Miközben óriási bajban vannak a magyar nyugdíjasok és lehet, hogy elfelejthetik a rendkívüli emelést és az őszi korrekció is veszélyben van, Rétvári Bence vasárnap ünnepelte magukat és közölte, hogy "a kormány a háborús időkben is megvédi a nyugdíjasok biztonságát". Hogy mégis hogyan, az nem egészen világos, hiszen biztosan nem lesz évközi, nyári rendkívüli nyugdíjemelés (mint volt 2021. júniusban és 2022. júliusban), és egyáltalán nem biztos az sem, hogy novemberben sor kerül nyugdíjemelési korrekcióra.

A kormány háborús időkben is megvédi a nyugdíjakat és a nyugdíjasok biztonságát; ezt garantálja a most elfogadott 2024-es költségvetés

- mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban az MTI beszámolója szerint.

Az Orbán-kormány ünnepli magát, miközben épp megpecsételődött a magyar nyugdíjasok sorsa

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az Országos Polgárőr Szövetség és a Lakitelek Népfőiskola szervezésében megrendezett XXVIII. országos polgárőr napon Lakiteleken a Hungarikum Ligetben 2023. július 8-án. Fotó: MTI/Bús Csaba

Rétvári Bence közölte: az ukrajnai háború, az elhibázott szankciók, az infláció, az áremelkedések a nyugdíjasokat veszélyeztetik leginkább.

"Mi azonban ebben az időszakban nem elveszünk a nyugdíjasoktól, mint ahogy azt a baloldali kormányok tették, hanem igyekszünk még többet adni" – fogalmazott.

A kormány jövőre is biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést, az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, valamint megvédi a nyugdíjasok számára különösen fontos rezsicsökkentett árakat is – olvasható a bejegyzésben.

Veszélyben lehet a novemberi nyugdíjkorrekció is

Veszélyben lehet a novemberi nyugdíjkorrekció is, legalábbis Farkas András szerint van rá esély, hogy az első nyolc hónap átlagos inflációja 15 százaléknál nem lesz magasabb – így a januári emelés lefedte az egész éves inflációt. Mint kifejtette: az éves összesített nyugdíjemelés már tavaly sem haladta meg a nyugdíjasinfláció szintjét.

Szinte biztosan nem lesz évközi, nyári rendkívüli nyugdíjemelés (mint volt 2021. júniusban és 2022. júliusban), és egyáltalán nem biztos az sem, hogy novemberben sor kerül nyugdíjemelési korrekcióra

- írta a Portfolión megjelent cikkében Farkas András nyugdíjszakértő. Ugyanis, mint kifejtette, az éves becsült inflációnak a január-augusztus közötti nyolc hónap tényadatai alapján szeptemberben a kormányzat által számítandó mértéke lehet, hogy nem lesz magasabb 15%-nál éves átlagban – ebben az esetben az éves inflációt lefedte a januári 15%-os nyugdíjemelés, így nem lesz pótlólagos korrekció.

Eközben, mint emlékeztett, 2023 első hat hónapjában 20 százalék felett volt a fogyasztói árak növekedése, és a nyugdíjas infláció még siralmasabb, hiszen

a januári 27,4%,

a februári 26,9%,

a márciusi 26,7%,

az áprilisi 25,3%,

és a májusi 22,9%

júniusban is 21,2% volt.

Nem is beszélve arról, hogy a nyugdíjasok az emelések és a 13. havi nyugdíj dacára hónapról-hónapra szegényebbnek érzik magukat a brutális infláció tartós árnyékában, hiszen az érzékelt inflációnál jóval kisebb mértékben emelt nyugdíjból nagyobb arányban kell költeni az élelmiszerekre, amelyek árnövekedése az általános infláció kétszeresét (az első negyedévben a háromszorosát) is eléri

- fogalmazott a szakértő.

