Nieberl Ferenc 45 évig dolgozott az egészségügyben, ebből 43 évig az országos mentőszolgálatnál, diplomás mentő szakápolója volt.

Nyílt levelet írt Orbánnak a mentős: havi 58 ezer forintot kap a leszázalékolt egészségügyi dolgozó

A férfival, aki egy beteg cipelése közben sérült meg úgy, hogy többé nem dolgozhat a szakmájában, az RTL Híradója készített riportot.

63 évesen gyakorlatilag leszázalékoltak és munkanélküli lettem – így foglalta össze Nieberl azt, hogyan alakult az élete, miután gerincsérvet állapítottak meg nála, és az üzemorvos javasolta a munkaviszonya megszüntetését.

Azóta csak 58 ezer forintot kap rokkantsági ellátásként, és ez addig így is marad, amíg el nem éri a nyugdíjkorhatárt. Emiatt a férfi nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek címezve.

Egyebek mellett azt a kérdést teszi fel ebben a levélben, hogy ennyi pénzből a jelenlegi infláció mellett, hogyan éljen meg.

A Független Egészségügyi Szakszervezet az RTL-nek azt nyilatkozta, hogy az egészségügyi dolgozók hasonló helyzetekben sokszor védtelenek. Az elmúlt években ugyanis a munkavállalók kárára változtak a jogszabályok, egyre nehezebb bebizonyítaniuk, ha a munkájuk miatt szenvedtek egészségkárosodást.

Forrás: HVG, RTL

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Maccska: 63 éves a férfi! 45 év szolgálati viszonya van.
Ha nem érted, simán hülye vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Nyírfa: csak analizálnod kell az itteni shikarikat,teheneket és @Philip Marlowe: okat és rájössz 0rbán nyitjára! - ezek ugyanazok!
csak úgy....
@Nyírfa: mindíg megfeledkezem,hogy Te akkoriban nem érintkeztél ezzel a közeggel, ezért nem is igen lehet összehasonlítási alapod! -tehát bemutatom öket, ök a szervilis kártékonyak!
- mikor egy kormánynak nincs önkritikája és talpnyalókra kényszerül,mert már kritikusai sincsenek, akkor annak a társadalomnak befellegzett !
Nessy
@Philip Marlowe: A leszázalékolás nem volt mindig így! Arról nem beszélve, hogy munkavégzés közben történt a baleset. Csak mostanság a munkavállalót egyre kevesebb védelem illeti meg, a kiherélt Munkatörvénykönyv, és több munkaügyi jogszabály módosítás értelmében! De felesleges energia pocsékolás lenne verébbel sakkozni. Azért az érdekelne, hatvanhárom évesen, fizikai munkára alkalmatlan üzemorvosi véleménnyel milyen állást találna az illető, mint volt mentőtiszt.
surdilloFUJT
Ezt az aljas ,gazember,hazaáruló,tolvaj.maffiakormánynak,csaucseszku sorsát kell követni,DE 1-től-1-ig,mindnek,az ország és az emberek,családok tönkretételéért!!!
jáger laszló
Ez a betegség 1 állapot,nem halálos
Mellette könnyebb fizikai munkát ,még vígan Lehet vállalni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@jéger lacika:Ha fideSSes lett volna akkor a gerinc sérv kizáró ok lenne,mert azoknak még gerincük sincs!A könnyű fizikai munka minden formája pedig a szervilistáknak van fenntartva!Netán esetleg érdekelt vagy ez ügyben is?Olyan jó,hogy magácska is kicsit hibácska!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.