Nieberl Ferenc 45 évig dolgozott az egészségügyben, ebből 43 évig az országos mentőszolgálatnál, diplomás mentő szakápolója volt.

Nyílt levelet írt Orbánnak a mentős: havi 58 ezer forintot kap a leszázalékolt egészségügyi dolgozó

A férfival, aki egy beteg cipelése közben sérült meg úgy, hogy többé nem dolgozhat a szakmájában, az RTL Híradója készített riportot.

63 évesen gyakorlatilag leszázalékoltak és munkanélküli lettem – így foglalta össze Nieberl azt, hogyan alakult az élete, miután gerincsérvet állapítottak meg nála, és az üzemorvos javasolta a munkaviszonya megszüntetését.

Azóta csak 58 ezer forintot kap rokkantsági ellátásként, és ez addig így is marad, amíg el nem éri a nyugdíjkorhatárt. Emiatt a férfi nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek címezve.

Egyebek mellett azt a kérdést teszi fel ebben a levélben, hogy ennyi pénzből a jelenlegi infláció mellett, hogyan éljen meg.

A Független Egészségügyi Szakszervezet az RTL-nek azt nyilatkozta, hogy az egészségügyi dolgozók hasonló helyzetekben sokszor védtelenek. Az elmúlt években ugyanis a munkavállalók kárára változtak a jogszabályok, egyre nehezebb bebizonyítaniuk, ha a munkájuk miatt szenvedtek egészségkárosodást.

Forrás: HVG, RTL

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Maccska: 63 éves a férfi! 45 év szolgálati viszonya van.
Ha nem érted, simán hülye vagy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
Miért nem lehet ilyenkor - amolyan FFI40 megoldással - nyugdíjba engedni az embert?
jáger laszló
Nem hiszen,hogy Orbántól mentő5letet fog kapni!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
Drágálaltos ministránelnőkúr! Hogy pusztúlna ki még a fajtája is az ily retkes hazudozó bandának. Bárhogy tekintek erre a kijelentésre ez még így hízelgő, a magyarok fennmaradása szempontjánól. Égetni való szélhámosokat vesztenénk csak veletek.
Sakk Matt
@Maccska: 63 éves a férfi! 45 év szolgálati viszonya van.
Ha nem érted, simán hülye vagy.
csak úgy....
aki még ebben a konkrét,szomorú esetben is az 0rbán kormányt védi, az rohadjon meg havi 58 ezerböl!
@Maccska: tibim,nem lehet mindenkiböl portás mint belöled!
Nessy
@Maccska: Kéretik a cikket elolvasni. Az illető 63 éves, 45 évi munkaviszonnyal, ebből évtizedek a Mentőknél, komoly végzettséggel. Arról nem beszélve, hogy munka közben sérült meg, és vált munkaképtelenné. Az eljáró hatóságok döntése ékes bizonyítéka a "dolgozók védelmének", 2023-ban, a fidesz uralkodásának 13. évében, kis hazánkban!
izéke
@Maccska: apád fasza portás,már szinte sehol nem kell portás mert a portaszolgálatot szinte mindenhol biztonsági cégek adják nem úgy mint régen,hogy a cégnél lerokkant öreg jó lesz a kapuba. Meg aztán hová kellene ennyi portás? Egymásra vigyáznának? Nincs ennyi őriznivaló már az országban,orbánék elloptak mindent nekik meg komolyabb őreik vannak
csak úgy....
@Philip Marlowe: te már a silány fölfogó képességed és értelmed miatt munkaképtelen vagy,- legalább olvasd el a cikket,- persze minek ha nem érted... :)
csak úgy....
@Philip Marlowe: már ,hogy lenne igazad ha eszed sincs? -te gondolkodás nélkül véded ezt az elbaxott,gögös,tolvaj-korrupt,hazúg rendszert!
-tudom, a gyurcsány is...,ebben még meg is eggyezhetünk! :)
drrotf
Ennek a mentős tisztnek a helyzete nagyon jól rávilágított ennek a rokkantsági helyzetnek a trthatatlanságára.Ha valaki több mint 40 évig dolgozik és munka végzése közben megbetegedik úgy hogy többet nem tudja a munkáját ellátni, és ezért a munkáltatója felmondja a munkaviszonyát, és a munkavégzése során , azaz több mint 40 évig fizette a tb járulékoket azért hogyha beteg lesz , megrokkan, vagy eléri a nyugdijkorhatárt akkor megfelelő összegű ellátásban rézesüljön, az teljes joggal érezheti úgy hogymost csak ötvenegynehány forint járadékot kap , hogy az állam becsapta, mert a biztosítási díj fizetése ellenér nincs annyi járadéka amelyből meg tudna élni.Ezt az ellentmondádt akormánynak , amennyiben érzékeny a társadalmi problémák megoldására érzékelnie kellene, és a régi rokkantsági nyugdíj szabályait kellene visszaállítani, mert abban a rendszerben a rokkant nyugdíjasok a munkában töltött idő és a befizetett járulékok alapján részesültek a társadalombiztosítási ellátásban, amelyből ha nem is könnyen , de a mostani járadéknál sokkal jobban megtudtak élni.Ekkor volt értelme annak hogy mennyi időt töltöttek munkában és mennyi tb.járulékot fizettek be az államnak.Most ezek az emberek úgy érzik hogy teljesen feleslegesen dolgoztak több mint 40 évet és fizették az
államnak a társadalombiztosítást! Ez a kormány nem a rendesen dolgozó és tb-t fizető emberek kormánya, mert ha ők megbetegednek és nem tudnak tovább munkába állni, dolgozni, és már nem tudnak tb.járulékot fizetni, akkor ez a kormány az út szélén hagyja őket, arra törekszik , hogy minél előbb tűnjenek el a rendszerből , haljanak éhen!A kormány szociális érzékenysége a nullával egyenlő, és ez nem egy nagy dicsőség!, és eredmény!Talán még a Holdról is látszik ez az igazságtalan joggyakorlat, amit Orbán Viktor vezetett be 2012-ben!
Nessy
@Philip Marlowe: Valóban önnek széles körű ismerete van mindenről! Többel közt a jelen valóságáról is! Legyen a hite szerint! Azért majd ne nagyon lepődjön meg, ha néha találkozik vele!
kulabombaafityiszre
Minden ide okoskodva hozzászóló fideszes trollnak kívánok minél hamarabb,rokkantsági ellátást.
Mert megérdemelnétek.
csak úgy....
@Philip Marlowe: gyerek,te annyira buta vagy,hogy a fideszék után éhen fogsz halni!
Nyírfa
Már bocsánatot kérek, de, ha 47 ezerből is meg lehet élni, akkor az 58 ezerre nem lehet panasz.
Na jó, azért van egy kérdésem: mit csinálnak a hazai szakszervezetek?
Ja, és még egy: miért is nem politizál az ellenzék ott és úgy, ahol és ahogyan az érdekérvényesítés igényelné?