Forrás: Portfolio, Pénzcentrum, MTI

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Sajnos én már 1998 óta tudom ,hogy Orbánékban nem lehet megbízni nyugdíj ügyben. Akik már 1998-ban is nyugdíjasok voltak és még élnek azoktól mára már 3.000.000.-ft vettek ki a zsebükből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Sajnos én már 1998 óta tudom ,hogy Orbánékban nem lehet megbízni nyugdíj ügyben. Akik már 1998-ban is nyugdíjasok voltak és még élnek azoktól mára már 3.000.000.-ft vettek ki a zsebükből.
namihami
Nosza nyuggerek, jöhet a kézcsók! Nem kell tolakodni, csak szépen sorba, aki ezek után mégis menni akar, azokra mindenkire sor kerül!
balos
@namihami: Hát tudod azért nem minden nyugger nyalta a geci kezét a bazilukánál és imádkozott,hogy tovább dagadjon az üvegzsebük a tömeggyilkosainknak!Én speciel nemegyszer voltam kicsit informatívabb a fideSSes barommal,mikor mesélni kezdte,hogy milyen áldás a csúti törpe a külhoni magyaroknak!Az Ész érvekre pedig a csiga példájával válaszolt!Minden fideSSesnek azt kívánom amit a bayer csótány nekünk szeretne újra!
justhpeter
A kormány pontosan ezért állította át a nyugdíj számítási rendszert.
namihami
@balos: 15.52: Nem is általánosítottam! A jelek szerint pl Te sem, ahogy én és még sokan mások (miként a stáblista írja) sem tettük vagy tesszük! A csókosok közül pedig majd a jövő zenéje lesz a puszika!
De, mint emlékezhetsz rá, még fotó sora is készült róla! Tehát az alap azért adott!
Nyírfa
Ezek őrültek. És őrülten gonoszak.
Nyírfa
@namihami: 15.55

Meg én se nem! De a buták, igen. És ők vannak többen.
Nessy
Na ezt a propaganda dumát a bigott híveiknek adják elő! Marha nagy "védelem" a 25% fölötti élelmiszer infláció január óta stabilan,, szembe a 15% emeléssel! Ha már átvernek, legalább becsüljenek annyira, hogy nem néznek komplett hülyének minden nyugdíjast!
colibri
Széttárt karokkal vigyorogva hazudik ez a nyomorult kereszténynek mondott senkiházi. Ez is csak hányinger!
namihami
@Nessy: 16.01: ""...a 25% fölötti élelmiszer infláció...""
""Mondja kedves Nessy, hol vásárol Ön?"" Nekem mondd meg előbb, mert aztán túl nagy lesz ott a tömeg!
szaboria1
Sajnos a sok vidéki nyugdíjas akinek csak Mindig TV-je van az csak az Mtv mantráját láttja és ahol még fideszes a pm. ott aztán megy igazán az etetés.
Nessy
@namihami: Őszintén én is többet fizetek csak itt volt egy táblázat jóval 27% fölötti számokkal, én meg elütöttem. Közben félszemmel a Silverstoni futamot nézem. Halmozom az élvezeteket! :-)
namihami
@Eladott Ország: 16.22: Nostradamus Géza újabb intelme!
Eladott Ország
Mi már nagyon jól élünk a tőletek lopott közpénzekből! Orbán nem fog semmit teljesíteni, mert tolvaj gazember.
Majd vesz fel orosz vagy kínai kölcsönt megint.
twitter.com/GutyinaI/status/1658835387261890560/photo/1
Élelmiszer infláció 2023. Magyarország a korrupciós és inflációs listák élén! Előre megyünk, nem hátra! Irigyeink a csodánkra járnak, próbálkoznak, de mi utolérhetetlenek vagyunk. Nem a rendszer korrupt, az emberek korruptak. Nem a termékek drágák, hanem csak az áruk magas. Értünk mindent. Khm . A háborús vészhelyzet, Brüsszeli szankciók ! Az...ja nem! Ennyire azért nem kéne lenézni minket Viktor!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/328618161_552806286880712_2571656398763407957_n.png?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=NoM8N_eQncsAX_XjW0u&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBr8dZDt9auiAfYHvTTe7WNDFvg62-Gl6ZmG8D4428-sQ&oe=64B0A124
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
tothjani
Magyarország Európa legszebb, legerősebb, leggazdagabb, legbiztonságosabb országa.
Csak 1 a kérdés mikor jön a segély??
verőce21
A 13. havi nyugdíj folyósítása elbánt a nyugdíjasokkal...!
Mivel ez a 8,25%/hó nem épült be a nyugdíjalapba (sem tavaly, sem az idén, de a nyugdíjemelésbe természetesen beszámított), így a nyugdíjasok fele a 200K/hó minimálbér alatt él...!
/Ez egyben a megélhetési létminimum is Magyarországon./
Yoda69
Van itt olyan nyugdijas, aki a fideSSre szavazott? Erdekelne a velemenye, hogy miert tart ki orban mellett?
Nyírfa
@Yoda69: 18,04

