A Váci úton és az Üllői úton biciklisávokká alakították a metrófelújítás után megmaradt buszsávokat.

Áll a balhé az új budapesti biciklisávok miatt

Kicsit még szoknunk kell. Forrás: Pixabay

A döntés megosztó, a mentősök is panaszkodnak, hogy az elválasztó oszlopok nehezítik a dolgukat. A főváros szerint korábban több érintett szakaszon autók parkoltak, mégsem háborogtak miatta – írja a 444.

Most Balogh Samu várostervező, a főpolgármester kabinetfőnöke arról posztolt, hogy a világ számos nagyvárosában pont így, pollerekkel védik a kerékpárutakat.

A példák között Koppenhága, Barcelona, Párizs, az amerikai Jersey City, valamint Hollandia szerepel. „Amit most Budapesten látunk, az csak itthon újdonság- írta.

Nem őrültség, de még csak nem is egyedi megoldás: más városokban számtalan példát látunk hasonló kialakításokra. Ezek az első szakaszok, természetes, hogy újdonságot jelentenek, meg kell még tanulnunk használni őket.

Forrás: 444, Facebook
Fotó: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Sok hűhó semmiért!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Balogh Samu csak azt felejtette el hozzátenni, hogy ott van közlekedési kultúra.
Toller Béla
Valótlan dolgokkal nem kellene érvelnie a samunak ! Az Üllőin senki sem parkolt anno. Azt mondja, korábban buszsáv volt ott is. Persze, vazze, azért meg egyébként is, nem parkolt ott senki ! Sok kis baleseti színhelyet alakítottatok ki, a levét meg mi isszuk majd meg, Ti nem lehettek hibásak ebben sem, semmiben sem ! Legalább jó sokba került ? Teljesen más oldalról, le kellene már szokni arról, hogy mivel a nép fegyelmezetlen, ezért fizikailag kell mindenre rákényszeríteni ! Ezt hagyjátok meg annak a csökött pintérnek !
Qqberci
"A világ számos nagyvárosában" először felmérik a forgalmi viszonyokat, felmérik a várható hatást és csak utána állítanak a földbe x darab gergőpöcsét. Mennyi is volt darabja?...
Sakk Matt
Lehet sok oldalról megközelíteni a helyzetet, de forgalmi dugó elsősorban a rengeteg autó miatt van. Simán tekernénk a párhuzamos utcákban, de azok meg egyirányúak, mert mindkét oldalán fizető parkoló van!
human
@Sakk Matt: Ezt a várost nem ekkora forgalomra tervezték. Ezt persze politikus nem nagyon meri hangoztatni, mert rögtön elveszti vezető szavazói egy részét. Így viszont marad a dugó, a tömeg, az idegesség.
ómió
Mutyigeri efftárs csak nem "mentőmentesítést" végez!?
Sakk Matt
@human: ...vagy lehetne mélygarázsokat is építeni! (a P +R nem vált be) Nem kell mindent pénzügyi szempontból nyereségesre megvalósítani. A dugó és a szmog csökkenése, egy élhetőbb város már nyereség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.