A közmédiában levezették, hogy az Orbán-kormánynak semmi köze ahhoz, hogy még mindig csúsznak a hazánknak szánt eu-s pénzek. Ezért is kizárólag Brüsszel a hibás az M1 műsorának vendégei szerint. Sőt, a műsorban elhangzott, hogy lehetséges, hogy ez a Magyarországnak szánt uniós pénz már meg sincs, mert minden Ukrajnának megy. Korábban erről beszélt Orbán és Szijjártó is.

A brüsszeli elit úgy döntött, hogy Európa az Egyesült Államok "hátsó udvara" lesz – hangzott el az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda Lánczi Tamás csütörtök esti adásában.

Az MTI beszámolója szerint a műsorban ezúttal Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója, Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője és Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője, ügyvéd volt Lánczi Tamás vendége.

A közmédiában csavaros módon vezették le, miért nem kapta meg még Magyarország az uniós pénzeket

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napi ülésére 2023. március 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kiürült a brüsszeli kassza, az a kassza, amelyből Ukrajnát támogatják. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 50 milliárd eurót kér, ennyi lenne a következő segélycsomag – vezette fel a beszélgetést a műsor házigazdája, aki emlékeztetett arra, hogy a különböző támogatásokat összevetve "másfél év alatt nagyjából 190 milliárdot költöttünk Ukrajnára".

"Mennyire reális, hogy újabb 50 milliárdot át fog utalni az unió?" – vetette fel a kérdést vendégeinek Lánczi Tamás.

Kulifai Máté erre reagálva azt mondta, hogy teljesen a valóságtól elrugaszkodott módon gondolkodik ezzel kapcsolatban a brüsszeli döntéshozatal.

Kiszelly Zoltán szerint az unióban több mindentől is félnek, köztük attól, hogy visszatér az Egyesült Államok élére Donald Trump.

Lánczi Tamás az ukrajnai háború kapcsán megjegyezte: "én úgy látom, hogy valójában arról van szó, hogy az Egyesült Államok áttolná az unióra a háború költségeit". Arra is rámutatott, hogy miközben 50 milliárdot adna újra az EU Ukrajnának, mindössze ötmilliárdot juttat fontos EU-s fejlesztésekre.

Kiszelly Zoltán azt mondta, "vita van arról, hogy Európa Kínának a hátsó udvara legyen vagy az USA-nak". Hozzátette, a brüsszeli és a német elit is úgy döntött, hogy Európa az Egyesült Államok hátsó udvara lesz. A politológus több példát is említve arról beszélt, hogy a kaotikus állapotokból "egyértelműen profitál Amerika".

Szikra Levente kifejtette, ő inkább "egyfajta önkéntes, kevésbé önkéntes alárendelődést" lát az európai politika részéről, és úgy véli, hogy a Biden-adminisztráció politikai szándékai mögé sorakozott fel a brüsszeli politika.

A Hirado.hu tudósítása szerint a műsorban azt is megvitatták, hogy miközben "felfoghatatlanul nagy összegeket áldoz" az Európai Unió Ukrajna támogatására, az olyan uniós tagállamok, mint Magyarország vagy Lengyelország, még mindig nem kapták meg a nekik járó uniós pénzeket.

"Nem lehet, hogy az a pénz, ami Magyarországnak járna, valójában már nincs meg?" – vetette fel ennek kapcsán Lánczi Tamás.

Kulifai Máté ezt elképzelhetőnek tartva azt mondta: "nem is annyira transzparens, hogy pontosan hogy működnek a brüsszeli döntésmechanizmusok".

Orbán is Szijjártó is hasonló okokat emleget

Csütörtökön Orbán szavait ismételve Szijjártó azt mondta, az nem megy, hogy az Európai Unió minden pénzt Ukrajnának ad

Jól látható, hogy minden figyelem Kijevre irányul, "minden pénzt Ukrajnának adnak", miközben a magyarok pontosan értik, hogy mekkora tragédiát jelentene Európának, ha a Balkánon is az instabilitás lenne az úr, és adott esetben veszélybe kerülne a béke

– jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Szarajevóban a közmédiának nyilatkozva csütörtökön.