vacsi és magyar1, de ők itt, most nem kommentelnek.
Yoda69
@Nyírfa: Biztos tobb szazeres, esetleg millios nyugdijuk van. Maskulonben nem hiszem hogy eppeszu ember tamogatja ezeket.
drrotf
Rétvári inkább az apja nemi szervét védje, vagy az anyja pi.áját.Az ilyen védelemből ahol évről évre becsapják a nyugdíjasokat mert az éves inflációval nem növelik szakértői vélemény szerint a nyugdíjakat és a nyugdíjas 11 hónapi kénytelen kamat nélkül támogatni a kormányt, az inkább ne hivatkozzon semmire, és vonuljon kolostorba és némuljon el, mert a hazugságai már úgy sem hatnak, csak ellenszenvet szülnek, és csodálkozásra kényszerítik a nyugdíjasokat , hogy ezeknek még mindig van bőr a pofájukon és úgy hazudnak mint a vízfolyás!
Nessy
@verőce21: És így lesz évről, évre kevesebb a valós nyugdíj reál ( vásárló) értéke ! De ki tudja ezt elmondani neki, és megértetni egy vakhitű nyugdíjas szavazóval? A királyi média??? Na, a csodákra még várni kell!
CsipkeRózsa
@Nyírfa: 18:06

Régen láttam magyar1 nevű hozzászólónkat. Egyébként, sokan mások is eltűntek a lapokról.
balos
@szaboria1: A szar akkor is szar,ha a mese-tv nyomja!
vacsi
Vajon mennyi ennek a Rétvárinak a fizetése?!
vacsi
@Yoda69: Igen, én pl nyugdíjas vagyok, és a Fideszre szavaztam - és fogok is. Egyszerűen azért, mert jelenleg NINCS JOBB!
kereső
@vacsi: A háromlábú szék is jobban kormányozna...az is jobb lenne!
Nyírfa
@Yoda69: 18.11

Nem.:) Szegények rettenetesen korlátoltak, tipikus fideszszavazók.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 18.17

Magyar1-et én is régen láttam, talán megúnta, ez a jobbik feltételezés.
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
kulabombaafityiszre
Rétvári a krvnyd az összes fideszre szavazó köcsöggel együtt.
verőce21
@Nessy: Pedig ez az évi 8,25%csökkenés nagyon fog hiányozni a nyugdíjasok járandóságából...!
Még 3 év, '24-25-26 és az összesen 5x8,25% = 41-45%-ot fog csökkenni a nyugdíjak vásárlóértéke...!

Hihetetlenül ravasz és körmönfont ez a 13. havi nyugdíj...! Kész átverés! Inkább adnák oda a +8,25%-ot...! Mert így 8-9 év alatt megfeleződik a nyugdíjak/járadékok reálértéke...!

