A jogszabályoknak megfelelően gyűjtötték a mikroadományokat.

Karácsony szerint apróból jött össze a 99 Mozgalom félmilliárdnyi adománya

Karácsony Gergely. Kép: MTI/Balogh Zoltán

Készpénzes mikroadományokból jött össze Karácsony Gergely és az őt az előválasztáson támogató 99 Mozgalom szerint az a számlájukra befizetett 506 millió forint, melyről az ellenzék külföldi kampánytámogatásait vizsgáló titkosszolgálati jelentés írt – írja a hvg.hu.

A Rogán Antal alá rendelt Nemzeti Információs Központ jelentése azt írta – konkrét dátumokkal –, hogy Perjés Gábor, mint a mozgalom bankszámlájára egyedüliként pénzt befizető személy, 2021. augusztus 30 és 2022. szeptember 15 között összesen 19 tranzakcióval forintban és valutában – utóbbiból 917 695 euró és 3900 angol font – összesen 506,066 millió forint befizetést teljesített.

Perjés, a II. kerületi önkormányzat párbeszédes képviselője, illetve az egyesületi formában működő mozgalom vezető tisztségviselője nyilatkozott a hvg.hu-nak így a pénzről:

A bankkártyás és átutalással történő adománygyűjtés mellett a 350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 10. §-a szerint, zárt adománygyűjtő láda útján is gyűjtött folyamatosan mikroadományokat. A zárt adománygyűjtő láda rendszeres felnyitását követően annak tartalmát a jogszabályi követelményekkel összhangban az egyesület ügyvezetője fizette be az egyesület bankszámlájára.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán hasonlóan kommentálta a jelentést. A főpolgármester így fogalmazott:

Az Egyesület a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat. Ezeket az adományokat az egyesület ügyvezetője fizette be az egyesület bankszámlájára a jogszabályi követelményekkel összhangban.

Arra sem Karácsony, sem Perjés nem tért ki, hogy miért valutában érkeztek az adományok. Ebben az időszakban egyébként meredeken emelkedett mind a font, mind az euró árfolyama – utóbbi 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között több mint 70 forinttasl lett drágább.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Mutyigeri efftárs, bizony, meghazudja nekünk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bástya Béla Elvtárs
Igen, Geri! 10 millió ember adott neked fejenként 500 Forintot. Sőt! A határon túli magyarok is! Utóbbival már el sem tudsz számolni!
Istenakinincsen
@Pegero: tegnap, 20:49 Nem vágyom ilyesmire. Inkább küldd el azt a képet amitől megnyugszom...
Bástya Béla Elvtárs
@m73: Tudsz kulturáltan kommunikálni? Ha nem, akkor ne szólíts meg!
CsipkeRózsa
@Bástya Béla Elvtárs: Te már öt milliárd Ft-ot szedsz össze, hozzászólásod szerint.
Bástya Béla Elvtárs
@CsipkeRózsa: Gondolok a jövőre! Meg hát én nem kispályás vagyok! Szóval, jövőre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.