A Váci úton és az Üllői úton biciklisávokká alakították a metrófelújítás után megmaradt buszsávokat.

Áll a balhé az új budapesti biciklisávok miatt

Kicsit még szoknunk kell. Forrás: Pixabay

A döntés megosztó, a mentősök is panaszkodnak, hogy az elválasztó oszlopok nehezítik a dolgukat. A főváros szerint korábban több érintett szakaszon autók parkoltak, mégsem háborogtak miatta – írja a 444.

Most Balogh Samu várostervező, a főpolgármester kabinetfőnöke arról posztolt, hogy a világ számos nagyvárosában pont így, pollerekkel védik a kerékpárutakat.

A példák között Koppenhága, Barcelona, Párizs, az amerikai Jersey City, valamint Hollandia szerepel. „Amit most Budapesten látunk, az csak itthon újdonság- írta.

Nem őrültség, de még csak nem is egyedi megoldás: más városokban számtalan példát látunk hasonló kialakításokra. Ezek az első szakaszok, természetes, hogy újdonságot jelentenek, meg kell még tanulnunk használni őket.

Forrás: 444, Facebook
Fotó: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Valótlan dolgokkal nem kellene érvelnie a samunak ! Az Üllőin senki sem parkolt anno. Azt mondja, korábban buszsáv volt ott is. Persze, vazze, azért meg egyébként is, nem parkolt ott senki ! Sok kis baleseti színhelyet alakítottatok ki, a levét meg mi isszuk majd meg, Ti nem lehettek hibásak ebben sem, semmiben sem ! Legalább jó sokba került ? Teljesen más oldalról, le kellene már szokni arról, hogy mivel a nép fegyelmezetlen, ezért fizikailag kell mindenre rákényszeríteni ! Ezt hagyjátok meg annak a csökött pintérnek !
Qqberci
"A világ számos nagyvárosában" először felmérik a forgalmi viszonyokat, felmérik a várható hatást és csak utána állítanak a földbe x darab gergőpöcsét. Mennyi is volt darabja?...
Sakk Matt
Lehet sok oldalról megközelíteni a helyzetet, de forgalmi dugó elsősorban a rengeteg autó miatt van. Simán tekernénk a párhuzamos utcákban, de azok meg egyirányúak, mert mindkét oldalán fizető parkoló van!
human
@Sakk Matt: Ezt a várost nem ekkora forgalomra tervezték. Ezt persze politikus nem nagyon meri hangoztatni, mert rögtön elveszti vezető szavazói egy részét. Így viszont marad a dugó, a tömeg, az idegesség.
ómió
Mutyigeri efftárs csak nem "mentőmentesítést" végez!?
Sakk Matt
@human: ...vagy lehetne mélygarázsokat is építeni! (a P +R nem vált be) Nem kell mindent pénzügyi szempontból nyereségesre megvalósítani. A dugó és a szmog csökkenése, egy élhetőbb város már nyereség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.