Az Országos Roma Önkormányzat a jelenleg folyamatban lévő adóhatósági végrehajtási eljárások miatt a törvény szerinti költségvetési támogatást nem kapja meg, a bankszámlán lévő megmaradt összeget inkasszálták – írja a HVG.

Technikai csődbe került az Országos Roma Önkormányzat: A Belügyminisztérium több mint egymilliárdot követel tőlük

Az ORÖ a technikai csőd állapotába került – ez áll abban a levélben, amit a Népszava tudósítása szerint Lakatos Oszkár, a testület általános elnökhelyettese tájékoztatásul küldött képviselőtársainak.

A levélből kiderül: jelen helyzetben a képviselők sem kapják meg a tiszteletdíjukat, hiába járna az nekik. Lakatos a levélben a helyzetet néhány szóban írta le:

kritikus, szinte kilátástalan.

Az elnökhelyettes ezzel a mondattal cáfolta azokat a híreszteléseket is, hogy az ORÖ jelentős pénztartalékkal rendelkezne. Korábban a Belügyminisztérium megígérte, hogy legalább az ORÖ fenntartásában működő sziráki és tiszapüspöki iskola után járó állami támogatást utalni fogja, a friss cikk szerint az államtitkárság nem intézkedett azért, hogy az inkasszóval terhelt számlákról az adóhatóság ne vegye le azonnal az összeget.

Lakatos levelében azt írta:

több alkalommal telefonon is hívtam Radomszki Lászlóné helyettes államtitkár asszonyt, hogy a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárság mulasztása ellenére az utolsó pillanatban találjunk megoldást.

A helyettes államtitkár azonban nem vette fel neki a telefont és nem is hívta vissza, ami szerinte „egyértelmű jelzés az ORÖ számára az államtitkársági hozzáállást, szándékot érintően”. Lakatos állítja: csupán az inkasszó felfüggesztését kellett volna kérni, amíg az iskolák támogatása megérkezik rendeltetési helyükre, így viszont a suliknak nem jut pénz.

A Belügyminisztérium több mint egymilliárdot követel az önkormányzattól, közben pedig a harmadik negyedévre járó költségvetési támogatásból sem fognak semmit kapni. A minisztérium által megállapított tartozásokat az ORÖ viszont még a korábbi ciklusokban halmozta fel, jórészt a Farkas Flóriánhoz köthető Híd a munka világába programhoz kötődnek.

Forrás: HVG

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"A minisztérium által megállapított tartozásokat az ORÖ viszont még a korábbi ciklusokban halmozta fel, jórészt a Farkas Flóriánhoz köthető Híd a munka világába programhoz kötődnek."

De a Flóri azóta is szabadlábon van, ugye ez így jó hülyemagyar maffiahívők??!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@sokanvagyunk: 08.22
"Farkas Flórián ellen Hadházy Ákos feljelentése nyomán 2015-ben indult nyomozás költségvetési csalás gyanúja miatt.
"Hét éve tartott a nyomozás Farkas Flórián volt fideszes országgyűlési képviselő ellen, ám úgy tűnik, most szépen csendben szőnyeg alá került az ügy.
Bizonyítottság hiányában hét év után megszüntette a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) botrányos Híd a munka világába programjának ügyében – értesült a 24.hu."
www.blikk.hu/politika/magyar-politika/megszunt-a-nyomozas-farkas-floriannal-szemben-nav-olaf-koltsegvetesi-csalas-fidesz/vvtl5b7
sokanvagyunk
@Béla333: Köszi... "Bizonyítottság hiányában" - a bizonyítékok az ORÖ-nél voltak, szerintem.
ómió
"Romáéknál csak a szokásos"! Pont, mint Mutyigeri!
Revans
@durbincs:maga is csak 1 eldobható próbababa az ERESZ-tény szakállas pöcsös nők klubjában!:))
ómió
@m73: Hazudd a Fideszre, bolsiék elmebeteg buzeránsa! Pont, mintha tetvesbolsi regnálásotok idején nem is lett volna ORÖ! Ugyanilyen "gazdálkodással"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.