Újra és újra megdöbbenek, milyen alulfejlett a magyar társadalom.
csak úgy....
@Nyírfa: csak analizálnod kell az itteni shikarikat,teheneket és @Philip Marlowe: okat és rájössz 0rbán nyitjára! - ezek ugyanazok!
csak úgy....
@Nyírfa: mindíg megfeledkezem,hogy Te akkoriban nem érintkeztél ezzel a közeggel, ezért nem is igen lehet összehasonlítási alapod! -tehát bemutatom öket, ök a szervilis kártékonyak!
- mikor egy kormánynak nincs önkritikája és talpnyalókra kényszerül,mert már kritikusai sincsenek, akkor annak a társadalomnak befellegzett !
Nessy
@Philip Marlowe: A leszázalékolás nem volt mindig így! Arról nem beszélve, hogy munkavégzés közben történt a baleset. Csak mostanság a munkavállalót egyre kevesebb védelem illeti meg, a kiherélt Munkatörvénykönyv, és több munkaügyi jogszabály módosítás értelmében! De felesleges energia pocsékolás lenne verébbel sakkozni. Azért az érdekelne, hatvanhárom évesen, fizikai munkára alkalmatlan üzemorvosi véleménnyel milyen állást találna az illető, mint volt mentőtiszt.
surdilloFUJT
Ezt az aljas ,gazember,hazaáruló,tolvaj.maffiakormánynak,csaucseszku sorsát kell követni,DE 1-től-1-ig,mindnek,az ország és az emberek,családok tönkretételéért!!!
jáger laszló
Ez a betegség 1 állapot,nem halálos
Mellette könnyebb fizikai munkát ,még vígan Lehet vállalni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@jéger lacika:Ha fideSSes lett volna akkor a gerinc sérv kizáró ok lenne,mert azoknak még gerincük sincs!A könnyű fizikai munka minden formája pedig a szervilistáknak van fenntartva!Netán esetleg érdekelt vagy ez ügyben is?Olyan jó,hogy magácska is kicsit hibácska!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.