Elküldhetik, aki elmúlt 45 éves, és legalább 25 évet töltött tényleges szolgálati viszonyban. Ez esetben a nyugdíjáig hátralévő időben szolgálati juttatást kap. A felmentettek ezután az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig honvédségi szolgálati juttatást kapnak a Honvédelmi Minisztérium költségvetéséből, amely a felmentést megelőző napon érvényes illetmény alapján „a távolléti díjba tartozó illetményelemek figyelembevételével számított összeg” 70 százaléka, de legalább a minimálbér másfélszerese. Az összeg a nyugdíjkorhatár eléréséig évente két százalékponttal csökken, ugyanakkor az öregségi nyugdíjakkal azonos mértékben kell rendszeresen emelni. Aki ilyen juttatást kap, azt nem lehet a honvédséghez visszafoglalkoztatni, vagyis vele honvédelmi alkalmazotti vagy szolgálati viszony – az önkéntes tartalékos szolgálati viszony kivételével – nem létesíthető.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: dr préditákor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@kereső: 06:30 Akiket először rúgtak ki a katonáéktól, azokat később sorban visszahívták,mert szükség van rájuk. Ezt a szalait mindennel meg lehet vádolni,csak azzal nem,hogy konyít a katonai dolgokhoz. Ugyanolyan dilettáns,mint a többi fidesznyikes vezető,akiket pofára kukázott össze orbán...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@dr préditákor: A szolgálati illetmény szja köteles!! A cikk nem irja, hogy a menesztetteknek mekkora volt az illetményük, kvázi mennyi az annyi- amiből még húsz évig meg kell élniük, el kell tartani a gyermekeiket. Mert a 45 év, még az a kor- amikor van eltartandó és felnevelendő gyermek. Szóval , mennyinek a 70%-a a szolgálati járandóság? Éhen halni valószinűleg sok!, de megélni belőle???
csipetke
@kereső: 06:30 Akiket először rúgtak ki a katonáéktól, azokat később sorban visszahívták,mert szükség van rájuk. Ezt a szalait mindennel meg lehet vádolni,csak azzal nem,hogy konyít a katonai dolgokhoz. Ugyanolyan dilettáns,mint a többi fidesznyikes vezető,akiket pofára kukázott össze orbán...
dr préditákor
@kereső: Majd mindjárt megsajnálom őket...
Nessy
@csipetke: A szaktudás bolsevik huncutság, ergo ilyen nem fordulhat a kormányban, és a baráti körükben!
kereső
@dr préditákor: Nem kell "sajnálni" őket- de gondolj bele, hogy van aki a fél életét ott töltötte- civil foglakozása gyakorlatilag nincs. A civil életben a 45 éves kezdő!!! az már öreg. És egyébként meg, mi értelme volt felemelni a rendvédelmisek nyugdijkorhatárát- ha a 45 éves katona "öreg"???
dr préditákor
@kereső: Igen, valakik a fél életüket ott töltötték. És vajon mit csináltak???

Évtizedek óta nincs háború, hála Istennek!

Akik katonának álltak, azok békés időszakban tették, és tudták, hogy háború nem lesz az ő katonáskodásuk alatt.

Tehát csak úgy elvoltak havi több százezres nettó fizetésért.

Tudod, kiket sajnálnék, ha elküldenék őket? Persze, nem fogják, mert szükség van rájuk!!! Ezek a TŰZOLTÓK és a RENDŐRÖK. (rendőrök közül is csak azokat, akik éles helyzetben vannak nap mint nap...

Mi az, hogy civil foglalkozása nincs??? Legyen! Munkaügyi központ sok tanfolyamot indít, vegyék igénybe és lehet belőlük pl. település-karbantartó... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.