Az "ügyészség" már le is zárta a "nyomozást" Orbán pisai gépeltérítős magánútja ügyében – írta közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Orbán pisai gépeltérítős magánútja miatt a pincsikutyájaként lihegő ügyészség már le is zárta a nyomozást
Kép: Facebook/Hadházy Ákos

A feljelentése után először kerek perec megtagadták a vizsgálatot, azonban indítványomra a bíróság mégis nyomozásra kötelezte őket. A bírósági ítélet alapján a nyomozásnak annyit kellett VOLNA kiderítenie, hogy mennyire volt költséghatékony az, hogy Orbán és felesége toszkánai hosszúhétvégéje kedvéért 1000 kilométeres kerülőt tett.

Ehhez az Orbán pincsikutyájaként lihegő ügyészségnek két egyszerű nyomozati cselekményt kellett volna foganatosítania. Meg kellett volna kérdeznie egy légitársaságot, hogy mennyibe kerül egy Airbus repülő ezer kilométeres kitérő és egy extra leszállás az üzemanyag, az amortizáció, a karbantartás , a biztosítás , leszállási illeték, földi kiszolgálás költségeinek tükrében. Ezt kellett volna összevetnie azzal, hogy mennyibe került volna 2-3 testőr Budapest-Pisa retúr menetrendszerinti repülőjegye (hiszen a magán úton a miniszterelnök maga fizette volna a jegyét), azaz be kellett volna pötyögnie az utat valamelyik online jegyeladó rendszerbe...A különbség 3.5-4 millió forint lett volna.

- fejtette ki, és szerinte ehelyett azonban az "ügyészség" kilenc oldalon próbálja megmagyarázni, hogy miért nem tette meg azt, amire a bíróság ítélet kötelezte. Ez az "indoklás" több helyen egészen hajmeresztő.

Az "érvelés" talán egyetlen épeszű mondata szerint "A költséghatékonyság – mint szempont – csak abban az esetben vehető figyelembe, ha ez a védelem ellátásának hatékonyságát egyáltalán nem befolyásolja.

Azt azonban dr Hegedűs Mónika (illetve a neki diktáló Polt Péter) "nyomozása" meg sem próbálta kideríteni, hogy ha a miniszterelnöki ülep nem a honvédségi 160 fős utasszállítóval, hanem menetrend szerinti járattal utazik, az mennyiben csökkentette volna a személyi biztonságát. Nem véletlenül nem nyomoztak ebbe az irányba, hiszen az elemi józan ész is azt diktálja, hogy semennyire. Míg egy autós kiruccanás esetén mondhatnák a testőrök, hogy egy Mercedesben nagyobb biztonságban van orbán teste, mint egy Trabantban, a menetrend szerinti repülőgépek ugyanolyan biztonságosak, mint a honvédségi Airbus. Sőt, általánosságban légitársasági pilóták óhatatlanul sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, mint jóval kevesebbet repülő honvédségi kollégáik, ezért a repülésbiztonság még nagyobb is egy menetrend szerinti gépen. Az utasoktól pedig nem kellene félnie a gyáva sima, de vastag bőrű miniszterelnöknek: aki már ment végig repülőtéri biztonsági ellenőrzésen az tudja, hogy a miniszterelnöki ülep jóval nagyobb biztonságban van egy menetrend szerinti járaton, mintha kimerészkedne a Karmelitát védő kordonok mögül az emberek közé- hiszen a repülő utasainál egészen biztosan nincsen fegyver. Ha ez sem győzte volna meg az ügyészt, belegondolhatott volna abba, hogy amíg nem voltak "honvédségi" repülőink, az állami vezetők gyakran utaztak menetrend szerint. Érdekes, akkor nem volt gond a biztonsággal.

A dokumentum talán leghajmeresztőbb mondataiban azt "indokolja meg" . hogy ezt az egyszerű gondolatsort miért nem futtatta le magában és miért nem ellenőrizte le tényekkel (pl védelmi szakértő szakvéleményének kikérésével. SZÓ SZERINT EZT ÍRJA: Amint erre a jogszabályok is utalnak, a védelem ellátásának módját és szintjét előzetes elemzés (vélemény) alapján határozzák meg, az pedig, hogy a meghatározottaknál enyhébb – adott esetben kevesebb költséggel járó – védelmi szint is elegendő lett volna-e, nem a tények, hanem az utólagos feltételezések körébe tartozik, így jelentőséggel nem bírhat.(!!!)

- írta.

Nos, az el nem végzett nyomozati cselekmények helyett csak az a tragikomikusabb, hogy mit "nyomoztak" ehelyett. Írtak egy levelet a vezérkari főnöknek és a teknek, amiben megkérdezték, hogy ugye minden rendben volt-e? 

A határozatban az egészen felháborító és cinikus választ idézik, ami leegyszerűsítve arról szól, hogy a HONVÉDSÉGNEK EGYÁLTALÁN NEM KELL FIGYELNIE A KÖLTSÉGEKRE!!!

- tette hozzá.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
A NER független ügyészsége. :-))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
A kolostormalac oda-Pisá-lt, áPolt Péter meg besz@rt...
Ábel
A NER független ügyészsége. :-))))))))))
Pálinkás Pál
az összeset falhoz kéne állítani váltás után...
bence
Ugyan mi másra is számíthattunk volna ? Polt orbán pincsije !
Nessy
@bence: Holnap is főgügyész akar lenni! Kell az a pár milla havonta a családi kasszába!Gerinc a gardróbba!
kereső
Miért kell ezen felháborodni. Orbán is csak egy apap, aki leánykáját szerette volna megülelgetni- aki a pisai egyetemen tanul a gaz unió Erasmus ösztöndijával.Egy szerető apát kérdőre vonni, ejnye Ákos!!!
izéke
@Nessy: meztelen csigán a gerincet számonkérni...
Néro2
Azt gondolom , hogy nincs már szó ami a Nemzethy Matyar mini meg seggnyalóira elég kifejező.
Tulajdonképpen lehányi őket megtiszteltetés lenne számukra.
Ember egyszerűen undorodik ezektől a fitymáktól pont olyan az országuk mintha valakinek egy 1960-ban üzemelő állati fehérjefeldolgozóban kéne állandóan élnie az életét.
NKF
Köcsögházy,nem voltál a PRIDE-on! Merre jártál báránykám?
Giovanni Alba
@kereső: tegnap, 20:26
A doktorminiszterelnökúr nagyvonalú, pénz nem számít, egészen addig, ameddig az alattvalók lelkesen fizetik minden szeszélyét.
Az egészségügy meg az oktatás komoly dolog, azzal nem foglalkozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.