A Fidesz-közeli elemzőintézet, az Alapjogokért Központ szerint Orbán Viktor új korszakot hirdetett meg Tusnádfürdőn.

Orbán Viktor állítólag új korszakot hirdetett meg TusnádfürdőnOrbán Viktor/Facebook

A korszak több mint egy rendszer, mert a korszakot kulturális áramlatok, kollektív meggyőződések és társadalmi szokások alkotják

– összegezték a miniszterelnök tusványosi beszédét, amiről többek között itt és itt is írtunk.

Kiemelték, hogy Orbán Viktor érvelése szerint a magyar érdek: a geopolitikában az összekapcsoltság, a hálózatosodás és a béke, európai szinten pedig érvényt kell szerezni a nemzeti szuverenitásnak és a határaink védelmének.

A központ szerint új egyensúly alakul a nemzetközi térben, és ez új korszakot hoz Magyarországon.

Felidézték, hogy a magyar miniszterelnök Tusnádfürdőn megtartott előadásában elsőként a globális és világpolitikai folyamatokat értékelte, és meghatározta Európa, benne leginkább Magyarország 2030-ig belátható stratégiai célkitűzéseit.

A posztkommunizmus zavaros 20 évét 2010-től lezárta az ország. Orbán Viktor a 2011-es "húsvéti alkotmányt" tartja a magyar modell alapjának, mely az "én" helyett a "mi", azaz a magyarok közösségét képviseli. A nemzeti célokat elérhetőnek, a világpolitikai folyamatokat azonban aggasztónak tartja, mert a világelsőségért folytatott küzdelem nem lezáratlan – emelték ki.

A kormányfő véleménye szerint Brüsszel LMBTQ-hadjáratot folytat, miközben népességcserét hajtana végre.

Orbán Viktor beszédében ismét a magyar érdek fontosságát és elsődlegességét hangsúlyozta, amit a béke ügyének képviselete, a Brüsszellel szemben folytatott szuverenitásküzdelem, a határvédelem, illetve a magyar kultúra és a keresztény alapok védelme szegélyez. Azt mondta, az LMBTQ, a háború, és a migráció ügyét – melyeket Nyugaton jelenleg értéknek tekintenek – nem kell rossz színben feltüntetni, mert azok maguktól is elég rossz színben tűnnek fel – közölték a miniszterelnököt idézve.

Orbán Viktor meglátása szerint a világpolitikában a mostani évek az átrendeződésről szólnak, aminek következtében a veszélyek korába léptünk

– írták.

A globális erőegyensúly elmozdult, Kína az Amerikai Egyesült Államok megkérdőjelezhetetlen kihívójává lépett elő, és a két nagyhatalom rivalizálása összeütközéssel fenyeget, amely azonban nem elkerülhetetlen. Ahhoz, hogy a konfliktus békés keretek között maradjon, új erőegyensúlyt kell teremteni, ami nem fog egyik pillanatról a másikra kialakulni, ehhez egy generációnyi időtáv szükséges – olvasható a központ közleményében.

Kiemelték: fontos kérdésnek nevezte Orbán Viktor azt, hogy ez a jelenség a "decoupling", vagy a "connectivity" világát hozza-e el. A kormányfő amellett érvelt, hogy a magyar nemzeti érdek az összekapcsolódás.

A miniszterelnök a nemzetközi helyzet áttekintése után az Európai Unió jövőjét elemezte. A korábbi években megszokott miniszterelnöki stratégiaalkotás kiindulópontja az EU gazdasági erejének elvesztése volt, amit az elzárkózás politikája csak megerősít. Ennek egyik tünete az erőltetett szankciós politika Oroszországgal szemben, amelynek sikere egy hamis illúzió, ugyanis miközben ma már kétszer annyiba kerül a kontinens gáz- és olajimportja – 300 milliárd euró helyett 653 milliárd euróba –, az orosz költségvetésbe Európa vezető cégeinek Oroszországban maradt leányvállalatai 3,5 milliárd dollárt fizettek be – írták.

Nagy világügyekben észnél lenni, a világgazdaságban összeköttetéseket építeni, az európai uniós vitákban harcolni, a szellemi ügyekben kitartani, a nemzetegyesítésben pedig állhatatosnak maradni!

