A kormány mindent teljesített, a Bizottságtól függ, hogy az Erasmus-pénzek mikor érkeznek – nyilatkozta Navracsics Tibor az atv.hu-nak.

Fontos bejelentést tett Navracsics az Erasmusról: A Bizottságtól függ minden
Kép: YouTube

Szeptemberben tárgyalnak újra, “apokaliptikus” határidőt nem szabott a Bizottság. Így nyári rendkívüli parlamenti ülésre sincs szükség az Erasmus miatt – derült ki a miniszter szavaiból.

Akár 4500 magyar alapítványi egyetemi hallgató is kimaradhat az Erasmus programból jövőre, így elesve a lehetőségből, hogy egy fél évet más Európai Uniós országban tanuljon

- számolta ki korábban a hvg.hu.

Az Európai Bizottság szóvivője szerint legkésőbb szeptember 1-re – az egyetemi szemeszter kezdetére – alá kellene írni a szerződéseket a Tempus Közalapítványnak, azaz szeptember 1-ig a magyar parlament fogadja el az alapítványi egyetemi kurátorok kinevezését és az összeférhetetlenségi szabályokat érintő törvénymódosításokat.

Navracsics Tibor a lap kérdésére azt nyilatkozta:

nem tud semmilyen “apokaliptikus” határidőről, amit az Európai Bizottság szabott volna.

A területfejlesztési miniszter az atv.hu-nak azt mondta: a magyar kormány mindent teljesített, amit kért a Bizottság, amiről Johannes Hahn költségvetési biztossal tárgyalt. A Bizottság részéről a tárgyalásokon normaszöveg-javaslatot kértek, nem a parlament által már megszavazott törvénymódosításokat.

Már csak a Bizottságtól függ, hogy megérkeznek-e és mikor az Erasmus-források, ez teljes egészében az ő felelősségük

- jelentette ki Navracsics Tibor, megerősítve: a kormány Bizottságtól a nekik megküldött normaszöveg-javaslatra nem kapott választ.

Forrás: ATV

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"A kormány mindent teljesített, a Bizottságtól függ, hogy az Erasmus-pénzek mikor érkeznek "

Lófaxot! A kormány semmit nem tejesített csak sunnyogott, úgyhogy pénz nem lesz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"A kormány mindent teljesített, a Bizottságtól függ, hogy az Erasmus-pénzek mikor érkeznek "

Lófaxot! A kormány semmit nem tejesített csak sunnyogott, úgyhogy pénz nem lesz...
Menőmanó
Ebben az emberben semmi szégyenérzet nincsen.
simmering73
Ha ezt te mondod, akkor soha. Mint a brüsszeli pénzek. Lámpással se találni ekkora ökröt, mint ez a Csicska.
jáger laszló
Kenjük Brüsszelre,mert mi ártatlanok vagyunk!!??
Hát et az amit én nem hiszek L kedves Tibor!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Megszűnt minden összeférhetetlenség ? Nem életfogytig szól a kinevezés? Nem a kormány nevezhet ki tagokat? Nem élet, halál ura a kuratórium, teljhatalommal?
Pálinkás Pál
@Maccska: nyugaton nem az adófizetők pénzét lopják, mossák tisztára az alapítványok, mint itt puhoshonban...lógni fogtok...remélhetőleg...
Eladott Ország
Kit nézel hülyének, navraCSICSKA?! A többi tagállam vajon miért tudott megegyezni! Már megint mindenki hülye, csak a fidesz a helikopter! Szomorú vége lesz ennek, bűnöző, hazaáruló, rahadék mocskok! Feleleni fogtok!
kereső
@Maccska: 07:03 Tételesen, ha lehetne. Mer ez igy csak a levegőben elszálló mondat. Hogyan jöttek létre a nyugati magánegyetemek- kikből áll a kuratórium, milyen jogositványai vannak ottan a kuratóriumnak az egyetemen belül- a fenntartáson kivül? Kérem az azonnosságokat és a különbségeket- elég lesz 180 fokban is, nem kell a 360,
kereső
Lényeg a lényeg: nincs Erasmus, nincs Horizont- amely nem csak pénz, hanem annál sokkal több.Vesztesek- a jövő generációja, a magyar tudományos élet. Nyertesek- a magánalapitványok kuratóriumai, az inhyen megkapott több ezer milliárdos közvagyon feletti rendelkezési joggal, az egyetemi autónimát- a kutatás oktatás szabadságát meghatározó döntési jogosultságaikkal. Ezt soha-egyetlen kormány sem tette meg Magyarországon. Orbánnak nem volt elég a kancellária rendszer- neki kellenek a "fejek" is, a gondolkodás megváltoztatása- egy avitt, gyúlülködő, primitiv társadalom kiépitése a saját képére formálása. És az egyetemek urai hagyják mindezt.
Néro2
Navra Navra . Mióta is mesélsz a az EU pénzek mingyááá gyüneket ?
Andersen a fasorban sincs hozzád képest.
Az EU megunta , hogy a képükbe pisáltok miközben röhögtök pont úgy mint a választóitoknak.
Aztán ellopjátok az EU-us adófizetők pénzét IS majd pofátlanul megkérdezi a várbeli desznyó : Hol a pénz?
A gazságügyi minisztereteknek meg poros Tompikának meg elképzelése sincs arról mit is jelent a jogállam.
Úgyhogy ne mesélj. Birkáitok az 1 bitükkel az se tudják mi az EU a többieknek meg mesélhetsz amit akarsz pontosan tudják csak mese.
Mi a lófaxnak járatod le magad ezért a rendxarért ?
Béla333
"Navracsics korábban elmondta, hogy már egy hónapja kiküldtek egy javaslatot, amit Hahn a lap szerint meg is erősített, de hozzátette, hogynincs benne újdonság, ezért nehéz rá válaszolni.
„Őszintén szólva, nem tudom, hogyan reagáljak, hogyan folytassuk az egyeztetéseket. Már februárban, márciusban megkongattuk a vészharangot, és most ott tartunk, hogy az Erasmus plusz és a Horizont Európa programok komoly veszélybe kerültek.”
444.hu/2023/07/19/eu-koltsegvetesi-biztos-most-ott-tartunk-hogy-az-erasmus-es-a-horizont-programok-komoly-veszelyben-vannak?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=ct

A maffiózók még mindig azt hiszik, hogy alku pozícióban vannak, nem veszik észre, hogy már csak a tetteikkel tudják bizonyítani azt, hogy nem akarnak lopni.
Ők meg lopni akarnak!
jesz
Navracsics még soha nem tett fontos bejelentést...frakcióvezető korában sem...
Milyen egyetemi tanár lehetett?
Emmersson71
...

"Nettó hazugság, amit Navracsics Tibor mond, nettó hazugság, hogy az Európai Bizottságon múlik bármi is. Az Erasmus és Horizont pénzeket az Európai Tanács függesztette fel, és a pénzeket a Tanács is tudja visszaadni – szögezte le Lattmann Tamás nemzetközi jogász. Hozzátette, ha Navracsics valóban rendezni akarná a dolgot, akkor ott kellene pattognia kormánytagként, hogy üljön össze a parlament. Kezében persze a gyönyörűen összegyűjtött aktákkal, hogy ezeket a jogszabályokat tessék nagyon gyorsan elfogadni. Akkor hihető lenne, hogy meg akarja oldani a problémát."

hirklikk.hu/kozelet/lattmann-tamas-kivancsi-lennek-orban-viktor-tudja-e-hogy-at-van-verve/418804/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.