És ebben nem az a szomorú, hogy akik kapják, nem szólalnak fel érte, hanem még a "nyugdíjszakértő" sem említi meg, mert nem említi meg...! :)
Ftomi
Röviden!
Orbán cigány Viktor és bandája tönkretette ezt a szép Országot!
Persze kellet ehhez a sok aljadék ingyenélő 135 "bátor" szavazó a Parlamentben !
A történelem szégyene ként fogják őket megemlíteni, valamint azok akik elárulták Hazájukat!
Aljas ingyenélők!
Havanagi
@namihami: Aluliskolázott,primitiv tömeg a fidesz bázis és az bizony kezet csókol neki és elhiszi a hazugságokat.Szörnyülködik,hogy a migránsok így-meg úgy, küld a fidesz számlájára pénzt.Már mondtam,ez az ország Izaura országa. Az ukránok budapesti nagykövete ,akik Novák K őfőméltósága márciustól várakoztat,aki egyetemi tanár(magyar),de kint volt a fronton és harcolt az agresszor ellen,ő bizony leírta,hogy az orbáni hazugságokat fogadó réteg PRIMITIV! És ez így is van.
Nessy
@verőce21: Nem lenne rossz a svájci indexálás vissza állítása sem. Én is néha azon mérgelődők, miért volt mindig jó jegyem matekból, statisztikából. Most nem mérgelődnék a nyugdíjam "értékén", azaz értéktelenségén.
csipetke
@vacsi: 18:43 Egy beszélgetős műsorban mondták a fideszre,-orbánra,hogy kilopták a spejzből a lekvárt,de a nagymama nem főz másikat. Ezektől még a szomszéd Mari néni is jobban kormányozna,mert sose lenne üres a kamra. Minden pénzt is megért orbánnak,hogy ő nyerje a választást,most egy egész ország szív miatta. Kiszórták az összes pénzt,de a tönkrevágott jogállamiság,demokrácia,és bírói függetlenség hiánya,bedarált médiák,stb, miatt nem jön az uniós pénz, most jönnek olyan megszorítások, hogy belegebedünk. Gratulálok a választásodhoz! Ha csak ti,a fidesz szavazók szívnának a fidesz balf@szsága miatt,a kutyát se érdekelné, de miattatok tud még létezni ez a kormánynak csúfolt halmaz...
csipetke
@Horizont: 20:45 Jól titkolja. Egyik írásából se jön le...
drrotf
@Horizont: Akkor ő egy diplomás debil nyugdíjas.
Nyírfa
@Horizont: @csipetke: @drrotf: Diploma? Neki? Kizárt. Érettségi is csak nagy-nagy jóindulattal.
Yoda69
@vacsi: Hat ez a valaszod kb. olyan volt mint a szoke kuszafog "csak"-ja.
Mibol gondolod hogy nincs jobb a fideSS-nel? Ezek eddig amihez nyultak mindent tonkretettek, vagy elszurtak. Kiveve az orszag szisztematikus kirablasat, mert abban valoban profik.
Szerinted miben jobb a fideSS?
verőce21
@Nessy: Nem lenne rossz ez a nyugdíjrendszer sem, csak a 13. havi illetménynek prémiumként kellene megjelennie, mint ahogy sejteti magát.
De így, ahogy beleszámítják az éves emelésbe, becsapják az embereket...!
No, most képzeld el, ha 14. havi nyugdíjjárulék is lenne...! Kétszeres sebességgel csökkenne az ellátások vásárlóértéke...!
Nessy
@verőce21: Ne adj tippeket!Egyébként a jelenlegi bérek és a 2000 előttiek között, azonos kondíciók mellett a jelen fizetések alapján 8 - 10 szeres a szorzó. Ergo, aki most megy nyugdíjba a duplájával indul, mint a 2000 előttiek jele nyugdíjának a duplája. Azaz 300-500 ezer forint. Az egyenlő százalékos emeléssel egyre szélesebbre nyílik az olló, míg, mi idősek ki nem halunk. 5-10 év??
percsi
@Emmersson71: "Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid,..."
Ők kivételek, a fideszes politikus közhatalmat gyakorol, nem lehet megbélyegezni!
Engem nem érdekel, ki-kivel bújik ágyba, ez mindenkinek magánügye.
A gyermekek bántalmazása-megrontása már igen, ezeket a mocskos bűnözőket nem plakátozzák, nem hívják fel a gyermekek figyelmét! A közpénz lopásokat sem!
A lényeg, elterelés miatt homofób kampányt csináltak, a plakátokról hiányzik józsi és szextársai. A koleszban, mikor egy szobában aludtak, nem zavarta őket, nem voltak finnyásak.
Biztos, hogy az ereszcsatorna a hibás!
A sok köpködni szerető vadbarmokat meg kell tartani.
Bő nyállal szitkozódnak, pedig kezet csókolnának sz. józsinak, ha leszállna közéjük és engedné.
Ha azt mondja nekik a vezér, hogy holnaptól utálják a bajszosokat, akkor utálni fogják, kivétel k.laci, á.Jani. Ha azt mondja két hét múlva, hogy utálni kell a szőkéket, akkor utálni fogják, kivétel s.gabi.
Ezeknek egyetlen egy saját gondolatuk sincs, elnyomták az agyukat, ha egyáltalán volt nekik.
Veszélyben a magyar, ha ez így marad, egymást fogják kiirtani :(
NKF
Tudjuk,hogy kevés! A komcsik elvettek ezek legalább adnak valamit!
Edebácsi
Nem csak az Orbán kormány, - az egész Fidesz - mindig ünnepli magát.
A pápa tévedhetetlenségét vitatják. A Fideszét nem!
Aki Én
@Pegero: miben hazudnak, te ostoba agyhalott?
Nyírfa
@Nessy: @verőce21: A pénzügyek nem tartoznak sem az erősségeim, sem érdeklődésem tárgyai közé, de figyelemfelkeltő és tanulságos a dialógotok. Ha van kitől, és van mit tanulni, az életünk végéig a hasznunkra válik. Úgyhogy, köszi nektek! :)
Nyírfa
@Horizont: 06.42

