Minimum 36  darab luxusingatlan-projektről van szó, amelyeknek a tulajdonosi köre eddig tisztázatlan volt, most azonban kiderült, hogy Orbán Viktor lányához és annak férjéhez, Tiborcz Istvánhoz köthetőek. 

Lebuktak: eszméletlen luxusingatlan-hálózatot birtokol Orbán Ráhel és Tiborcz IstvánYouTube/Blikk.hu

Közel 30 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatás, bő 133 milliárdnyi kormányzati befektetés, csaknem 29 milliárd forint kedvezményes MFB-kölcsön és 151 milliárdnyi „baráti” hitel segítségével repült az Orbán–Tiborcz házaspár a szállodai, irodaházas szektor élére – összegzi a telex.hu a Válasz Online hétfőn közzétett gyűjtését. 

Egészen mostanáig lehetetlen lett volna ilyen jellegű összesítést végezni, ám az elmúlt hónapokban több, a miniszterelnök lányához és a férjéhez köthető üzleti érdekeltség is napvilágra került, melyekről eddig nem lehetett tudni. Ráadásul a Direkt36 januárban a működő magántőkealapok mintegy ötödének, összesen 26-nak a tényleges tulajdonosát megtalálta egy olyan állami adatbázisban, amelyet az adóhatóság kezel. A befektetők személyazonosságának elleplezésére kiválóan alkalmas magántőkealapokat az utóbbi években a NER-közeli elit az offshore cégekhez hasonlóan a pénzmozgások elrejtésére használja. 

A Válasz Online azonban most alapul vette az azóta törölt adatbázist és az elmúlt hónapokban azonosítható tranzakciókat. Ezek alapján pedig kijelentették:

36 megkezdett/befejezett/átvett luxusingatlan-projekt sorolható az Orbán–Tiborcz-kör érdekeltségébe

Fontos megjegyezni, hogy ebbe csak a szigorúan vett luxuskategória jelenik meg, a 36 luxusprojekthez hozzáadódnak a lap által nem is listázott, „nem eléggé prémium” ingatlanok, mint a nemrég eladott Lifestyle Hotel Mátra vagy két ausztriai síszálloda.

Beletartoznak viszont az alábbiak:

· a budapesti Vörösmarty tér közelében lévő Hotel Dorothea 35 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttese;

· a Dorotheával szinte szomszédos D8 Hotel;

· a Lánchídnál lévő Sofitel Budapest;

· a Szabadság tér sarkán álló 50 szobás, ötcsillagos szálló Verno House (volt Iberostar);

· vagy ha a Belvárost elhagyjuk, akkor Zuglóban a Dürer Kert egykori helyén épülő Dürer Park;

· az Andrássy úti egykori MÁV-épületegyüttes;

· a Hotel Gellért;

· vidéken pedig a Balaton-partot kisajátító szántódi BalaLand;

· a galyatetői Grand Hotel;

· de az Orbán–Tiborcz-kör tulajdonában található egy külföldi hotel is, a spanyolországi Costa del Solon lévő 84 szobás, négycsillagos Hotel Atrio del Mar.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Basszák meg, beleszédültem ebbe a felsorolásba. És ez még nem is mind, a többi NER lovagról már ne is essék szó, mert még ezek nevén is van bőven a vagyonukból. Rohadnának bele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Orbán jó apuka, a többi lányának is jár legalább ennyi ingatlan, majd gondoskodik róla.
Nanya
@csak úgy...: Nem jó az érvelésed ! Látni kellett rajta már akkor is ez nem ÉLETKÉPES !
Ergo ott helyben FÖLDHÖZ VÁGNI ! (lehet földhöz ,fához,aljat betonhoz,trágyadombhoz,fidess)-nek nevezett gecik...

A mocsok ami ezután keletkezett ,veszélyes hulladék !
ómió
@Eladott Ország: Ugye, pedig, milyen "szívesen előadtátok volna a saját gyártmányú, utólag készített ügynökaktáitokat"!? Hiszen abban mindenki "ügynök" lett volna, kivéve a tetvesbolsi "felekezetetek" máig "hűséges tagjait"! És még ez a "piti hazudozás" se jött össze?! Megértem, ha frusztrálja bolsi idiótaságodat!
vitriol
Ezek után már nem kéne azt hazudniuk, hogy a saját lábukon állnak!
Ezodabasz
@ómió: Te fasz! A tetvesbolsi "felekezetetek" máig "hűséges tagjai mind fideszesek...Tudod honnan indultak. A koleszból, mint a Pál utcai fiúk! Bibó?...Ez nem frusztrálja komcsi-bolsi idiótaságodat?!?
Yoda69
@Mirabilis: Nem teljes a lista, mar 36 luxus ingatlannal tart tiborc. Ugy hogy a legtobbet vissza nem teritendo tamogatasbol szerezte meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.