Jakab Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be a múlt héten, hogy a Nép Pártján mozgalom párttá alakul, és jövőre indulni fognak az EP-választáson és az önkormányzati választáson is.

Vagy a Fidesz pártján állsz, vagy a nép pártján – Jakab Péter szívesen lenne miniszterelnök-jelölt, és a parizerről is megszólalt
Kép: Jakab Péter/Facebook

A politikus most az RTL-nek adott interjújában elárulta: javarészt új emberekkel építik a mozgalmat, mert azt látják, hogy a régi ellenzék mintha elaludt volna és letette a fegyvert.

Finoman szólva is elfáradtak és elfásultak a 13 évnyi küzdelemben az Orbán-rendszer ellen. Úgy látom, hogy a jelenlegi ellenzék tagjai sokkal inkább egymással küzdenek. A választási vereség óta azon megy a vita, hogy ki az igazi jobboldali, ki az igazi baloldali, ki az igazi zöld

- mondta, hozzátéve, hogy a Nép Pártján Mozgalom igazságos Magyarországot akar az embereknek, és új, innovatív politikát.

Vagy a Fidesz pártján állsz, vagy a nép pártján. A nagy ideológiai különbségeket majd később, a boldog békeidőkben megvitatjuk, de amíg Orbán rendszerével kell küzdenünk, össze kell fogni. Aki erre nem képes, az ki fog hullani a rendszerből. Az emberek jelentős hányada elvárja ezt a megújulást. Amikor én ezer képviselőjelöltről beszélek, akkor nagyrészt olyanokról van szó, akik eddig nem foglalkoztak politikával, viszont hiteles alternatívát keresnek. És arra jutnak, hogy ha a régi ellenzék nem lép, nem képes küzdeni a rezsimmel szemben, akkor majd ők maguk megteszik

- fogalmazott.

Az RTL feltette azt a kérdést is Jakab Péternek, hogy a jövőben hogyan tervezi kezelni, hogy folyamatosan célkeresztben van? Majd példaként azt említették, hogy sok embernek a parizer jut eszébe Jakab Péter nevéről.

Jellemzően azoknak jut eszébe a parizer Jakab Péterről, akik egyébként sem szavaztak volna Jakab Péterre. Ők a Fidesz mantráját szokták olvasgatni. Egyébként most már jobbikos politikusok is köztük vannak, ami jelzi, hogy a Jobbik milyen irányban képzeli el a jövőjét. Nem a nép pártján állnak, hanem a Fidesz pártján. A karaktergyilkosság egyetlen ellenszere, ha a politikus járja az országot, ott van az emberek között, akik megismerik őt. Onnantól mondhatnak rám bármit, a választó tudni fogja, hogy a Peti itt evett a mi asztalunknál, itt ivott nálunk, itt tartott nálunk fórumot, kezet fogtam vele, megöleltem, én a Petit ismerem, ő nem Soros embere, ő nem Gyurcsány embere, nem az ufók embere, ő Jakab Péter, aki a nép pártján áll, ő a mi emberünk

- fogalmazott Jakab Péter.

A politikus beszélt arról is, hogy nem ugrik el semmilyen feladatot elől, amivel a választók megtalálják és megbízzák, így ha úgy adódna, lenne miniszterelnök-jelölt 2026-ban. Ugyanakkor hozzátette, még sokat kell dolgozni a választók bizalmáért.

Megjegyezte, ha a nép úgy dönt, hogy nincs szüksége rá, akkor visszamegy tanítani. "Mostanában úgy hallom, hogy elég kevés tanár van. Én ott sem fogom feladni" – mondta.

Forrás: ATV

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Mi a faszt akar még ez a kis buznyák? Miniszterelnök lenni? Beszarok,azt a nyikhaj pártját sem
tudta vezetni nem még egy országot.A kis köcsög.
jancsipapa
Visszamegy tanítani .Mit ártottak ennek a gyerekek?...
Revans
@durbincs:Maga is csak 1 söpredék GECI!:))
Revans
@durbincs:Jól érzi magát a pályaudvar patkány simogatójában?
Rohadék rágcsáló!:))
vacsi
Ha ez a Jakab a nép, akkor a Fidesz pártján állok...
Csizmás Kond
...ilyen pofák akarnának kormányozni...megáll a zész
ómió
Parizer efftárs! Te melyik "nép" pártján állva hírdetted az "igét" tavaly Böszme gazdád ágyából óbégatva!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.