A Lázár alá tartozó Építési és Közlekedési Minisztérium megerősítette a 24.hu információját, hogy „összegyűjtik az ittas vezetéssel kapcsolatos szabályozási gyakorlatokat”.
Lázár János minisztériuma vizsgálja a zéró toleranciát, mert a borászok enyhítést kértek

Fotó: MTI/Mónus Márton

A lap szerint a zéró tolerancia 2008-as bevezetése óta szinte évről évre felvetődik az Európában a legszigorúbbak közé tartozó szabályozás megváltoztatása. Az utóbbi években pedig leginkább a borászok sürgetik, hogy engedélyezzék az autóvezetést a kis mennyiségű alkoholt elfogyasztók számára.

Bock József és Varga Zoltán borász a 2023. márciusi Borkonferencián a szabályozás enyhítését kérte nyugat-európai és amerikai mintára.

Három éve egyébként Nagy István agrárminiszter a villányi bornapok megnyitóján arról beszélt, hogy szeretnének párbeszédet, társadalmi vitát indítani a zéró tolerancia esetleges fellazításával kapcsolatban. Ezt akkor a Kormányzati Kommunikációs Központ gyorsan kiigazította, mondván, hogy nem tervezik a szabályozás módosítását.

További részletek itt! 

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Borászoknak, papoknak, focistáknak kellene enyhíteni.
Esetleg még a ,,mimagyaroknak".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kapanyél
Nem is lenne gond ezzel, csak a magyar mentalitás azt mutatja, nyújtsd ide a kisújad, letépem a karod! Szóval aki inni is akar, meg vezetni is az úgyse fog megállni 1 pohár bornál!
Aki Én
Borászoknak, papoknak, focistáknak kellene enyhíteni.
Esetleg még a ,,mimagyaroknak".
nemkati
És ezután jönnek majd a pálinkaliberalizáltak, a csíki sörösök meg a többi.
Ha valaki túllépi a megengedett alkoholszintet, az mindegy, hogy bortól vagy pálinkától van, mindenképpen veszélyezteti az úton mások életét. Hogy a sajátját is, az nem érdekel.
jesz
Lázárnak vajon hány hektó bora van a borospincéjében?...persze a fíling miatt hordóban, a jobb vendégek csodálkoztatására palackozva..
Revans
@durbincs:Mi van kopasz beismerte,hogy maga egy 50IQ-s,szaros faszú,söpredék fartúró!
Csak így tovább kopasz!
Hahahahahahahaha
Eladott Ország
Nyilván egy gumicsontról beszélünk. Egyik fél sem gondolja komolyan az álláspontját, de legalább fél évig lehet róla beszélni, ellentétben a pedagógusok és orvosok státuszáról, kamarai tagságáról vagy Lázár méneséről a vízágyas marhákról, és kastélyokra, egyéb urizálásokra elcseszett milliárdjairól. Mi van Jani! A trafik mutyi után az alkohol mutyi is a bizniszed lett? Talán még a lézerblokkoló is engedélyezve lesz? Magyarország vezető az alkolizmus terén. Nincs kultúrája az alkoholfogyasztásnak és a vezetési kultúrával is vannak gondok. Itt bevezetni enyhítést csak az áldozatok számát fogja növelni.
Eladott Ország
@Edebácsi: ma, 06:36 ♦ Úgy tűnik, hogy néhány NER lovag/lovagina vagy csókos megbukott a szondázás során, és az oligarchák bevásároltak szőlő ültetvényekből, borászatból, lásd legutóbb a cigány geci lányát Récsölt Tokajhegyalján, + a többi. A fidesz tizenéve szarrá szopatja az országot, mégis minden alkalommal újraválasztják, ráadásul éppen abban a rétegben a legmagasabb a támogatottsága, akikkel a legjobban kib@szik. Ezt a népet tényleg felnőttként kell/lehet kezelni?!
Eladott Ország
"Tokaj szőlővesszein közpénzt csepegtettél..."
Pénzünk gyakran plántálád
Klepto cigány sáncára,
S nyögte Csutkány rút hadát
Buda átépített vára.
"közben 57 ezer milliárdra nő az államadósság."Akkor javaslom, hogy aki szőlőt akar enni ne a piacon vegye, hanem menjen ki a pelenkazsonglőr birtokára és hozzon amennyit akar - ha már közpénzből van, tehát mindenkié. Invazív ez az Orbán család mint a törpeharcsa, a busa, vagy az ezüstkárász, de Ráhel inkább a folyami gébre hasonlít, az is mindent felzabál, tátott szájjal habzsol kisgömbőc az összes! Tájidegen, invazív, erszényes puhatestű gerinctelen elősködő ragadozó. Általában négy-ötévente szaporodik. Ismert olyan változata is, ahol a kan hordja ki a magzatokat a hasüregében, ezen példányok vemhessége szembetűnő. Családja összetartó, ellés után mindaddig gondoskodik ivadékairól, amíg azok saját lábra tudnak állni. Rendkívül kártékony, környezetét lerabolja, tönkreteszi, a közelében található gyengébb fajokat gyakran elüldözi vagy behódoltatja. Az alfa hímek kedvelt tápláléka a kolbász-szotyi-pálinka, míg a hímnős egyedek inkább az aperol-kaviár-homár vonalon mozognak.A legjobb sajátlába neki van. Legalábbis a legstabilabb - egyelőre. A börtönben meg úgyis leginkább ülni kell majd…..." azé kék a babám szeme, me rézgálicot szórtam bele " A Récsöl kaccsol, a Pesta’ permetel’. A héten derült ki, hogy a miniszterelnök legidősebb lánya, Orbán Ráhel 273 millió forintért vett meg 34 hektár olyan szőlőt Tokajban" Mibű...?
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fnyugatifeny.hu%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F06%2Forban-rahel.png&key=i_QaHHhm7CEPpbtVi64ccg&w=800&h=419
kép2
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fimage-live3.haldorado.eu%2Firasok%2Fgebes-gondolatok_69579_2_0x0.jpg&key=YG4eI2FOphUSXR9Zm1tSsQ&w=800&h=375
Csak Norisz és senki más
Felejtős! Olaszországban működik, mert mértékletesek és szabálykövetők, de itt nem fog! Ugyanez van a német sörkultusznál! Egy pohárral megiszik ebéd után - hangsúlyozom pohár, illetve pikoló! ENNYI!
nemkati
@Eladott Ország: Egy csomó NER lovagnak saját sofőrje van, vagy annyi pénze, hogy piálás után gond nélkül ki tudja fizetni a taxit haza. Pont őket nem értem, mit nyafognak. A szőlőbirtokos, borkészítő meg nyilván retteg a csökkenő fogyasztástól vagyis a jövedelemcsökkenéstől. Nem tudom őket sem sajnálni. Nem érdekel ezeknek a nyomora, amikor arról van szó, hogy vannak, akik nem képesek felfogni, hogy a közúti balesetek minden kockázatát mérsékelni vagy megszüntetni kellene minden lehetséges módon. És mégegyszer mondom: nem azt sajnálom, aki balesetet okoz, hanem a vétlen másik felet. Én nem szeretnék az utóbbi lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.