Nekem sincs egyetemi végzettségem, bár megcéloztam a pszichológiát, de az előkészítőn rájöttem, hogy nekem ennél több kell. Viszont érettségi után több tanfolyamot végeztem , vannak köztük egyévesek, és néhányhónaposak, a lényeg, hogy az önismeretemet és az élet működésének a jobb megértését szolgálják.

Vacsi biztosan szerető családanya, és jó lenne, ha meg is maradna ebben a szerepkörben, mert a látóköre, akár nyolc általánosa, akár bármilyen végzettsége is van, nem terjed túl egy nehezen fejlődő gyermekén. Így véleményt nyilvánítani a világ dolgairól ugyan lehet, de azt közszemlére bocsátani minősíti a szellemi képességeit.
Néha már sajnálom, mennyire lejáratja magát.
jáger laszló
Az már biztos,hogy MO-on több az elégedetlen nyugdíjas,mint az elégedett kormánytag!!
Csak a szavuk nem hallatszik,kevésbé érvényesül!!...
ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
magyarországon rengeteg nevetséges és siralmas dolog létezik, itt gondolok a bérekre ,nyugdijakra,a kormányzó pártokra és a miniszterelnökre, és az itt öket védö elbutult fidesz szavazókra!
ómió
Megpecsételődött!? Miért?! A Böszme megint elvette a 13. havit!?
telegdilaci
@szaboria1:Ezek a mocskos gazemberek nem nézik a nyugdíjasokat semmibe,az a lényeg hogy a saját fizetésüket,megtudták emelni ami eddig sem volt alacsony azt gondolják hogy mindenki Ostoba az Országban,hogy elhiggye a hazugság cunamit,amit le akarnak nyomni a Torkunkon,hogy a Háborús,és az elhibázott Brüsszeli szankciókat,lehet hibáztatni, azért mert képtelen Orbán kormányozni,szakadékba kormányozta az Országot,és most ugatja hogy mindenki más a felelős hogy ilyen állapotban van az Ország,csak ő nem tehet semmiről amikor 13-éve bitorolja a kormányzást,egyszer az életben legalább vállaljon felelősséget a hibáiért,csak ahhoz egyenes gerinc kellene ami neki nincs,vállalja el hogy ezt nagyon elQ-tuk! ahogy Gyurcsány is megtette,lehet a sok agymosott szektatagot lehet hazugságokkal hülyíteni azok mindent el hisznek,még ha éhen pusztulnak akkor is jó nekik ez a hazug egyre korruptabb rendszer!
Nessy
@KisTehen: Csak.itt,csak most, csak nekünk? Mennyi az unióban, illetve a környező országokban az infláció? Van még máshol "vészhelyzeti", egyszemélyes, rendeleti kormányzás? Hol él maga?
Aki Én
@ómió: Milyen 13-ról hazudozol bolsi-csicska? Amit a gazdád 15 év kormányzás után ad, hogy a nyuggerek ne haljanak éhen?
Ennél még Böszme szerelmed is korrektebb volt.
ómió
@Aki Én: Bolsiék önmagad tetves bolsiságát másrahazudni igyekvő elmebetege! Magatokra, a nyuggerzsebelő tetvesbolsi bandádra ismertél? De még Böszme efftársadat, a vezéredet - akinek az ánuszából "teríted az efftársi tutit" - is másokra hazudnád!? Mint "korrektet"!? Hogy nyúzatná meg a tetübolsi fajtádat! De "korrekten", ám!
AMORÁLISOK
EGy nyomorult LABORvizsgálatra nincs pénz akkor még ez a mocsadék 3 %-OT le akar a misivel faragtatni az egészségügyi keretből normális vagy már nem komplett . brüsszeli rög van a fejében ???
AMORÁLISOK
rétvári te hazug állatnak is ostoba lennél, 1000 - el megy a hir, hogy nem lesz se emelés se kiegészités korrekció itt meg teli torokból zugatod a háborus helyzetben is megvéditek a nyugdijasokat ???
hát cigány vagy mennél GÖD-re burgonyát osztani , tudod másképp Krumplinak is mondják.
percsi
@Aki Én: "@ómió: Milyen 13-ról hazudozol bolsi-csicska? Amit a gazdád 15 év kormányzás után ad, hogy a nyuggerek ne haljanak éhen?
Ennél még Böszme szerelmed is korrektebb volt."

