A Lázár alá tartozó Építési és Közlekedési Minisztérium megerősítette a 24.hu információját, hogy „összegyűjtik az ittas vezetéssel kapcsolatos szabályozási gyakorlatokat”.
Lázár János minisztériuma vizsgálja a zéró toleranciát, mert a borászok enyhítést kértek

Fotó: MTI/Mónus Márton

A lap szerint a zéró tolerancia 2008-as bevezetése óta szinte évről évre felvetődik az Európában a legszigorúbbak közé tartozó szabályozás megváltoztatása. Az utóbbi években pedig leginkább a borászok sürgetik, hogy engedélyezzék az autóvezetést a kis mennyiségű alkoholt elfogyasztók számára.

Bock József és Varga Zoltán borász a 2023. márciusi Borkonferencián a szabályozás enyhítését kérte nyugat-európai és amerikai mintára.

Három éve egyébként Nagy István agrárminiszter a villányi bornapok megnyitóján arról beszélt, hogy szeretnének párbeszédet, társadalmi vitát indítani a zéró tolerancia esetleges fellazításával kapcsolatban. Ezt akkor a Kormányzati Kommunikációs Központ gyorsan kiigazította, mondván, hogy nem tervezik a szabályozás módosítását.

További részletek itt! 

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Borászoknak, papoknak, focistáknak kellene enyhíteni.
Esetleg még a ,,mimagyaroknak".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Nyilván egy gumicsontról beszélünk. Egyik fél sem gondolja komolyan az álláspontját, de legalább fél évig lehet róla beszélni, ellentétben a pedagógusok és orvosok státuszáról, kamarai tagságáról vagy Lázár méneséről a vízágyas marhákról, és kastélyokra, egyéb urizálásokra elcseszett milliárdjairól. Mi van Jani! A trafik mutyi után az alkohol mutyi is a bizniszed lett? Talán még a lézerblokkoló is engedélyezve lesz? Magyarország vezető az alkolizmus terén. Nincs kultúrája az alkoholfogyasztásnak és a vezetési kultúrával is vannak gondok. Itt bevezetni enyhítést csak az áldozatok számát fogja növelni.
Eladott Ország
@Edebácsi: ma, 06:36 ♦ Úgy tűnik, hogy néhány NER lovag/lovagina vagy csókos megbukott a szondázás során, és az oligarchák bevásároltak szőlő ültetvényekből, borászatból, lásd legutóbb a cigány geci lányát Récsölt Tokajhegyalján, + a többi. A fidesz tizenéve szarrá szopatja az országot, mégis minden alkalommal újraválasztják, ráadásul éppen abban a rétegben a legmagasabb a támogatottsága, akikkel a legjobban kib@szik. Ezt a népet tényleg felnőttként kell/lehet kezelni?!
Eladott Ország
"Tokaj szőlővesszein közpénzt csepegtettél..."
Pénzünk gyakran plántálád
Klepto cigány sáncára,
S nyögte Csutkány rút hadát
Buda átépített vára.
"közben 57 ezer milliárdra nő az államadósság."Akkor javaslom, hogy aki szőlőt akar enni ne a piacon vegye, hanem menjen ki a pelenkazsonglőr birtokára és hozzon amennyit akar - ha már közpénzből van, tehát mindenkié. Invazív ez az Orbán család mint a törpeharcsa, a busa, vagy az ezüstkárász, de Ráhel inkább a folyami gébre hasonlít, az is mindent felzabál, tátott szájjal habzsol kisgömbőc az összes! Tájidegen, invazív, erszényes puhatestű gerinctelen elősködő ragadozó. Általában négy-ötévente szaporodik. Ismert olyan változata is, ahol a kan hordja ki a magzatokat a hasüregében, ezen példányok vemhessége szembetűnő. Családja összetartó, ellés után mindaddig gondoskodik ivadékairól, amíg azok saját lábra tudnak állni. Rendkívül kártékony, környezetét lerabolja, tönkreteszi, a közelében található gyengébb fajokat gyakran elüldözi vagy behódoltatja. Az alfa hímek kedvelt tápláléka a kolbász-szotyi-pálinka, míg a hímnős egyedek inkább az aperol-kaviár-homár vonalon mozognak.A legjobb sajátlába neki van. Legalábbis a legstabilabb - egyelőre. A börtönben meg úgyis leginkább ülni kell majd…..." azé kék a babám szeme, me rézgálicot szórtam bele " A Récsöl kaccsol, a Pesta’ permetel’. A héten derült ki, hogy a miniszterelnök legidősebb lánya, Orbán Ráhel 273 millió forintért vett meg 34 hektár olyan szőlőt Tokajban" Mibű...?
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fnyugatifeny.hu%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F06%2Forban-rahel.png&key=i_QaHHhm7CEPpbtVi64ccg&w=800&h=419
kép2
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fimage-live3.haldorado.eu%2Firasok%2Fgebes-gondolatok_69579_2_0x0.jpg&key=YG4eI2FOphUSXR9Zm1tSsQ&w=800&h=375
Csak Norisz és senki más
Felejtős! Olaszországban működik, mert mértékletesek és szabálykövetők, de itt nem fog! Ugyanez van a német sörkultusznál! Egy pohárral megiszik ebéd után - hangsúlyozom pohár, illetve pikoló! ENNYI!
nemkati
@Eladott Ország: Egy csomó NER lovagnak saját sofőrje van, vagy annyi pénze, hogy piálás után gond nélkül ki tudja fizetni a taxit haza. Pont őket nem értem, mit nyafognak. A szőlőbirtokos, borkészítő meg nyilván retteg a csökkenő fogyasztástól vagyis a jövedelemcsökkenéstől. Nem tudom őket sem sajnálni. Nem érdekel ezeknek a nyomora, amikor arról van szó, hogy vannak, akik nem képesek felfogni, hogy a közúti balesetek minden kockázatát mérsékelni vagy megszüntetni kellene minden lehetséges módon. És mégegyszer mondom: nem azt sajnálom, aki balesetet okoz, hanem a vétlen másik felet. Én nem szeretnék az utóbbi lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.