A közmédiában levezették, hogy az Orbán-kormánynak semmi köze ahhoz, hogy még mindig csúsznak a hazánknak szánt eu-s pénzek. Ezért is kizárólag Brüsszel a hibás az M1 műsorának vendégei szerint. Sőt, a műsorban elhangzott, hogy lehetséges, hogy ez a Magyarországnak szánt uniós pénz már meg sincs, mert minden Ukrajnának megy. Korábban erről beszélt Orbán és Szijjártó is.

A brüsszeli elit úgy döntött, hogy Európa az Egyesült Államok "hátsó udvara" lesz – hangzott el az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda Lánczi Tamás csütörtök esti adásában.

Az MTI beszámolója szerint a műsorban ezúttal Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója, Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője és Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője, ügyvéd volt Lánczi Tamás vendége.

A közmédiában csavaros módon vezették le, miért nem kapta meg még Magyarország az uniós pénzeket

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napi ülésére 2023. március 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kiürült a brüsszeli kassza, az a kassza, amelyből Ukrajnát támogatják. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 50 milliárd eurót kér, ennyi lenne a következő segélycsomag – vezette fel a beszélgetést a műsor házigazdája, aki emlékeztetett arra, hogy a különböző támogatásokat összevetve "másfél év alatt nagyjából 190 milliárdot költöttünk Ukrajnára".

"Mennyire reális, hogy újabb 50 milliárdot át fog utalni az unió?" – vetette fel a kérdést vendégeinek Lánczi Tamás.

Kulifai Máté erre reagálva azt mondta, hogy teljesen a valóságtól elrugaszkodott módon gondolkodik ezzel kapcsolatban a brüsszeli döntéshozatal.

Kiszelly Zoltán szerint az unióban több mindentől is félnek, köztük attól, hogy visszatér az Egyesült Államok élére Donald Trump.

Lánczi Tamás az ukrajnai háború kapcsán megjegyezte: "én úgy látom, hogy valójában arról van szó, hogy az Egyesült Államok áttolná az unióra a háború költségeit". Arra is rámutatott, hogy miközben 50 milliárdot adna újra az EU Ukrajnának, mindössze ötmilliárdot juttat fontos EU-s fejlesztésekre.

Kiszelly Zoltán azt mondta, "vita van arról, hogy Európa Kínának a hátsó udvara legyen vagy az USA-nak". Hozzátette, a brüsszeli és a német elit is úgy döntött, hogy Európa az Egyesült Államok hátsó udvara lesz. A politológus több példát is említve arról beszélt, hogy a kaotikus állapotokból "egyértelműen profitál Amerika".

Szikra Levente kifejtette, ő inkább "egyfajta önkéntes, kevésbé önkéntes alárendelődést" lát az európai politika részéről, és úgy véli, hogy a Biden-adminisztráció politikai szándékai mögé sorakozott fel a brüsszeli politika.

A Hirado.hu tudósítása szerint a műsorban azt is megvitatták, hogy miközben "felfoghatatlanul nagy összegeket áldoz" az Európai Unió Ukrajna támogatására, az olyan uniós tagállamok, mint Magyarország vagy Lengyelország, még mindig nem kapták meg a nekik járó uniós pénzeket.

"Nem lehet, hogy az a pénz, ami Magyarországnak járna, valójában már nincs meg?" – vetette fel ennek kapcsán Lánczi Tamás.

Kulifai Máté ezt elképzelhetőnek tartva azt mondta: "nem is annyira transzparens, hogy pontosan hogy működnek a brüsszeli döntésmechanizmusok".

Orbán is Szijjártó is hasonló okokat emleget

Csütörtökön Orbán szavait ismételve Szijjártó azt mondta, az nem megy, hogy az Európai Unió minden pénzt Ukrajnának ad

Jól látható, hogy minden figyelem Kijevre irányul, "minden pénzt Ukrajnának adnak", miközben a magyarok pontosan értik, hogy mekkora tragédiát jelentene Európának, ha a Balkánon is az instabilitás lenne az úr, és adott esetben veszélybe kerülne a béke

– jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Szarajevóban a közmédiának nyilatkozva csütörtökön.

Forrás: MTI

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Vagyis Brüsszel miatt hamarosan el kell kobozni az emberek Államkincstárba befizetett pénzét, hogy még jobban utálják Brüsszelt??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@kulabombaafityiszre: Ja, hogy téged a nagyobbik tesód csinált "öcsinek" a bárcáskurva anyádnak!? Akkor, érthető a fajkreténséged!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 10:53
Bár erre már nem kellene válaszolnom, de nem akarlak abba a hitbe ringatni, hogy megijedtem hisztidtől.
Látom kistáska ahogy levegő után kapkodsz, és kétségbeesve lapozod a jegyyzeteket, amelyeket reggel kaptál sorvezetőnek.
Sajnos szánalmasan ostoba vagy, nevetséges kisbéka.
Na pá, felejts el engem, már untatsz.
ómió
@Giovanni Alba: Pihentesd magadat, bolsiék elmebetege! A fajkreténségedre az efftársaidnak még holnap is szüksége lesz!
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 10:56
Anyád még bárcát sem kapott olyan moslék volt.Feketén dolgozott fekete brokikon.
Te meg ezáltal hülye lettél a krvnyd.HAHAHA
Te melyik nagyobb fekete tesódnak vagy a fia?HAHAHA
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:01
... és innentől az összes verejtékes nyöszörgésedre: Gúnykacajom elvtársam, gúnykacajom kistáska :-)
ómió
@Giovanni Alba: Ez itt (09:29) @kulabombaafityiszre: efftársadnak szól! Te megmaradsz sík bolsi idiótának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.