Forrás: MTI

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Vagyis Brüsszel miatt hamarosan el kell kobozni az emberek Államkincstárba befizetett pénzét, hogy még jobban utálják Brüsszelt??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
Vagyis Brüsszel miatt hamarosan el kell kobozni az emberek Államkincstárba befizetett pénzét, hogy még jobban utálják Brüsszelt??
jáger laszló
No és Gyurcsány+ a Soros az Alex!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
@tothjani: Nem kell elkobozni.
Az Allamkincstarba befizetett penzeket, a mindenkori allam szabadon felhasznalhatja. Pontosan ezert terelik az emberek penzet allamkotvenyekbe, kincstarjegybe, babakotvenybe stb.
A bankban hevero penzekhez az allam csak akkor tudna hozzaferni, ha allamcsodot jelentene, es minden szamlat befagyasztana. Itt meg nem tartunk, de eljohet ez az ido is.
ómió
Nem merik nyiltan kimondani, hogy a korruptbolsi brüsszeli efftársak ellopták!?
human
Fideszesek fejében a diktatúra a stabilitást jelenti. Hát persze. Itt van például az MNB 2000 milliárdos vesztesége Orbán kormányzásának 13. évében. Mekkora stabilitás a rekord infláció is.
looper
Kiszelly "Tünde" Zoltán, Kurafi Máté, Szikra " media.tenor.com/zEtUpuHrIzwAAAAM/bart-simpson.gif " Levente, Láncos kutya Tamás in the House...

