Az LMP-s Kanász-Nagy Máté az Országgyűlés hétfői ülésén azzal vádolta a kormányt, hogy "akkumulátorgyarmattá" akarja tenni Magyarországot.

Orbán: "Lehet, hogy több akkummulátorgyár lesz, mint LMP-párttag"
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Szijjártó Péter külgazdasági és a külügyminisztert "akkumulátorügyi fürkészként" és "portyázóként" jellemezte, aki kéthetente hoz haza újabb beruházást Kínából, és egyfajta "fordított konkvisztádorként", saját hazáját gyarmatosítja.

Azt kérdezte: hol tervez még a kormány akkumulátorgyárakat, jelenleg hány ilyen gyár van, és meddig folytatódnak ezek a beruházások. Mindenkinek a kertje végébe akkumulátorgyár vagy "méreglerakat" épül? – kérdezte.

"Lehet, hogy több akkummulátorgyár lesz, mint LMP-párttag"

- kommentálta az elhangzottakat Orbán Viktor miniszterelnök, aki Szijjártó Péter tevékenységére utalva hozzátette: Magyarországon egy "egycsatornás, külföldi beruházásokat kezelő kormányzati rendszer működik".

A kormányfő rámutatott: ha a magyar gazdaság nem tud exportra termelni, akkor a mai életszínvonal körülbelül a felére esne vissza. A kormány azért dolgozik, hogy mindenfajta embernek legyen munkahely Magyarországon, a kétkezi munkásnak, a mérnöknek, a vállalatvezetőnek, és a kutatóknak is – hangsúlyozta. Ezért – folytatta – mindenfajta beruházást és szolgáltatási központot próbálnak Magyarországra hozni. Ezt helyes és jó politikának nevezte, az LPM-s képviselő által elmondottakat viszont zavarosnak, ködösnek, érthetetlennek és lefordíthatatlannak minősítette, hangsúlyozva, hogy "minden magyar embernek fölkopik az álla", ha megpróbál ilyen "hagymázas terveket, valamifajta technológia nélküli zöld változást véghezvinni".

Nem akarjuk föladni magyar emberek 30 évnyi munkáját néhány zűrös, zöld, ködös elképzelés érdekében, amely nem támogatja a technológiaváltást

- jelentette ki.

Kanász-Nagy Máté úgy reagált: ezek szerint nem csak a lakosság, hanem a miniszterelnök sem tudja, hol épülnek Magyarországon akkumulátorgyárak, ami megmutatja az ország kiszolgáltatottságát.

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta: a külügyminiszter szívesen tájékoztat arról, hogy hol, milyen tárgyalásokat folytatnak. Leszögezte: Magyarországon nem jöhet létre beruházás állami engedélyek nélkül.