13. havi nyugdíjat a Medgyessy-kormány 2002-ben vezette be és hét éven keresztül jutott hozzá minden nyugdíjas.
A jegyzőkönyvekből kiolvasható, hogy a ma is aktív politikusok közül többen nem szavazták meg a törvényjavaslatot. Semjén Zsolt, Harrach Péter, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Fónagy János, Németh Zsolt, Répássy Róbert, Tállai András és Farkas Flórián nemmel voksolt, míg ötvenöt fideszes parlamenti képviselőben még ennyi bátorság sem volt, ők inkább távol maradtak a szavazástól. Ily módon, mások mellett Orbán Viktor, Áder János, Kövér László, Varga Mihály, Lázár János, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos, Selmeczi Gabriella, vagy éppen Deutsch Tamás sem szavazta meg a nyugdíjasok plusz járandóságát.

Felfüggesztéséről 2009. május 11-én szavazott a Parlament és hivatalosan 2009. július 1-jével felfüggesztették (nem szűnt meg). 2009. április 14-től nem Gyurcsány Ferenc, hanem Bajnai Gordon volt a miniszterelnök.
Hét évig azonban végre jobban élhettek a nyugdíjasok az MSZP és az SZDSZ kormányzása idején, és a 13. havi nyugdíj kényszerű elvétele nem menti a Fideszt a bűn alól, hogy becsapja a nyugdíjasokat, sőt, a magánnyugdíj gyalázatos elvételével a takarékoskodó középosztályt is tönkre tették.
2010 előtt nem csak az infláció, hanem felerészben a bérek emelkedése is a nyugdíjszámítás alapja volt.
Orbán-kormány ezt egyik első lépéseként megszüntette.
2010 óta a háromszorosára növekedett az elszegényedő nyugdíjasok aránya.
ómió
@m73: Szarkupac bolsija! Oszolj! Ne másra hazudd a tetves bolsiságodat!
ómió
@percsi: Hogy miért nem lett anno megszavazva!? Mert már akkor látszott, hogy a "kasszában hagyott talon jóléti rendszerváltás" c. féktelen osztogatásával (pont, mint most Mutyigeri efftársatok) megindultatok a csőd felé, ami 2008-ra "be is jött"! A nyugdíjlenyulásotok - sokaktól 2 havi - és fizulenyulásotok meg, ami ebből következett, maga volt az efftársi "jóléti rendszerváltás"!
percsi
@ómió: „Hogy miért nem lett anno megszavazva!? ... megindultatok a csőd felé, ami 2008-ra "be is jött"!”

Jó a népmese, csak az a baj, hogy ezek a fidmesék több millió ember életét teszik tönkre!

2002 márciusában (választások előtt) Medgyessy miniszterelnök-jelölt bejelentése:
„a magyar gazdaság jelenlegi teljesítménye mellett kizárólag szándék kérdése, hogy javítunk-e a hárommillió nyugdíjas életén vagy sem. Az Orbán-kormány átlagosan 19 ezer forintot vett el a nyugdíjasoktól, amit mi még az idén visszaadunk. Sőt, ennél többet is teszünk. Ezért döntöttünk úgy, hogy 2003-tól megkezdjük a 13. havi nyugdíj bevezetését.
MSZP-SZDSZ kormány megkezdte választási ígéreteinek teljesítését, 2002 augusztusában egyenlően elosztva visszafizette a nyugdíjasoktól „elvett 50 milliárdot”,
2002. október 31-én benyújtotta az Országgyűlésnek a 13. havi nyugdíj jogintézményét, és meghatározta fokozatos, három év alatt történő bevezetésének menetrendjét.