– fogalmazott Orbán Viktor.

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy Magyarország számára 2010 valódi korszakhatár:

"azt az utat kell szem előtt tartani, amit 2010-ben elkezdtünk" – mondta a kormányfő. Szellemi-kulturális értelemben csak konzervatív megoldás létezik a migrációra, a családok megerősítésére és a gyermekek védelmére. Ezeket a kihívásokat liberális alapokon nem lehet kezelni, ezért az utóbbi 13 év nemzetstratégiai célkitűzései nem változnak, és ki kell tartani a magyar elgondolások mellett, vagyis nemet kell mondani a háborúra, az LMBTQ-ra és a migrációra – idézték a miniszterelnök szavait.

A kormányfő szerint 2030-ig a magyar gazdaság teljesítményének 160 ezer milliárd forintra kell növekednie, el kell érnünk az európai átlagos fejlettség 85-90 százalékát, az (elektromos) energiaimportot 0 százalékra kell szorítani a paksi beruházással és a megújuló energetikai szektor fejlesztésével. A jövőben is minden lehetséges erőforrást mozgósítani kívánnak a családtámogatásokra, a honvédelem és a nemzeti hadiipar párhuzamos fejlesztése és megerősítése is a kiemelt célok között szerepel, valamint folytatni fogják a nemzetegyesítést a Kárpát-medence egész területén – mutattak rá a beszéd alapján.

Orbán Viktor szerint ezek a távlati célok a koronavírus-járvány, de mindenekelőtt az orosz-ukrán háború miatt ugyan veszélybe kerültek, de a folyamat nehezén már túl vagyunk.

