Sajtóhírek szerint a török nemzetgyűlés októberben dönthet a svéd NATO-csatlakozásról, így a magyar mozgástér is nagyobb lesz – írja az ATV

Mozgásteret nyertek Orbánék: a török nemzetgyűlés októberben dönthet a svéd NATO-csatlakozásról
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A lapértesülések szerint elképzelhető, hogy nem lesz szükség nyári rendkívüli parlamenti ülésre, és csak az őszi ülésszakban szavazza majd meg az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást.

Törökország megváltoztatta negatív hozzáállását Svédország NATO-csatlakozásáról a NATO-vezetők csúcstalálkozóján Vilniusban, Litvánia fővárosában. Recep Tayyip Erdoğan elnök aláírta a svéd NATO-tagság jóváhagyásáról szóló jegyzőkönyvet, de számos kötelezettségvállalás teljesítését várja az Egyesült Államoktól, az EU-tól, valamint Svédországtól – derül ki a TGRT török portál cikkéből.

A svéd NATO-tagság törökjóváhagyása a parlamenti naptárhoz kötött – írják, hozzátéve: bár Törökország pozitív irányba változtatta Svédországgal kapcsolatos álláspontját, a Vilniusban készült jegyzőkönyvet még megküldik a Parlamentnek. Július 15-én azonban a török nemzetgyűlés “bezár”, október 1-ig felfüggeszti a munkáját. Ebben az időszakban kell Svédországnak, az EU-nak és az Egyesült Államoknak teljesíteni kötelezettségvállalásait.

Szijjártó Péter pedig az ATV-nek múlt kedden azt nyilatkozta:

ha elmozdulás történik török részről, “akkor azt az ígéretünket, hogy Magyarország nem fog késleltetni egy országot sem a tagság vonatkozásában, be fogjuk tartani”.

Mivel most kiderült, hogy a török nemzetgyűlés októberben dönthet csak a svéd NATO-csatlakozásról, így a magyar parlament mozgástere is nagyobb lesz.

Forrás: ATV

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Embert próbáló feladat lehet mostmár két se..hez igazodni! Egyhez (Putyin) is sokat kellett repkedni, most kettő lett! A honvédségi családirepülő és költségei még bírják, de a gond akkor lesz, ha a két üleptakarító program üti egymást!
Akkor bizony nehéz lesz a választás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
A droidok majd szeptember végéig megvárják, mit dönt Orbán, aztán annak megfelelően vagy szavaznak, vagy mondanak valami orbitális baromságot kifogásként, mint eddig!
zenebohóc
Az év legszomorúbb képe. Elhitették vele, hogy győzhet, nem engedték meg neki, hogy békét kössön, és egy teljesen kilátástalan helyzetben már nem is hitegetik tovább. A művelt Nyugat meg cseverészik, mintha mi sem történt volna. Az országa kiürült, százezernyi fiatal férfi meghalt, sem neki, sem az országának nincs jövője...

kepfeltoltes.zapto.org/public/20230712214907Az év legszomorúbb képe..jpg
namihami
Embert próbáló feladat lehet mostmár két se..hez igazodni! Egyhez (Putyin) is sokat kellett repkedni, most kettő lett! A honvédségi családirepülő és költségei még bírják, de a gond akkor lesz, ha a két üleptakarító program üti egymást!
Akkor bizony nehéz lesz a választás!
verőce21
Erdogan ősszel terjeszti a törvényhozás elé Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját...!
A török elnök előbb számos kötelezettségvállalás teljesítését várja az Egyesült Államoktól, az EU-tól, valamint Svédországtól...!
jáger laszló
Török döntés októberben
Magyar döntés folyamatban
csak ennyi
barátilag
J.L.
zenebohóc
@KisTehen: Azzal nincs gond, ha ápolt az arcszőrzet! Ruházat - hely, alkalom... NATO védelmi szervezet! Ő meg harcos(kodik) ...
ómió
Az efftársak "mozgásteret" hazudnak nekünk!? Asztaaaa!
simmering73
"A fél ország tudja, hogy a gombnyomkodó-automaták már régen megszavazták volna, ha nem kapnak utasítást a Karmelitából, hogy nem tehetik. Az ország másik fele meg Orbánra szavaz. Most meg gyakorlatilag a parlamenti bátorokra keni Orbán a késlekedést, holott éppen Szijjártó hencegte el alig egy hete, hogy Erdoganra várnak, és ha változik a török elnök agyállása a csatlakozás kapcsán, egyből megszavazza a magyar parlament is. Azóta is várom, hogy magyarázza már el valaki, mikor lettünk Törökország hátsó udvara. Is. Aztán már csak azt kell majd elmagyarázni, hogy mi a lófüttyért nem szavazhatták meg eddig a robotok, és miért kell rendkívüli parlamenti ülést összetrombitálni azért, hogy megszavazhassák. Mert a vége alighanem ez lesz."
kolozsvaros.com/2023/07/12/valami-nagyon-nem-kerek-ebben-a-tortenetben-de-biztosan-csak-en-nem-ertem/
simmering73
@KisTehen: 21:00 Álló farokkal az inszeminátorod keres, hogy beléd tehesse a lőcsét. HAHAHA
drrotf
Igen , nagyobb mozgás térre, és ne feledjük hogy sokkal több pénzre van szüksége az Orbán kormánynak, mert így olyan szegények maradnak az ország vezetői mint a templom egere, és akkor ők is észre veszi talán hogy az ország az EU-ban hátulról az utolsó előtti helyen van a szegénységi listán!
Giovanni Alba
Nincs itt semmi látnivaló, mi ilyen magyarosan vagyunk szuverének.
Azért jó lenne tudni, kik azok a másként bátorak a frakcióban, akik mertek bot lenni a küllők között, homok a gépezetben, és ezt milyen megokolásból tették?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.