Szijjártó Péter szerint nevetséges a felvetés, hogy a BMW Magyarország helyett vigye Romániába a beruházását.

Nevetséges az Európai Parlament "magyargyűlölő" alelnökének a felvetése, amely szerint a BMW-nek Magyarország helyett Romániába kellene vinnie a beruházását, jól láthatóan teljes kudarc a hazánkban beruházó német vállalatok politikai zsarolása

- közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

Szijjártó Péter teljesen kikelt magából és nekiesett az Európai Parlament alelnökének: "Magyargyűlölő, nevetséges"

Ahmad Avad bin Mubarak jemeni külügyminiszter (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart Budapesten, a minisztériumban 2023. július 19-én. MTI/Hegedüs Róbert

A tárcavezető a jemeni kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre válaszolva magyargyűlölőnek nevezte Katarina Barley-t, az Európai Parlament alelnökét, azon nyilatkozatát pedig nevetségesnek, miszerint a BMW-nek Magyarország helyett Romániába kellene vinnie a beruházását.

Úgy vélekedett, hogy egyes politikai erők zsarolni próbálják a hazánkban beruházó német vállalatokat, ez azonban teljes kudarcba fulladt, miután ezen cégek köre egyre gyarapszik, és az érintett társaságok nagy többségének kifejezetten harmonikus az együttműködése a kormánnyal.

Kiemelte, hogy a BMW-gyár építése is a tervek szerint halad, a vállalat az elektromobilitási stratégiája rendkívül jelentős elemét hozza Debrecenbe.

"Hogy ezek a munkahelyteremtő, high-tech beruházások Magyarország helyett Romániában valósuljanak meg, ezt a német szocialisták akarják, meg néha az az érzésem, hogy a magyar baloldal is, de szerencsére nem rajtuk múlik ez, hanem a beruházói döntéseken, valamint a beruházók és a magyar kormány együttműködésén" – mondta.

Majd aláhúzta, hogy "az említett hölgy, a német és a magyar baloldal mindenfajta igyekezete dacára" idén akár a tavalyi beruházási rekord kétszeresét is sikerülhet elérni.

Szijjártó Péter az OTP ukrajnai listázásával kapcsolatban megismételte, hogy a kormány addig nem fog hozzájárulni a fegyverszállítások további támogatásához az Európai Békekeretből, amíg ki nem törlik a pénzintézetet ebből a jegyzékből.

"Mindenfajta ígérgetések hangoznak el, meg utalgatások, de hát a legegyszerűbb lenne levenni az OTP-t erről a listáról, pont úgy, ahogy feltették, de hát mind a mai napig erre nem került sor" – fogalmazott.

A miniszter az Ukrajnába küldött amerikai kazettás bombák ügyére reagálva közölte, hogy a fegyverek szállítása a háború meghosszabbításának és eszkalációjának veszélyével jár, és minél tovább tart majd a háború, annál többen halnak meg.

Ráadásul – mint rámutatott – a kazettás bombák tragikus humanitárius következményekkel tudnak járni.

"Ezért arra kérünk mindenkit, hogy a háború eszkalálásának veszélye helyett a béke irányába tegyenek lépéseket. Tehát jó lenne, ha a szövetségeseink kazettás bombák meg bármilyen más fegyverek helyett inkább békét hoznának a szomszédba, azzal tudnának emberéleteket menteni" – összegzett.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Toppantott is az idiótája ?
Hátha akkor komolyabban veszik és több tiszteletet adnak.
Mert mint tudható tolvajkormánynak két dolog jár több tisztelet meg a pénz.
Az EU parlamentnek meg az , hogy fitymák röhögve hugyoznak a széksorok közé meg bárkinek a szájába ott.
Érthető hisz Prüsszel bombázza trágyadombjukat láthassa mindenki a plakáton is .:):):)
A migráncsok meg elveszik a Nemzethy Matyarok munkáját is a plakáton gonosz Prüsszel !
A valóságban meg a várbeli desznyó.
Megvédésről üvöltözve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
SZ.P ragaszkodik a BMW Debrecenben történő felépítéséhet!!
Nem csodálom!!
Én is támogatom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
J.L.
Edebácsi
Petike! Nem a magyarokat nem szereti, hanem a lopást utálja!
tothjani
Ha Svédország NATO tag akar lenni akkor mutasson több tiszteletet a Fasiszta állatok iránt.
Magyarország viszont nem akar EU tag lenni, hiszen a Szovjet Unió visszavár, ezért mi csak Putyint tiszteljük.
ómió
A korruptbolsi brüsszeli efftársak közt van számos magyargyűlölő!
kulabombaafityiszre
@Philip Marlowe: tegnap, 18:47
Nem várok én tőled semmit a fene a krvnyd.Köcsög fidernyák.
Olyan faszszopó fidernyáktól trolltól mit amilyen te is vagy,aki mindennap felmondja a leckét a fizetésért,nem lehet semmit várni,csodák meg nincsensk a krvnyd.
simmering73
"Ez az OTP-ügy egy nevetséges ürügy, éppen olyan, mint amikor a svéd NATO-csatlakozást akadályozták arra hivatkozva, hogy megsértődtek a svéd politikusok nyilatkozatai miatt. Szijjártó akkor is erősködött, aztán amikor Orbán és az ő a feje fölött a nagyok egy fél nap alatt megegyeztek a törökökkel, és ott maradtak a csupasz hátsóval egyedül, akkor úgy tettek, mintha mi sem örttént volna. A kekeckedő és szívóskodó, nagypofájú Szijjártó bejelentette, hogy már csak „technikai” kérdés a ratifikáció. Simán szemen köpte önmagát. Ilyen egy univerzális seggfej, aki egy nagy nulla."
nepszava.us/szijjarto-megint-fenyegetozik-aztan-ha-rajuk-ijesztenek-oda-vissza-kinyaljak-az-osszes-brusszeli-segget/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.