Év végére a kormány az inflációt letöri, a bérek értékcsökkenését pedig megállítja. A kormányfő azt ígérte, hogy a külső nyomással szemben nem hátrálunk, ragaszkodni fogunk a jogainkhoz, és nem engedünk sem a jogi, sem a pénzügyi zsarolásnak – olvasható az Alapjogokért Központ honlapján közzétett írásban.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ezodabasz
@Philip Marlowe: Takarodj már a francba te agymosott barom! Ostobaságokat írkálsz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Milyen új korszakról lehet beszélni ? Mostantól nem fognak lopni ? Ezt nem mondta. Igaz, nem is lenne, aki elhinné.. Azt soem fogja a kolostormalac beismerni, hogy hülye ötlet volt Brüsszel leállítását kiplakátolni, mert Brüsszel megfogadta és megállt a pénz is. Azóta nincs mit ellopni. Ez fáj a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhének.
jáger laszló
Új korszak
OV bejelemtette,hogy ó már 2030-tg számol a hatalomban!!
Ebből nem enged ,mert akkor már beköszönt a jólét
Elérjük az EU GDP-jének a 80%-át!!
Ezek OV vérmes reményei!!???
Óhaj és a valóság ergo már most összekeveredett!!
Amd van aki mindezt L is hiszi!!!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
a faxinak mindíg van valami a tarsolyban amivel átbaxhatja a kuka híveit, persze már 13 éve csinálja,tehát profi! - a hívein kell csodálkozni,akik még mindíg nem tanultak a sok átbaszásból..
csak úgy....
@Philip Marlowe: te egy annyira elbutult fax,hogy rád még észak kóreában is lenne kereslet! :)
- a melátásaiva, ez van! :)
kulabombaafityiszre
@Philip Marlowe: ma, 20:37
2040-ig gondolkodik lassan a gazdád miközben egy nyomorult költségvetést nem tudnak eltalálni,mert ötször hatszor módosítják,akkor is ez volt amikor nem volt háború és jött az ellopható lóvé az eu-tól dögivel.Ráadásul lmbtq hadjáratot a gazdád folytat nem az eu.Jó lenne ha egyszer a nagyívű handa-banda víziója helyett bejönne egy kisívü vizió,mert alulról már a béka seggét sem látjuk.
kulabombaafityiszre
@Philip Marlowe: ma, 20:37
Mi van otthol is bekussoltatsz mindenkit aki nem ért veled egyet.
Olyan magyosan,mint a gazdád.
Remélem odacsapsz az asszonynak is,hogy tudja hol a helye elvégre orbán gazdid is így szokta.
Tudod olyan nagyívüen.
Ezodabasz
@Philip Marlowe: Takarodj már a francba te agymosott barom! Ostobaságokat írkálsz!
csak úgy....
@Philip Marlowe: gyerek,neked tyúkszem nött az agyadon mert zokni és lúdtalpbetét nélkül agyon strapálod!
csak úgy....
@Őrnagy: nem sok sanszot adsz 0rbanisztánnak! :)
Nessy
@Philip Marlowe: Már elnézést, de ez az állandó homofóbia, amit össze kutyulnak a pedofíliával, az óvodások nem váltása, a fóliázás, az őrült ötlet, hogy egy könyv elolvasása identitás zavart okoz, stb. ezt pont a jobboldal adja elő.
Istenakinincsen
@Őrnagy: Új korszak? Lehetséges, sőt már el is kezdődött! A nagyvilághoz alkalmazkodni teljesen más kérdés mint a saját népéről az utolsó bőrt is lenyúzni! Van amit 0rbán jól csinál kifelé a nagyvilág felé, ezt el kell ismerni. Szélkakas mód? Ám legyen, de ne zsigerelje ki a saját országát! Semmi baj nem lenne vele ha befejezné a gátlástalan lopást és leállítaná a fidesz politikai "elit" szabadrablását! Ez nyilván nem fog megtörténni, mert ezen dolgoztak tizenhárom éve. Ezerszer bonyolultabb kérdésekre is van/lehet egyszerű a válasz.
0rbán a FIDESZ Magyar Szocialista Munkáspárt örökös pártfőtitkára, aki ugyanazt tette, mint elnyomó elődjei!
Szerinted jól van ez így? Nem túl bonyolult a kérdés.
izéke
Ha nem jön a pénz Brüsszeltől,jön az új korszak, a kőkorszak. Legalább a régészek élőben tanulmányozhatják az ősközösséget.
kulabombaafityiszre
@Philip Marlowe: tegnap, 21:18
Jelenleg a fidesz vezetősége most próbál rehabilitálni egy lmbtqs embert a szájer józsef személyében.
Akkor ez azt jelenti hogy a mi kommunistánk jó kommunista után lesz a mi buzink jó buzi is.
Te meg ehhez az álnoksághoz tapsolsz,bolond ember féle.
Jegyezd már meg ti lmbtqtok állandóan valami furcsa okból kifolyólag.,mert minket libernyákokat nem igazán érdekel más nemi orientáltsága,csak reagálunk a ti agymenésetekre.
simmering73
@Philip Marlowe: Ember. Most jöttél a buzibárból, hogy ennyire fel vagy villanyozva?
Eladott Ország
@Philip Marlowe: tegnap 20:17 ☻ Ilyen büdös gazembert még nem hordott hátán a föld! Avagy Orbán, a Tikkelő bonsai Cézár , Póni de Gaulle, mini Duce, Plüss Pinochet, Karton Castro, Barbihitler , Popcorn Churchill, Disney Putyin, Tacskó Horthy, Tesco-s Napoleon, Lufi Kossuth, Marcipán Ceaușescu...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272775613_1289724011525074_4032542731670840384_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=8Ym05xjRjPkAX9N-5D3&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAWINzPzIOTJ_9qkd6keDfjSYZK_27diWB0RaAF5jlmOQ&oe=64C1AE06
EZ EGY DEBIL TAHÓ ,TULOK, ELMEBETEG, SKIZOFRÉN, SIKKASZTÓ, KIPCSAK, FŐLOPCSAK...Kim Dzsongun ikertestvére
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/142428571_1555895491466965_6087111726281456612_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=EY8JRf3FE9wAX9R4Hna&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfC1zMHedvtZ9qm3qFTIs1gewP9JhtUo1mH7pIJ2_qAX1w&oe=64E44328
Elég volt belőled takarodj! 30 éve hazudsz és lopsz!
twitter.com/Jzsi18313051/status/1597495045317595136/photo/1
ómió
Az efftársi hazugságok, márpedig, "másként aposztrofálják!
Edebácsi
A (valóságtól való) elrugaszkodás korszakát

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.