Az előadás címe: Mmm Mmm Mmm Mmm

www.youtube.com/watch?v=eTeg1txDv8w
izéke
@Maccska: te szarospista,ha valaki itt rémhíreket terjeszt,az orbánod es kormánya,már rég ott kellene rohadniuk a föld alatt
Clavigo
@human: Volt ott nyereség is,,,csak ahhoz nekünk semmi közünk,,mert elvesztette a közpénz jellegét...
Giovanni Alba
@Clavigo: ma, 09:02
Mindig csak a fanyalgás meg az irigykedés. Az aranyszarvasnak már nem is tudsz örülni? Az is a mi pénzünkből van, ami átlényegült.
Giovanni Alba
@ómió: ma, 08:43
És mindeközben a korruptbolsi brüsszeli fideszes "képviselők" mit csináltak? Álltak és csak pislogtak, mindent megszavaztak?
Ha tehetetlenek és nem tehettek semmit, akkor mit keresnek még ott az ötmilliós zsebpénzen kívül?
Gondolkodj miska, gondolkodj!
gina
Ezért kell a sok buta iskolázatlan proli OV nak, ezek mindent bevesznek még azt is hogy a hó fekete ha a cigány mondja !!!
csak úgy....
@Maccska: nektek csak a pofátok jár! egy tolvaj ,hazug kormánynak meg nem jár semmi! (max. börtön)
Alfa
a kibaszott keresztény-fasiszta korrupt kommunista orbán és szektája KÖTELET ÉRDEMEL a kecskebaszó csatlósaival egyetemben
telegdilaci
@tothjani:Szerintem Ukrajnánál hasznosabbra fordítják az EU-támogatásokat,a hazájuk védekezzésére fordítják az agresszor ellen,amig Magyarország kormánya el herdáltamkitömte a csókosok talnyalók mocskos zsebét,amiből az Ország lakossága nem részesűt!
telegdilaci
@Maccska:Agyhalott,Járni jár csak nem jut, ha a kormányunk tartja a mocskos markát az EU-pénzekért akkor bekellene tartani a szabályokat,és nem gyalázni ócsárolni Brüsszelt, egyébként az a legnagyobb baj,hogy soha nem látott EU-ró ezer milliárdok jöttek be az Országba,a Fidesz 13-év alatti kormányzása alatt,és mit érzékelt ebből a lakosság? semmit mindet a talnyaló csókosok mocskos zsebének kitömésére költötték!
Qqberci
@Maccska: A nyávogó pofád jár: a brüsszeli pénz csak adható, a feltételek teljesítése esetén...
namihami
Hiszen, ha gazdasághoz is úgy értenének mint a meg/ki/magyarázáshoz!
Másoló
közmédia orbán kézi vezérelt csicska neveldéje ahol sokat lehet hazudni
Yoda69
@Clavigo: Pontosan, a nyereseget attettek matolcsi/orban alapitvanyaiba, a veszteseget meg fizetik az adofizetok.
Es meg nincs az utcan 1 millio ember, hogy felhuzzak ezeket a tetveket az elso lampaoszlopra.
ómió
@m73: A bárcáskurva anyád "dugdosásán" túl már csak hazudozni bírsz, bolsiék aberráltja!? Ez az efftársi minimum a bolsi "táborban"!?
ómió
@Giovanni Alba: Korruptbolsikat keresel, efftársak félkegyelműje!? Ezért hazudnád a magadéit a brüsszeli fideszesekre? Talán már a bőröndnyi pénzekkel elkapott efftársi "sunnyogóitokat" is rájuk hazudtátok!? Így "termelékeny" a téma efftársilag!? Az ottani fideszesek, egyébként, csak olyat szavaznak meg - nem úgy, mint a tetübolsi fajtád - ami közvetlenül nem hátrányos a hazájuknak (nekik van "olyanjuk" is!)!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:31
Nemrég megszavazták a 11. szankciót is, miről gagyogsz kis gügyém?
ómió
@m73: Megdugtad a bárcáskurva anyádat!? Má' megint!?
ómió
@Giovanni Alba: Szóval, annyit nem értesz, amennyit olvasol, bolsiék elmebetege!? Talán egy szedálás "lendíthetne" rajtad!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:20
Csak azért válaszolok, mert nem mehetek el szó nélkül ostoba tudatlanságod mellett.
Mit nem értesz már megint kicsi gügyém, és értetlenkedésedet miért hazudod rám?
"Az ottani fideszesek, egyébként, csak olyat szavaznak meg - nem úgy, mint a tetübolsi fajtád - ami közvetlenül nem hátrányos a hazájuknak (nekik van "olyanjuk" is!)!"
Ezt mégis hogyan kell érteni?
Hiszen azt akarják elhitetni, hogy a szankciók elhibázottak, többet ártanak nekünk, mint a muszkáknak, emiatt van az egetverő infláció és a gazdasági visszaesés.
Most mégis azt mondod, hogy megszavazták, mert amit ők megszavaztak (11 darab) az nem is hátrányos nekünk?
Döntsd már el miska, ne beszélj összevissza.
ómió
@Giovanni Alba: A "szankcióitok", bizony, bolsiék "lassúsága", igencsak elhíbázottaknak bizonyultak, de nem tanultok belőle, inkább szétveritek Európa gazdaságát! A sok baromságotokon felül, amiket valamiféle "uniós szolidaritás keretében" nem vétóztunk, vannak olyan területek, (energia) amelyeknek "szankcionálása" a magyar gazdaság végét jelentené, tehát, ezeknél a "szankcióitokból" való kimaradásunkhoz ragaszkodtunk! Ezt el is értük Mit nem értesz ezen!? Ezzel együtt, összességében valamilyen szinten a szankcióitok az egész Uniót sújtják! Ne mondd már nekem, gyagyás, hogy a felrobbantott északi áramlat orosz gázvezeték "bedőltével", a németek által most helyette négyszeres áron kapott amcsi palagáz az Unió gazdasága javát meg a deflációt szolgálná! Még mindig nem "dereng" semmi!?
