Jegyet előre kell venni, az út pedig lesz, ahol 25 perccel is tovább tart.

Elmondták a részleteket: Így pótolják busszal a megszűnő vasútvonalakat

Illusztráció: Közlekedő Tömeg / Facebook

A MÁV-Volán csoport augusztus 1-jétől – további intézkedésig – tíz regionális vasútvonalon, vonalszakaszon vonathelyettesítő autóbuszokkal szolgálja ki utasait az Építési és Közlekedési Minisztérium elrendelése alapján – közölte a MÁV-Volán csoport pénteken az MTI-vel. A legfontosabb talán ez:

A menetidő rendre eltér néhány perccel a korábbitól, de a komlói és a tiszaújvárosi vonal esetében 15-25 perccel is hosszabb lesz busszal menni, mint vonattl volt.

Az ipolytarnóci vonalon ugyanakkor 10 perccel rövidebb utazási idővel kell számolni. A menetrendek kialakításakor figyeltek a fővonali vasúti csatlakozások megtartása.

A vonatokat helyettesítő autóbuszok lehetőség szerint érintik a vasútállomásokat, vagy a közeli Volánbusz megállóhelyeken állnak meg.

Az autóbuszmegállók – néhány kivétellel – a vasúti megállóhelyekhez viszonyítva a lakott területekhez közelebb, vagy a falvak központjában helyezkednek el. Egyes településeken több megállója lesz az autóbuszoknak a vonatokhoz képest.

A Volánbusz a tíz vonal kiszolgálásához Credobus Econell 12 típusú, Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott szóló autóbuszait állítja be. Ezek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozóval rendelkeznek.

Az autóbuszokon a vasúti díjszabás és kedvezményrendszer érvényes, vármegye- és országbérletekkel is igénybe vehetők. Azt is írják ugyanakkor:

A buszokon nem válthatók meg a menetjegyek, azokra csak előzetesen megvásárolt vasúti jeggyel, bérlettel lehet felszállni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
@Nessy: De nem hülyeség, hogy buszjegyet csak előre lehet megvenni a vonatállomáson?! Ez a szervezés csodája!:))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@Nessy: De nem hülyeség, hogy buszjegyet csak előre lehet megvenni a vonatállomáson?! Ez a szervezés csodája!:))
justhpeter
Így néz ki a közlekedésszervezés, ha Lézerblokkoló Janira van bízva. Nem véletlen, hogy rá van még bízva a KRESZ átszervezése és a zéró tolerancia eltörlése. A kormányban ezekkel az ügyekkel kizárólag erkölcsi hullák foglalkozhatnak.
jáger laszló
Majd +szokják, vagy nem utaznak
Más választásuk nincs!!
csak ennyi
barátilag
J,L:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.