Hétfőn társadalmi egyeztetésre bocsátott egy javaslatot a Miniszterelnöki Kabinetiroda, ami többek mellett a munkavállalói érdekképviseleti tagdíjfizetés önkéntességéről szóló törvényt is módosítaná.

Orbánék már a szakszervezetei tagdíjakat maguknak akarják
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A jogszabály eddig úgy rendelkezett, hogy munkáltató a munkavállalók munkabéréből a szakszervezeti vagy egyéb érdek-képviseleti tagdíjat a munkavállaló írásbeli kérelmére köteles levonni, és a munkavállaló által megjelölt szakszervezet vagy egyéb munkavállalói érdekképviselet javára köteles a kérelemben meghatározott összeget átutalni – írja a 24.hu.

Ezt úgy változtatnák meg, hogy a fenti szövegbe beiktatnak egy félmondatot, miszerint „törvényben meghatározott kivétellel” a munkáltató nem köteles levonni és átutalni a tagdíjak összegét a szakszervezeteknek.

Ezt követően fel is sorolják, hogy mely szakszervezeteknek nem utalnának tagdíjat még a munkavállaló kérésére sem:

a kormánytisztviselők szervezeteinek;

a köztisztviselők szervezeteinek;

a közalkalmazottak szakszervezeti vagy érdekképviseleti szervezeteinek;

a honvédelmi alkalmazottak szervezeteinek;

az állami fenntartású egészségügyi szolgáltató az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló dolgozók szervezeteinek;

és a köznevelésben foglalkoztatottak.

A benyújtott módosító indoklásában úgy fogalmaznak, a cél mindezzel az, hogy jelentősen csökkenjenek az állampolgárok, vállalkozások adminisztratív terhei, a vállalkozások adminisztratív terheit pedig csökkenti fogja a különböző szabályzatkészítésre kötelezettek körének szűkítése. A javaslatot augusztus 15-ig lehet véleményezni.

Forrás: 24.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ellopnak ezek mindent...
A vége az lesz, hogy O1G lesz minden magyar munkavállaló szakszervezeti vezetője is és majd ő tárgyal a kormánnyal a dolgozók érdekeiről...
Orbanisztánban minden lehetséges...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Semmi gond: ha a munkavállaló tagdíjat akar fizetni, azt megteheti a munkaadó kizárásával is! Ja, hogy úgy kényelmesebb...
ómió
@kulabombaafityiszre: Látom, bolsiék elmebajosa, külön gondolkodáskiesést okoz számodra, amint a Böszmeánusz szorításából oxigénhiányosan károgsz kifelé! Különben tudnád, hogy, akinek az ánuszából kifelé makogsz - Böszme efftársad(!) - az anno a legfőbb KISZ-titkár efftárs volt, ahogy máig is az első vezérbolsi! Innét mocskold azokat, akik anno a tetvesbolsi "társadalmatokhoz" kényszerültek igazodni!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:08
Akkor nézzük.Légyszíves válaszolj erre a három kérdésre.
Orbán kisz titkár volt a kommunista randszerben?
Orbán apja párttitkár volt a kommunista rendszerben?
Orbán anyja otthagyta a tanítói állását egy kommunista pártbizottsági munkáért?
ómió
@kulabombaafityiszre: Neked elég lesz egy kérdésre válaszolni, ami a "rendszeretek" lényegére tapint rá és, amire ganaj módon még ti mutogattok vissza! A "népi demokráciátokban", ha valaki a kolhozban kapálás helyett a végzettsége szerint, sőt, abban még előmenetelt is remélve szeretett volna boldogulni, az vajon rákényszerült, hogy a bolsi tetübandátokhoz dörgölőzve, horribile dictu, akár "melléjük is állva" végezze a munkáját!?
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 09:47
Szóval nem mertél válaszolni.Össze hablatyoltál itt mindent te kis beszari csicska fidernyák,a kommunisták seggnyalója.Pedig elég lett volna egy igen,vagy nem.Bár ahhoz te egy csicska vagy.
balos
@kulabombaafityiszre: Most komolyan!Mit vársz 1 felszopóoroszgecitnyelőtömeggyilkosokseggtúrójától?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.