Miközben óriási bajban vannak a magyar nyugdíjasok és lehet, hogy elfelejthetik a rendkívüli emelést és az őszi korrekció is veszélyben van, Rétvári Bence vasárnap ünnepelte magukat és közölte, hogy "a kormány a háborús időkben is megvédi a nyugdíjasok biztonságát". Hogy mégis hogyan, az nem egészen világos, hiszen biztosan nem lesz évközi, nyári rendkívüli nyugdíjemelés (mint volt 2021. júniusban és 2022. júliusban), és egyáltalán nem biztos az sem, hogy novemberben sor kerül nyugdíjemelési korrekcióra.

A kormány háborús időkben is megvédi a nyugdíjakat és a nyugdíjasok biztonságát; ezt garantálja a most elfogadott 2024-es költségvetés

- mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban az MTI beszámolója szerint.

Az Orbán-kormány ünnepli magát, miközben épp megpecsételődött a magyar nyugdíjasok sorsa

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az Országos Polgárőr Szövetség és a Lakitelek Népfőiskola szervezésében megrendezett XXVIII. országos polgárőr napon Lakiteleken a Hungarikum Ligetben 2023. július 8-án. Fotó: MTI/Bús Csaba

Rétvári Bence közölte: az ukrajnai háború, az elhibázott szankciók, az infláció, az áremelkedések a nyugdíjasokat veszélyeztetik leginkább.

"Mi azonban ebben az időszakban nem elveszünk a nyugdíjasoktól, mint ahogy azt a baloldali kormányok tették, hanem igyekszünk még többet adni" – fogalmazott.

A kormány jövőre is biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést, az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, valamint megvédi a nyugdíjasok számára különösen fontos rezsicsökkentett árakat is – olvasható a bejegyzésben.

Veszélyben lehet a novemberi nyugdíjkorrekció is

Veszélyben lehet a novemberi nyugdíjkorrekció is, legalábbis Farkas András szerint van rá esély, hogy az első nyolc hónap átlagos inflációja 15 százaléknál nem lesz magasabb – így a januári emelés lefedte az egész éves inflációt. Mint kifejtette: az éves összesített nyugdíjemelés már tavaly sem haladta meg a nyugdíjasinfláció szintjét.

Szinte biztosan nem lesz évközi, nyári rendkívüli nyugdíjemelés (mint volt 2021. júniusban és 2022. júliusban), és egyáltalán nem biztos az sem, hogy novemberben sor kerül nyugdíjemelési korrekcióra

- írta a Portfolión megjelent cikkében Farkas András nyugdíjszakértő. Ugyanis, mint kifejtette, az éves becsült inflációnak a január-augusztus közötti nyolc hónap tényadatai alapján szeptemberben a kormányzat által számítandó mértéke lehet, hogy nem lesz magasabb 15%-nál éves átlagban – ebben az esetben az éves inflációt lefedte a januári 15%-os nyugdíjemelés, így nem lesz pótlólagos korrekció.

Eközben, mint emlékeztett, 2023 első hat hónapjában 20 százalék felett volt a fogyasztói árak növekedése, és a nyugdíjas infláció még siralmasabb, hiszen

a januári 27,4%,

a februári 26,9%,

a márciusi 26,7%,

az áprilisi 25,3%,

és a májusi 22,9%

júniusban is 21,2% volt.

Nem is beszélve arról, hogy a nyugdíjasok az emelések és a 13. havi nyugdíj dacára hónapról-hónapra szegényebbnek érzik magukat a brutális infláció tartós árnyékában, hiszen az érzékelt inflációnál jóval kisebb mértékben emelt nyugdíjból nagyobb arányban kell költeni az élelmiszerekre, amelyek árnövekedése az általános infláció kétszeresét (az első negyedévben a háromszorosát) is eléri

- fogalmazott a szakértő.

Forrás: Portfolio, Pénzcentrum, MTI

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Sajnos én már 1998 óta tudom ,hogy Orbánékban nem lehet megbízni nyugdíj ügyben. Akik már 1998-ban is nyugdíjasok voltak és még élnek azoktól mára már 3.000.000.-ft vettek ki a zsebükből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@m73: Szarkupac bolsija! Oszolj! Ne másra hazudd a tetves bolsiságodat!
ómió
@percsi: Hogy miért nem lett anno megszavazva!? Mert már akkor látszott, hogy a "kasszában hagyott talon jóléti rendszerváltás" c. féktelen osztogatásával (pont, mint most Mutyigeri efftársatok) megindultatok a csőd felé, ami 2008-ra "be is jött"! A nyugdíjlenyulásotok - sokaktól 2 havi - és fizulenyulásotok meg, ami ebből következett, maga volt az efftársi "jóléti rendszerváltás"!
percsi
@ómió: „Hogy miért nem lett anno megszavazva!? ... megindultatok a csőd felé, ami 2008-ra "be is jött"!”