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:17
Nem tehetsz róla hogy nem tudod mit beszélsz, de arról már igen, hogy gőzerővel bizonygatod hozzá nem értésedet.
Már ott elhibáztad, hogy engem teszel felelőssé a kormányfő által elfogadott szankciók negatív hatásaiért, amelyek nagy része csak a te elmesötétségedben létezik.
Csak nézzünk körül nyitott szemmel. Van még egy uniós ország, ahol háborús vészhelyzetet jelentettek be, gyakorlatilag egyszemélyes kormányzással? Mennyi az infláció az EU-ban és mennyi nálunk? Vagy azok az "elhibázott szankciók" csak kishazánkat érintik hátrányosan? A németek -szegénykék- leváltak az orosz gázról, mind éhenfagytak, ugye?
Akkor miről is nyomod itt a propagandaszöveget kis gyagyás?
Nesze neked statisztika, már ha egyáltalán képes vagy felfogni.
"Továbbra is tartja az Európai Unión belül a vezető szerepét Magyarország – persze továbbra is csak az infláció szempontjából. Az Eurostat adatai szerint míg az EU-ban átlagosan idén márciusban már csak 8,3 százalékon állt a harmonizált fogyasztói árindex (HICP) alapján mért inflációs adat, Magyarországon ez 25,6 százalék volt.
Csak hogy jelezzük: a második legmagasabb adatot Lettországban mérték 17,2 százalékkal. Ez közel 8 százalékponttal alacsonyabb, mint a magyar adat.
A térség országaiban is a lett adat körül mozog az inflációs ráta: Csehországban 16,5 százalékot, Lengyelországban 15,2 százalékot, Szlovákiában pedig 14,8 százalékot mértek. Ehhez képest a sor végén Luxemburgban csak 2,9 százalékos, Spanyolországban pedig 3,1 százalékos az infláció az Eurostat adatai szerint."
Most jöhetsz megint a libsibolsi hazudozós dumáddal, de a tények azok egészen mást mutatnak.
Aztán majd fejtsd ki azt is, hogy egy használaton kívüli gázvezeték megrongálásának milyen jelentősége volt az Unió gazdaságára nézve? Összeomlott, mi?
ómió
@Giovanni Alba: Majd akkor kukorékolj, bolsiék vezérgyagyása, ha majd mindenütt azonos okokra visszavezethetően azonos inflációt "mérsz" és csak egyedül a miénk a duplája annak! Addig kár görcsölnöd, mert csak a bolsisérvet fogod megkapni! Érd be azzal, ha efftársiasan a "Zorbánra" hazudhatod! Az meg, hogy a "karakán németjeid" négyszeres áron kapják a gázt, nyilván "tuti öröm" nekik! Egy felmérés szerint nyugaton 68000 haláleset hozható összefüggésbe a téli elégtelen fűtés következményével - de biztos, ezt má' alig várták! Ennyit a "használaton kívüli"-ről! Meg még talán azt is, hogy Európa gazdaságában idén alig várható olyan ország, amelynek a GDP-je ne csökkenne, vagy legalább ne stagnálna tavalyhoz képest! De ez nyilván az "efftársi prosperitásotok", ugye!?
Giovanni Alba
@ómió: ma, 14:06
Nézd miska, nem tudom mi örömöd leled abban, hogy mindenféle baromságot hazudozol, és próbálod úgy beállítani, mintha minden rosszról egyedül én tehetnék, de figyelmeztetlek, rossz úton jársz.
"Továbbra is tartja az Európai Unión belül a vezető szerepét Magyarország – persze továbbra is csak az infláció szempontjából. Az Eurostat adatai szerint míg az EU-ban átlagosan idén márciusban már csak 8,3 százalékon állt a harmonizált fogyasztói árindex (HICP) alapján mért inflációs adat, Magyarországon ez 25,6 százalék volt.
Csak hogy jelezzük: a második legmagasabb adatot Lettországban mérték 17,2 százalékkal. Ez közel 8 százalékponttal alacsonyabb, mint a magyar adat"
Ebből mit nem értettél meg? Semmit? No, menjél vissza legelni, próbálj meg elfelejteni.
Az, hogy te mit mivel hozol összefüggésbe, az a te egyéni problémád, a tények ott vannak az idézetekben.
Külön kiemelem: az EU-ban idén márciusban 8,3% volt az infláció, addig itthon 25,6%.
De hörögjél, fröcsögjél bátran, írogass rémisztő adatokat forrásmegjelölés nélkül, nagyon hiteles vagy.
Szóval hess kismadár.
ómió
@Giovanni Alba: Fennakadt a tű az elmebeteg hazudósbolsi lemezeden!? Az "értelmezési koefficiensed" meg eközben tart a nullához!? Ez, bizony, "kismadár" jó "efftársi párosítás"! Ettől vagytok mind segghülye bolsi hazudozó!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:20
Jól van gyagyás nyugodj le.Fogadd el,hogy egy megvezetett idióta seggnyaló vagy.
Krvnyd.HAHAHA