Rámutatott: annak a kínai gyártónak, amely ellen a magát zöld pártként definiáló LMP tüntet, a német zöld miniszter nyitotta meg a gyárát Türingiában. Egyeztetést javaslok! – jegyezte meg.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Orbán nagyon szellemesnek gondolhatta magát a válaszaiban, pedig csak cinizmus és középkori sötétség van bennük. Milyen népség ez a magyar, hogy ennyire hagyja magát megalázni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
0rbán a savas bácsi..., @Shikari: a hüséges,kuka nyalókája!
Nyírfa
Orbán nagyon szellemesnek gondolhatta magát a válaszaiban, pedig csak cinizmus és középkori sötétség van bennük. Milyen népség ez a magyar, hogy ennyire hagyja magát megalázni?
csak úgy....
@Shikari: tibim,ne erölködj mert memacsskásodsz!
Sakk Matt
Vicceskedik a dagi, a birka híveknek pedig ez elég az erekcióhoz/nedvesedéshez. Igaz, közben a legtöbbjük szarul keres, egyre rosszabbul él, de legalább a gyerekét nem műtik át a migránsok...
jáger laszló
Remélem nem lesz igaza a a Viktornak és L marad ez a nagy győzelem!!!
Ráférne még 1-2 vereség,hogy +jöjjön az esze!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Drága doktorminiszterelnökúr (úr ?) vigyázzon, mert ez a permanens ellenzék gyűlölet megárt a pszichéjének!
drrotf
Én az akkumulátorgyárakat telepítőket családjukkal együtt arra kötelezném, hogy ott ,azokon a helyeken kell életük végéig élni ahová ezeket a gyárakat telepítették , és nem engedném hogy ezeket az "élhető " lakhelyeket akár egy percre is elhagyják.Élvezzék csak az döntést meghozók döntésük következményét. Amennyiben az aksi gyárak nem környezet szennyezők akkor nem történt semmi, mert az urak egészséges környezetben élik az életüket, ha meg a környezetet károsítják ezek a gyárak, akkor viseljék döntésük következményét!Ez így lenne igazságos és meggyőző!
namihami
Elempés ügyben kérdéses a Kmalac véleménye, de a kádéenpé létszáma alapján biztos, hogy igaza van! Országos gyűlés esetén is az utcáról kell embereket berángatniuk ahhoz, hogy összejöjjön tíz ""tag""!
Clavigo
Hogy csodálkozna ez a falhuggyozó furkó ,,ha valaki lenyomna neki kibaszott nagy " parasztlengőt "... A plafonig fröccsenne a szar a fejéből...
jáger laszló
Az LMP összeszedte minden erejét és sikerült a megfelelő létszámit produkálni legutóbb is!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Miért nem Felcsútra telepítenek, akár tízet is??
simmering73
"Amióta OV nem tud Merkel asszony szoknyájába kapaszkodni, illetve még nagy cimborája, Trump is megbukott, azóta hazánk nemzetközi megítélése a béka segge alá került, hiszen mostanra már kiismerték OV-t. Persze remek kapcsolatokat építettünk ki, mondjuk Türkmenisztánnal, Katarral, Ruandával és persze Kínával, stb. Az, hogy a külügyminiszterünk miért repked összevissza leginkább fejletlen, illetve diktatórikus berendezkedésű országokba, az kiderült a Covid járvány alatti vakcina- és lélegeztetőgép bizniszekből. Az ő feladata megfelelő partnereket találni olyan, leginkább kamu üzletekhez, aminek révén nagy összegeket lehet kijátszani a költségvetésből, hogy mindenféle számlákra és zsebekbe kerüljön, illetve feltehetően Putyinnak is dolgozik közben, hiszen relatíve gyakran kell raportra mennie Moszkvába. Úgy tűnik Szijjártó egyfajta összekötő OV és Putyin között. Ő valójában csak ezekre a feladatokra alkalmas, mert amúgy nulla diplomáciai érzéke van, vagyis teljesen alkalmatlan a külügyminiszteri pozíció betöltésére. Ezen kívül aktívan közreműködik abban, hogy növelje Kína gazdasági befolyását Magyarországon."
kolozsvaros.com/2023/07/03/a-fideszes-agytroszt-ii-kulpolitikai-amokfutas/
Eladott Ország
@Őrnagy: @ómió: Össze sem hasonlítható a példaként hozott német akkugyár a tervezett gigantikus magyarral. A debreceni gyár 100 gigawattóra éves termelési kapacitással rendelkezik majd. Viszonyításképpen az 1,8 milliárd eurós türinigiai gyár kapacitása 14 gigawattóra. Szerintem kitűzhetnénk, hogy Magyarország legyen az európai szemétfeldolgozó nagyhatalom. Idehoznák egész Európából a szemetet, és mi szétválogatnánk és hasznosítanánk, a maradékot erőművekben elégetnénk. Lenne munka minden magyarnak, sőt, még nyolc általános sem kellene hozzá. Négy elemi után mehetne mindenki szemétfeldolgozni, és nem kéne izgulni, hogy lesz-e munka, mert a szemét tuti, hogy nem fog elfogyni. Most sincs víz, a Tócóba csatornázzák majd a Tiszát. A Tócó patak pedig pont a CATL mellett csordogál el. Civaqua-program néven fut. Orbán = Rákosi Autóipar es Akkumulátor országa = Vas és Acél országa . Különbéeget nem látok, energia és nyersanyag nélkül.
gina
Ha látom azt az elmebeteg pofáját hánynom kell, és ezt a szemetet érdekli a nép jóléte,, aljas cigány, mást az ilyen alja embertöl nem is várhatunk, de nagyon szorul a hurok, nagy sz@rban van, most kapja vissza a sok lopás eredmémyét, csak a baj megint a nép szenved miattuk,
Macskaszem
@KisTehen: Te ökör, a zöld átálásnak csak a mérgező vegyianyag szemetje jut nekünk, mert elektromos autóra nem telik az akkugyári netto 200 ezerből. Vágod barom?
szaboria1
Itt látszik meg nem kapott kiskorában igazi nevelést csak az apja verte de azzal is csak ártott.
rücsü41
Azt nem mondta OV hogy ezek az akkumulátor gyárak majd Felcsúttól elérnek majd Bicskéig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.