Orbán Viktor ezúttal rendhagyó módon Brüsszelből adott interjút a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának. Szabadságharc volt, nem lázadás – mondta a csütörtöki uniós csúcs vitáiról Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök szerint azonban az igazán éles viták majd csak péntek délelőtt jönnek Brüsszelben.

Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádiónak adott interjú elején közölte, éjszaka migrációs háború zajlott a teremben. A költségvetést ma délelőtt veszik elő – tette hozzá.

Orbán Viktor nagyon kiakadt Brüsszelben: "Abszurd! Kinyílik a bicska a kezében majdnem minden uniós tagállam vezetőjének"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), mielőtt interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása idején 2023. június 30-án. Jobbra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mindenki a költségvetési vitára készül, mert amikor elfogadták a hétéves költségvetést, akkor úgy állapodtak meg a felek, hogy nem lesz módosítás.

A Bizottság arra a kérte a tagállamokat, hogy eurómilliárdokat fizessenek be a tagállamok, de nem tudjuk, hogy az eddig Ukrajnának adott 70 milliárd euró mire ment el -

hívta fel a figyelmet a kormányfő. A második elem, hogy az újraindítási alapra felvett hitelek kamatai megnőttek, és erre is 18-19 milliárd eurót kért a Bizottság, miközben ebből a pénzből mi egy centet sem kaptunk – tette hozzá. Orbán felhívta a figyelmet, hogy mindezek mellett még fizetésemelést is kért magának az uniós testület, miközben Magyarországon eltörölnék a rezsicsökkentést.

Ki felel azért, hogy mostanra csőd közelébe sodorták az Uniót?

- tette fel a kérdést Orbán.

Orbán szerint ez egy zűrös pénzügyi csomag

Ezen felül az Covid után helyreállítási pénzekre felvett hitel kamatai megnőttek, miközben Magyarország és Lengyelország egy fillért sem kapott ezekből a pénzekből.

Van még egy nagyobb összeg, melyet a migránsok Európába utazását segítené. Eközben a saját fizetésüket is igyekeznek megemelni.

Úgy, ahogy van az egész oly mértékben abszurd, hogy majdnem minden uniós tagállam vezetőjének kinyílik a bicska a kezében

– vélekedett Orbán.

Orbán Viktor: Mi ezt nem fogadjuk el!

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani helyzetben minden tagállami vezető a saját polgárainak a megsegítését tartja fontosnak. Persze valaki nem olyan nyersen fogalmaz, mint mi, de összességében semmi esély nincs arra, hogy a Bizottság mostani javaslatát elfogadják – tette hozzá. Mi nem fogadjuk el, hogy a bürokraták fizetését megemeljék, valamint hogy Ukrajna újabb 50 milliárdos támogatást kapjon.

