkapaszkodott senkikkel, akik saját erejükből nem jutottak volna föl. Ezért is annyira erős az összetartás. Érdekházasság ez sokaknál. Jut eszembe, L. Simon idén még egyszer sem adta át a Várkert Bazárt. Jó, de legalább lebetonozták az utat a farmjáig a mi pénzünkből, ahol a barackmagból csináltak valami ciános mókát, rákellenes barackmag üzlettel. Abban se látnék semmi aggályosat, ha az ilyen elsimon’ féle idióta parazitáknak szigorúan valós üzleti körülmények között kellene megteremteniük a napi betevőre valót. Sztem abban sem lesz semmi aggályos, amikor a Tetkós Jocó minden nap megerőszakol majd a zárkádban, nyomoronc! Elképesztő pofátlanság. Nem mondják meg "felülről", hogy mely könyvet teszik ki a kirakatba, csak azt, hogy melyeket nem szabad forgalmazni.
uploads.disquscdn.com/images/46b2ec2df4ff8357e71727fac967c2d6afa2ae0de9f43f815a6ac37f3da9b1f7.jpg?w=800&h
Eladott Ország
Ajánlom elolvasni barackmagos, fotovoltaikus energetikai szakértő elvtárs pár versét, ahol arról ír, "ki kell mosnia a seggéből az elmúlt 3 nap papírdarabjait, vagy ahogy szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítenek gipszlenyomatot..." ezeket idéztem, így írta le valóban. Szerintem, ez a fajta a művészi magasság alkalmassá teszi a mostani, vagy akármilyen pozíció betöltésére, illetve hogy a művészetről értekezzen. Hoppá! Lehet, hogy van még rés a pajzson? Jó, hát minden még nem kerülhetett sorra. Ott vannak például még a kiskereskedelmi láncok is; az Auchan, Tesco, Lildl, Aldi. Ezeket is ki kell üldözni. Tehát korántsem teljes még a pusztítás, de ne idegeskedj, van még három évük, úgyhogy lesz idejük mindent bekebelezni vagy kinyírni. Akkó', lesz itt még: darálások éjszakája, nem orbánkomform könyvek eltüntetése, ultra szélsőjobb Horthy emléksorozat, trianon siratás a köbön, mert fideszpiac. Ha piacról lenne szó, az MCC mi a f@sznak lesz tulajdonos, amikor kizárólag lopott pénzből működik...? Itt a megszerzés a lényeg! Mint Fehéroroszországban, Szovjetúnióban’, Észak-Koreában, meg a többi Orbánbarát helyeken.
ómió
Ezt a "beleszállást", azért, legalább meghazudni illett volna!
jáger laszló
L szerint azok aggódnak akik sehol sem tudnak +jelenni!!
hát ez igen aggasztó...
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Ez a barackmagos L Simon? Mert nem tudom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.