Mostanáig 100 forintot kellett fizetni percenként az e-rollerek használatáért Győrben. A Tier néhány napja csökkentette az árat 80 forintra, de még így is drágább a tarifa, mint Budapesten, Pécsett vagy Szegeden.

E-rollerek: Karácsony Gergely városát utánozná a győri fideszes polgármester

Drágállja a rollerek bérleti díját a polgármester. Forrás: Pixabay

A győri polgármester a főváros árai miatt megfenyegette a szolgáltatót: a novemberben lejáró próbaidő végén Győr nem biztos, hogy hosszabbít velük. Más szolgáltató egyelőre nincs a városban – írja a Telex.

Győrben február második felében indult el az e-roller-szolgáltatás. Dézsi ekkor még lelkes volt: be is jelentette, hogy a flottát májusig 500-ra, a kezdeti 80 parkolózónát pedig heteken belül 200-ra bővítik. A rollereket külsős cég üzemelteti: a Tier.

A helyiek csak az árakat sokallják a 100 forintos percdíjat és a hozzá kapcsolódó 350 forintos kioldási összeget. A soproni árakkal való összevetés különösen fájó, ott ugyanis a percdíj 65 forint, a kioldási pedig 250. Igaz, ott más a szolgáltató cég. Az ár magas volt, de ekkor még nem emelt szót miatta a helyi politika.

A Telex kérdésére Lendvai Tímea, a Tier magyarországi képviselője elmondta: a városokat a központjuk kategóriákba sorolja, ezek alapján állapítják meg az árakat. Győr esetében a nyugati határ közelsége volt a döntő tényező; azt gondolták, a bécsi és a pozsonyi árakat tekinthetik viszonyítási alapnak. Mostanra be kellett látniuk, hogy ebben tévedtek. Hogy értsük: az osztrák és a szlovák fővárosban 1, illetve 1,20 euró a kioldási díj (tehát drágább, mint Győrben), a percdíj viszont már nagyjából azonos.

„Láttuk nyilván mi is, hogy a várt számok nem jönnek a bevételi oldalon, de az elején nem volt egyértelmű, hogy ezért csak az árazás a felelős. A válság mellett ott volt az időjárás: ha emlékeznek, még májusban is bőven voltak olyan napok, amikor tíz foknál többet nem mutatott a hőmérő. Rollerezni ilyenkor kevésbé csábító.”

Lendvai leszögezte: az árverseny nélküli piacon, független pénzügyi szereplőként ők maguk dönthettek a helyi árakról, de végig „együttműködésben voltunk és vagyunk a győri önkormányzattal”, tehát a tarifa nem érhetett váratlanul senkit. Tesztidőszak van Győrben, „amely jó lehetőséget ad a városnak és nekünk is a szolgáltatás finomhangolására”.

Dézsi a Tiernek írt levelét megosztotta a Facebook-oldalán. A környezetromboló győri akkumulátorgyár ellen egy szót sem szóló fideszes szerint

„Az nem járja, hogy Győrben drágább az e-roller, mint Pesten!”

Emellett

· a szolgáltató túlárazta a rollerek használatát;

· kevesen használják;

· nem elfogadható, hogy a győriek többet fizessenek, mint más Budapesten;

· a város várja a Tier lépését, máskülönben a november végén lejáró próbaidőt nem hosszabbítják meg.

A levél megszületése előtt néhány nappal már csökkentette az árait a Tier, csak a nyilvánosságban ennek nem volt nyoma. „Az ok banális – szögezte le Lendvai Tímea. – A nyomdai munkára, vagyis a szórólapokra vártunk, de az applikáción keresztül ekkor már elindult a kommunikációnk.”

A Dézsi-posztot követő harmadik napon már békülékenyebb hangvételű bejegyzés került fel a polgármester oldalára, ebben az érintettek bejelentették, hogy az árakat korrigálták: jelenleg 80 forintba kerül egy perc rollerezés Győrben, a feloldási díj pedig 300 forint. Emellett 3 ingyenes feloldást biztosítanak minden új regisztráló számára.

Budapesten a Tiernél amúgy a roller feloldása 295 forint, az utazás percenként 75. Megoldást jelenthet, hogy hamarosan egész Győrt lefedik a szolgáltatással, bár ehhez az útkezelő segítsége szükséges: a parkolási zónák kijelöléséhez.

Forrás: Telex
Fotó: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"· nem elfogadható, hogy a győriek többet fizessenek, mint más Budapesten"

Nem?
Amikor 12x annyit kell fizetnie Budapestnek szolidaritási adót, mint tavaly és nyilván nagyságrendekkel többet, mint Győrnek, ezért miért nem ugat Dézsi?!

A TIER biztosan önmaga ellensége és hülyék vezetik,mi? A piac majd szépen beárazza az e-rollerek bérleti díjait.
Sakk Matt
A cikkben TIER a téma, az illusztráción sikerült Lime rollereket bemutatni : )
simmering73
100 ft percenként? Akkor ezért száguldanak úgy mint az őrültek.
ómió
Pedig, hát, az e-roller, az az "efftársi élet sine qua non"-ja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.