Forrás: Origo, 24.hu, Portfolio

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Kinyílt a bicskád? Akkor szúrd tökön magad! Hazug tolvaj szemétláda...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Kinyílt a bicskád? Akkor szúrd tökön magad! Hazug tolvaj szemétláda...
Giovanni Alba
@Qqberci: ma, 08:30
Pontosan azt hazudja rá (copyright by ómió) az unióra, amit itthon csinál/csinált. A költségvetést folyamatosan módosítja, toldozgatja, foldozgatja, miközben nem tudni (nem tudja a köznép) hová tűnt a pénz. Újabb sarcok megfizetésére kényszeríti a népet, miközben a csókosoknak tovább osztogat, a képviselők illetményét jelentősen megemelte.
Ki felel azért, hogy a csőd szélére lavírozta az országot a nagy szabadságharcával? Ki a felelős ha rendeleti kormányzás van? Nem olyan rég még az egyszemélyi felelősségét hangoztatta, aztán gyorsan el is feledkezett róla.
izéke
Viktor baszod,ott nem cigányok vannak akik mindig bicskáznának, a világnak azon a reszén késsel villával esznek nem bicskával szalonnáznak
Peller Anikó
@CenzóruMacska: A kurbincs féle hasmenés például nem bassza az érzékeny csőrödet?
izéke
@KisTehen: ott az európai vezetőkről mondta gazdád vakegér,olvass és értelmezz! Ide se ártana már egy olyan igazi 56os felkelés mert amíg itt nem fog vér folyni,semmi nem fog változni
csak úgy....
0rbán egy hazudós elmebeteg,aki ezt nem veszi észre az szintén zenész..
tothjani
Elég volt, hogy a beteg embereket, a súlyos sérülteket ellátás helyett ide-oda küldözgessék az országban. Elég volt az elszegényedésből, hogy az emberek milliószám nem tudják hó végén kifizetni a számláikat. Elég volt abból, hogy a kormány nem veszi ember számba az időseket, a betegeket, a diákokat, a rászorulókat. Elég volt a kíméletlenségből, az érzéketlenségből, elég volt abból, hogy egyre nehezebb megélni, miközben egyre többet dolgoznak az emberek. "
"Igen, kedves barátaim, mert a hazugságnak ára van. Ára van, mert akik ismerték az igazságot, ismerték a bajt, akik tehettek volna, hogy időben orvosolják a saját maguk által elkövetett hibákat, felelős kormányzás és cselekvés helyett hazudoztak, hamisítottak és csaltak, csak ki ne derüljön, milyen állapotba sodorták az országot. A baj pedig nőttön-nőtt, s ma már lehetetlen tovább takargatni, s most fizetni kell. "
2007. szeptember 18. Orbán Viktor
szaboria1
Sajnos megint hazudozással kezdte a napot. Az EU nyilatkozata mást mond mint amit született Orsós "Orbán" Viktor.
Giovanni Alba
@tothjani: ma, 09:36
Azt hinné az ember, hogy egy felelős politikus festett kórképet/korképet, pedig igazi váteszként a jövőbe látott, 16 évvel előre.
A másik olvasat szomorúbb, azt jelentené, hogy bármilyen változás történik a csúcson, lent minden változatlan.
Durvább, cinikusabb megfogalmazásban: Hiába cserélgetjük a madamot ha a dolgozók ugyanazok.
balos
@KisTehen: Oszt nedveske kik verték le az ellenforradalmatokat?A muszka kitartóid!Szóval nyomi nyomd tovább a nemzethy seggbe a nyelved ezerrel,és a haza sötétbe merül!
kulabombaafityiszre
Dagadt cigány,te bicskával jársz brüsszelbe tárgyalni?
Micsoda cigány,tolvaj tempó.
jáger laszló
O1G-nek kinyílt a bicska a zsebében Brüsszelben
Mi lesz most!!??
Szerintem semmi!!
Továbbra is migránsozunk Brüsszelezünk, Gyurcsányozunk!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Szállitsák végre Grázba ezt az elmebeteg zsiros mangalicát,,,
gina
Ne beszélj mások helyett te szemét putris,,,
kereső
Ez az "abszurd" orbán. Migránsozol B+- ki vagy akadva, mert 1200 ellenőrzött!!! menekültet kellene befogadnunk? Hány aljadéknak adtál letelepedési kötvényért - a magyaroknak kamatos hitel!!-rogánnak és neked 22 milliárd a zsebbe.
És akkor még itt van ez is:hvg.hu/kkv/20230629_Fudan_alapitvany_eltunes_Tompos_Momentum
kereső
Nem tudom, hogy a magyaroknak mikor nyilik ki a bicska a zsebében, miközben szemétdombot csinálsz az országból- kinai elvtársi szemétdombot-és gyarmatot. T
bence
Mások elszámoltatása helyett magadat számoltatnád el végre !
szegfue
Valahogy a pocakjához képest mintha rövidülnének a kezei... ugyhogy csak ne nagyon hadonásszon bicskával a kezében, mert véletlenül kipukkad a "kisgömböc".
kereső
@Horizont: 11:38 Ez az erkölcs nélküli emberi selejt, már az ukránok zsebében is turkál?
namihami
"" Kinyílik a bicska a kezében majdnem minden uniós tagállam vezetőjének""
Látta?!?!?! Vagy ismét csupán az orbáni fantázia?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.