Az ukrajnai háború miatt nem jár a védőital. A klímákat ugyanezért tették használhatatlanná, de még télen.

Sem klíma, sem szódagép nem jár a Volán sofőrjeinek – frissítve a cég válaszával

Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet / Facebook

A nyári időszakban, több évtizeden át a Volán minden telephelyen biztosította a munkavállalók számára, a hűtött szódavizet. Ez most megváltozott és több telephelyről eltűntek a szódagépek

– írja Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke egy Facebook-posztban. Dobi egy telephelyvezető leveléről is feltöltött egy képet, melyben azt áll:

Tavalyi évben aa háborús vészhelyzeti intézkedés keretén belül a kormány törölte a védőital juttatásra vonatkozó egészségügyi rendeletrészt is.

Az elnök emiatt egy két órás figyelmeztető sztrájk lehetőségét is felvetette.

A Mérce telefonon elérte a szakszervezeti vezetőt, aki megerősítette a bejegyzésben foglaltakat, az intézkedéseket pedig „tragikomikusnak” nevezte. Dobi szerint egy egyszerű technológiáról van szó, ami csapvízből állít elő szódát, és ez évtizedek óta működött, így elmondása szerint érthetetlen, hogy miért kellett pont azt leállítani, és mi köze van ehhez a háborúnak.

A szélvédő mögött 40-50 fokra is felszökik a hőmérséklet, és akkor üljenek a sofőrök ott, hűtött víz és klíma nélkül

– közölte Dobi, utalva rá, hogy a klímaberendezéseket még télen használhatatlanná tették a legtöbb helyen, szintén a spórolás végett.

Dobi azt mondta a lapnak, kész elmenni akár a szakminisztériumig is, hogy jelezze az áldatlan munkahelyi állapotokat.

A Volánbusz Zrt.-t reakciója

A MÁV–Volán csoport minden munkavállalója számára biztosított a védőital. Ahol ballonos vagy szódagéppel készített szénsavas víz nem áll rendelkezésre, ott a helyi vezetők igényelhetnek palackos vizet, erről az illetékes munkatársak a biztonság kedvéért most újabb tájékoztatást is kapnak.

A Volánbusz autóbusz-vezetői és egyéb fizikai munkakörben foglalkoztatott munkavállalói június 15. és augusztus 15. között – a hűtött víz vagy szódavíz mellett – két liter legalább 40% citromlétartalmú, a hűsítő ital ízesítésére alkalmas folyadékra is jogosultak.

A raktárkészletek fel vannak töltve, a busztársaságnál pl. 0,5 literes kiszerelésű ásványvízből jelenleg több mint 57 ezer palack áll rendelkezésre.

Védőital nélkül sehol egyetlen volánbuszos kolléga sem maradhat

- olvasható a közleményben.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nos...ne vegyék fel a munkát...több esáélyük lenne mint a tanároknak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edebácsi
Lassan már elkoptatottá válik, de egy újabb adalék a "Háborús vészhelyzet" fenntartásának sunyi hamisságához.
Ditrich
@izéke: No többek közt az ilyenek miatt hiány szakma a postai kézbesítő! No meg azért a vicces felfogásért hogy elég minimálbér a kézbesítőnek a többit majd a hálás lakosság hozzáteszi borravalóban! Viszont a vagy kapott vagy nem kapott jattot be kell vallani a nav nak hogy a dolog ,,korrekt,,legyen!
Ditrich
Nem érdekes hogy ez a szarrágó banda sosem magán kezdi a spórolást? Kiváncsi lennék milyen pofát vágnának ha 40 fokos fülkében nekik kéne klíma nélküli buszt vezetni!
Nessy
A spórolást nem a több százezres, kevésbé lényeges dolgokon kezdik az állami vállalatok, intézmények, hanem a pár ezer forintos kiadásokon, amelyek a dolgozók szempontjából lényegesek lennének.
balos
@Ditrich: Ezen jót röhögtem!Azokon mikor lehet számonkérni,hogy gecik,mikor a béremelést mindig magukon és " családjukon" kezdik,de a bahajtását a pénznek mindig a "jobbágyokon" verik le,már ezeregyszáz éve!Ez a turulbasznádi "nyilasok" öröksége is!
Revans
@durbincs: Egy bunkó aranyeresre tolt illiberális köcsög tudtad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.