Orbán Viktor ezúttal rendhagyó módon Brüsszelből adott interjút a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának. Szabadságharc volt, nem lázadás – mondta a csütörtöki uniós csúcs vitáiról Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök szerint azonban az igazán éles viták majd csak péntek délelőtt jönnek Brüsszelben.

Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádiónak adott interjú elején közölte, éjszaka migrációs háború zajlott a teremben. A költségvetést ma délelőtt veszik elő – tette hozzá.

Orbán Viktor nagyon kiakadt Brüsszelben: "Abszurd! Kinyílik a bicska a kezében majdnem minden uniós tagállam vezetőjének"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), mielőtt interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása idején 2023. június 30-án. Jobbra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mindenki a költségvetési vitára készül, mert amikor elfogadták a hétéves költségvetést, akkor úgy állapodtak meg a felek, hogy nem lesz módosítás.

A Bizottság arra a kérte a tagállamokat, hogy eurómilliárdokat fizessenek be a tagállamok, de nem tudjuk, hogy az eddig Ukrajnának adott 70 milliárd euró mire ment el -

hívta fel a figyelmet a kormányfő. A második elem, hogy az újraindítási alapra felvett hitelek kamatai megnőttek, és erre is 18-19 milliárd eurót kért a Bizottság, miközben ebből a pénzből mi egy centet sem kaptunk – tette hozzá. Orbán felhívta a figyelmet, hogy mindezek mellett még fizetésemelést is kért magának az uniós testület, miközben Magyarországon eltörölnék a rezsicsökkentést.

Ki felel azért, hogy mostanra csőd közelébe sodorták az Uniót?

- tette fel a kérdést Orbán.

Orbán szerint ez egy zűrös pénzügyi csomag

Ezen felül az Covid után helyreállítási pénzekre felvett hitel kamatai megnőttek, miközben Magyarország és Lengyelország egy fillért sem kapott ezekből a pénzekből.

Van még egy nagyobb összeg, melyet a migránsok Európába utazását segítené. Eközben a saját fizetésüket is igyekeznek megemelni.

Úgy, ahogy van az egész oly mértékben abszurd, hogy majdnem minden uniós tagállam vezetőjének kinyílik a bicska a kezében

– vélekedett Orbán.

Orbán Viktor: Mi ezt nem fogadjuk el!

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani helyzetben minden tagállami vezető a saját polgárainak a megsegítését tartja fontosnak. Persze valaki nem olyan nyersen fogalmaz, mint mi, de összességében semmi esély nincs arra, hogy a Bizottság mostani javaslatát elfogadják – tette hozzá. Mi nem fogadjuk el, hogy a bürokraták fizetését megemeljék, valamint hogy Ukrajna újabb 50 milliárdos támogatást kapjon.

Forrás: Origo, 24.hu, Portfolio

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Kinyílt a bicskád? Akkor szúrd tökön magad! Hazug tolvaj szemétláda...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Nem tudom, hogy a magyaroknak mikor nyilik ki a bicska a zsebében, miközben szemétdombot csinálsz az országból- kinai elvtársi szemétdombot-és gyarmatot. T
bence
Mások elszámoltatása helyett magadat számoltatnád el végre !
szegfue
Valahogy a pocakjához képest mintha rövidülnének a kezei... ugyhogy csak ne nagyon hadonásszon bicskával a kezében, mert véletlenül kipukkad a "kisgömböc".
kereső
@Horizont: 11:38 Ez az erkölcs nélküli emberi selejt, már az ukránok zsebében is turkál?
namihami
"" Kinyílik a bicska a kezében majdnem minden uniós tagállam vezetőjének""
Látta?!?!?! Vagy ismét csupán az orbáni fantázia?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.