Jó a népmese, csak az a baj, hogy ezek a fidmesék több millió ember életét teszik tönkre!

2002 márciusában (választások előtt) Medgyessy miniszterelnök-jelölt bejelentése:
„a magyar gazdaság jelenlegi teljesítménye mellett kizárólag szándék kérdése, hogy javítunk-e a hárommillió nyugdíjas életén vagy sem. Az Orbán-kormány átlagosan 19 ezer forintot vett el a nyugdíjasoktól, amit mi még az idén visszaadunk. Sőt, ennél többet is teszünk. Ezért döntöttünk úgy, hogy 2003-tól megkezdjük a 13. havi nyugdíj bevezetését.
MSZP-SZDSZ kormány megkezdte választási ígéreteinek teljesítését, 2002 augusztusában egyenlően elosztva visszafizette a nyugdíjasoktól „elvett 50 milliárdot”,
2002. október 31-én benyújtotta az Országgyűlésnek a 13. havi nyugdíj jogintézményét, és meghatározta fokozatos, három év alatt történő bevezetésének menetrendjét.

Akkor már ellenzéki Fidesz és MDF azzal a mondvacsinált ürüggyel, hogy a törvénycsomag egy másik elemének, „A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról” szóló 1993. évi III. törvénynek a megváltoztatása hátrányosan érinti az egyházi tulajdonú szociális intézményeket, mindenáron megpróbálta megakadályozni a törvényjavaslat elfogadását.
2006. évi országgyűlési választás előtt

A Fidesz „tanult” az MSZP-től, és száznyolcvan fokos fordulattal 2007. január 1-től a 14. havi nyugdíj fokozatos bevezetését javasolta. Erre vonatkozóan először 2006. február 13-án nyújtottak be, de ezt ismeretlen okból visszavonták, majd 2006. február 22-én. dr. Áder János, Pokorni Zoltán, Harrach Péter, Varga Mihály, dr. Kövér László és dr. Mátrai Márta jegyezte.
Tehát 2006-ban a választások előtt 14. havi nyugdíjat is a ígért Fidesz.
Ennek ellenére a 2006. évi parlamenti választásokat is elveszítették.
percsi
@ómió: Folyt.
Hogy merte a „csőd” szélén álló országban felelőtlenül ígérni a 13. és 14. havi nyugdíjat?
(Államcsőd Magyarországon (1932, 1941), bízzunk benne, hogy nem fog bekövetkezni! )

2010. évi kétharmados győzelme után a Fidesz-KDNP miért csak 2021-től hozta vissza a 13. havit? És miért nem folyósítja a 14. havi nyugdíjat? Évek óta dübörög a gazdaság!
Az EU euró milliárdjai 2010-től érkezett országunkba, hová lett a pénz, mert mi magyar emberek nem láttunk belőle egy centet sem. Titkosan kezelik a pénzünket!

A tanulság, a pártok választásokat-milliárdokat nyertek a nyugdíjasokból, és az aranytojást tojó nyugdíjasok pedig károsultjai.
percsi
Hová lettek az euró milliárdok? Fidfanok légyszi tájékoztassatok!

Így néz ki a magyar górék Remetén épülő csajozófészke
atlatszo.ro/tamogatasok/remete-bayer-szallo/?fbclid=IwAR38qrGQlyrAfAmQ1BvPYQxGldLp7I5ZIipsg-G8tQLvKUX76AkI-0jfWxA

Miközben háborús vészhelyzet és csődhullám söpör végig Magyarországon!

Az eddig feltárt lopott összegeket a nyugdíjasoktól és a dolgozó néptől vették el!
Eus ügyészséget akar minden igaz magyar!

A górék nem olyan szerencsések, mint K. lali, akinek az anyja több milliárdos ajándékot kapott volna a csengeri örökösnőtől!
fuggetlennemzet.hu/reszletek.php?id=57317
ómió
@percsi: Ó, igen a "szándék"! Az megvolt, de a 2008-as államcsődötöket, amikor fizetésképtelenség okán Böszme efftársadék visítva rohantak az államcsőd elől gigakölcsönért az IMF-hez - és masszív népzsebelés ígérete/betartása mellett azt meg is kapták - valahogy "kifelejtetted"! Utána ezt az államcsőd-veszélyeztette országot, meg pláne a gazdaságát még évekbe tellett "egyenesbe hozni", hogy 13. havit fizethessen! Böszme gazdádék meg azon túl, hogy elloptak egy havit, az új nyugdíjasoknak 2008. jan. 1.-től a nettójukból számíttatták ki a nyugdíjukat, ami további 8,5% (több, mint 1 havi nyugdíj) ellopását jelentette! A brüsszeli "eurómilliárdjaidról" meg mostanság derült ki, hogy a korruptbolsi brüsszeli efftársaitok azt is ellopva kedvenc ukránjaiknak adták! Szóval, a lopott összegeidet az efftársaidnál keresd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.