Giovanni Alba
@ómió: ma, 08:20
Kicsi gügyém, én elhiszem hogy a pszichiátered azt mondta, nézz mélyen magadba, de miért nekem címzed az agymenéseidet?
Ha belenéztél a tükörbe és egy libsibolsi hazudozót láttál, akkor az nem én vagyok te gyagyás, hanem te.
Annyira szánalmasan primitív vagy, de miért nem tudod egyszerűen abbahagyni?
ómió
@Giovanni Alba: Bolsiék elmebetege! Már azt se tudod, kiket támogatsz az efftársi "kommentjeiddel"!? Szedáltasd magadat, gyagyás! Hátha valami értelem visszatér a fejedbe!
ómió
@kulabombaafityiszre: Ha majd kimásztál a bolsi latrinából, bolsiék szarkupaca, először talán a bárcáskurva anyádat próbáld megdugni! Biztos, "illatkonformak" vagytok!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:19
Kicsi gügyém, kezdesz unalmas lenni. Keress már valaki mást, akinek leszívhatod az auráját.
Csak ismételni tudom magam, szánalmasan primitív vagy.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:21
Egy értelmes modatod nincs te seggnyaló.Pofázod itt a nagy zagyvaságaidat,te orosz barát köcsög.
Krvnyd.HAHAHA
ómió
@Giovanni Alba: Szólj majd, ha némi értelem költözött az üres fejedbe, gyagyás! Addig mással értetlenkedj!
ómió
@kulabombaafityiszre: Ha oroszbarát köcsögöt keresel, bolsiék szarkupaca, még a bárcáskurva anyád "boldogítása" előtt, kopogj be Böszme gazdádhoz a Szemkilövetőhegyen!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 08:29
Mire vergődsz kis gügyém? Érveid nincsenek, a vitakultúráról fogalmad sincs, hörögsz, acsarogsz és azt hiszed, van itt bárki is aki komolyan vesz. Szánalmas bohóc vagy.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:32
Te kis szánalmas csicska féreg.Szopod az elédrakott csicska faszokat rendesen.
Igaz ök nem olyan kis csicskák mint te,kis dilinyós senki csicska a fene a rusnya bárca nélküli krvnyd.
HAHAHAHA.Hülye csicskának születtél a családi hagyományokat követve,hülye csicska vagy,hülye csicskaként fogsz megdögleni.HAHAHAHA
ómió
@kulabombaafityiszre: Te kis impotens bolsi aberrált! Nem sikerült megdugnod a bárcáskurva anyádat és most frusztráltan a Böszmeánuszból óbégatod az efftársi tutit!? Ott van, akkor, Bite efftársad! Őt tuti "sikerrel" leszophatod!
ómió
@Giovanni Alba: Hát, ha így jellemzed önmagadat, bolsiék gyagyása, akkor, stimmel! Azért mindezeknek a rám hazudását még gyakorolnod kell!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 08:57
Firkálgatsz kis gügyém, bár értelme nincs, az észérvek rád nem hatnak, tán fel sem fogod. Hörögsz, köpködsz -és meg kell mondjam- hazudsz minden hullámhosszon. Puffogtatod a paneljaidat, nem veszed észre közben milyen nevetséges vagy.
Mondanám, hogy szállj le a magas lóról, de tudom hogy csak a sámlin állva produkálod magad.
Rendben, taps, mehetsz a függöny mögé a gázsiért te szánalmas ripacs.
Megjegyzem, érvekre érvekkel válaszolok, idézetekkel, logikai okfejtésekkel, de te már régen letértél erről az ösvényről.
Hát akkor olyan a fogadj isten, mint az adjon isten.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:54
Mi van te gyagyás ivadék,nagy lehet a családodban a belterjesség.
Te melyik nagyobb tesódnak vagy a fia?HAHAHA
ómió
@Giovanni Alba: Látott téged ma már az agyturkászod!? Sürgősen mutasd meg magadat neki!
ómió
@kulabombaafityiszre: Ja, hogy téged a nagyobbik tesód csinált "öcsinek" a bárcáskurva anyádnak!? Akkor, érthető a fajkreténséged!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 10:53
Bár erre már nem kellene válaszolnom, de nem akarlak abba a hitbe ringatni, hogy megijedtem hisztidtől.
Látom kistáska ahogy levegő után kapkodsz, és kétségbeesve lapozod a jegyyzeteket, amelyeket reggel kaptál sorvezetőnek.
Sajnos szánalmasan ostoba vagy, nevetséges kisbéka.
Na pá, felejts el engem, már untatsz.
ómió
@Giovanni Alba: Pihentesd magadat, bolsiék elmebetege! A fajkreténségedre az efftársaidnak még holnap is szüksége lesz!
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 10:56
Anyád még bárcát sem kapott olyan moslék volt.Feketén dolgozott fekete brokikon.
Te meg ezáltal hülye lettél a krvnyd.HAHAHA
Te melyik nagyobb fekete tesódnak vagy a fia?HAHAHA
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:01
... és innentől az összes verejtékes nyöszörgésedre: Gúnykacajom elvtársam, gúnykacajom kistáska :-)
ómió
@Giovanni Alba: Ez itt (09:29) @kulabombaafityiszre: efftársadnak szól! Te megmaradsz sík bolsi idiótának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.