Akkor már ellenzéki Fidesz és MDF azzal a mondvacsinált ürüggyel, hogy a törvénycsomag egy másik elemének, „A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról” szóló 1993. évi III. törvénynek a megváltoztatása hátrányosan érinti az egyházi tulajdonú szociális intézményeket, mindenáron megpróbálta megakadályozni a törvényjavaslat elfogadását.
2006. évi országgyűlési választás előtt

A Fidesz „tanult” az MSZP-től, és száznyolcvan fokos fordulattal 2007. január 1-től a 14. havi nyugdíj fokozatos bevezetését javasolta. Erre vonatkozóan először 2006. február 13-án nyújtottak be, de ezt ismeretlen okból visszavonták, majd 2006. február 22-én. dr. Áder János, Pokorni Zoltán, Harrach Péter, Varga Mihály, dr. Kövér László és dr. Mátrai Márta jegyezte.
Tehát 2006-ban a választások előtt 14. havi nyugdíjat is a ígért Fidesz.
Ennek ellenére a 2006. évi parlamenti választásokat is elveszítették.
percsi
@ómió: Folyt.
Hogy merte a „csőd” szélén álló országban felelőtlenül ígérni a 13. és 14. havi nyugdíjat?
(Államcsőd Magyarországon (1932, 1941), bízzunk benne, hogy nem fog bekövetkezni! )

2010. évi kétharmados győzelme után a Fidesz-KDNP miért csak 2021-től hozta vissza a 13. havit? És miért nem folyósítja a 14. havi nyugdíjat? Évek óta dübörög a gazdaság!
Az EU euró milliárdjai 2010-től érkezett országunkba, hová lett a pénz, mert mi magyar emberek nem láttunk belőle egy centet sem. Titkosan kezelik a pénzünket!

A tanulság, a pártok választásokat-milliárdokat nyertek a nyugdíjasokból, és az aranytojást tojó nyugdíjasok pedig károsultjai.
percsi
Hová lettek az euró milliárdok? Fidfanok légyszi tájékoztassatok!

Így néz ki a magyar górék Remetén épülő csajozófészke
atlatszo.ro/tamogatasok/remete-bayer-szallo/?fbclid=IwAR38qrGQlyrAfAmQ1BvPYQxGldLp7I5ZIipsg-G8tQLvKUX76AkI-0jfWxA

Miközben háborús vészhelyzet és csődhullám söpör végig Magyarországon!

Az eddig feltárt lopott összegeket a nyugdíjasoktól és a dolgozó néptől vették el!
Eus ügyészséget akar minden igaz magyar!

A górék nem olyan szerencsések, mint K. lali, akinek az anyja több milliárdos ajándékot kapott volna a csengeri örökösnőtől!
fuggetlennemzet.hu/reszletek.php?id=57317
ómió
@percsi: Ó, igen a "szándék"! Az megvolt, de a 2008-as államcsődötöket, amikor fizetésképtelenség okán Böszme efftársadék visítva rohantak az államcsőd elől gigakölcsönért az IMF-hez - és masszív népzsebelés ígérete/betartása mellett azt meg is kapták - valahogy "kifelejtetted"! Utána ezt az államcsőd-veszélyeztette országot, meg pláne a gazdaságát még évekbe tellett "egyenesbe hozni", hogy 13. havit fizethessen! Böszme gazdádék meg azon túl, hogy elloptak egy havit, az új nyugdíjasoknak 2008. jan. 1.-től a nettójukból számíttatták ki a nyugdíjukat, ami további 8,5% (több, mint 1 havi nyugdíj) ellopását jelentette! A brüsszeli "eurómilliárdjaidról" meg mostanság derült ki, hogy a korruptbolsi brüsszeli efftársaitok azt is ellopva kedvenc ukránjaiknak adták! Szóval, a lopott összegeidet az efftársaidnál keresd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.